Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    577
    Пациентките во кој месец закачиле ковид? И дали биле на терапија?
    Исто и јас избегнувам гужви, контактите ми се максимално ограничени ама има работи кои мора да се земат. Сега пример треба да гледаме креветче и количка, тоа си бара шетање... На работа не одам, се гледам само со 5/6 души.. ме фаќа и мене многу страв ама некои работи се неизбежни :|

На Ani93, bella108, Knizhevnik11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.186
    Допаѓања:
    111.321
    Од завчера искуство, бараат и тоа го гледаат. Три пати влегов и излегов силум прилике и 3 пати ми бараа и го гледаа и тоа убаво. Не сум трудница ама се важи мислам мислењето.
    Не е битно дали е ковид или не, одбери си неколку модели и само тие погледни ги, нема потреба од гужвање сега. Мој совет, не мора да го послушаш.

На Mrs.Sofija и pamelche им се допаѓа ова.
  3. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    577
    Да, така и планирав. За колички имам само 3/4 модели кои секако сакам во живо да ги погледнам. А за креветче ќе биде покомплицирано, уште немам почнато да гледам на нет и искрено немам појма каде да барам и каде се квалитетни..

4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.209
    Допаѓања:
    124.896
    Се докажа ли дека е од ковид малформацијата?
    Дај не бидете ко баби да пишувате се и сешто.
    Значи јас прележав сега ковид и сега те читам тебе , на памет кажување работи. Бравос

На Mantub, Ljubova, Emy867 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. bella108

bella108 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    76
    И ние немаме ништо спремано буквално дури ми фали и облека за мене и ми е многу проблем што неможам да отидам да видам да пробам каде и да е треба да почнеме да спремаме и за бебка затоа и прашав

6. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Најди си убава блуза, еднобојна без натпис, и однеси ја да ти испечатат. Јас така би играла

@LiquidLuna жива и здрава да е Софија, многу гушки праќаме :hug: ќе ни фалиш во Труднички. Пиши ни како сте поминале ;)

@eli25 Нема потреба од дрскост, имаше студии летото, објавени во научни списанија дека Ковид предизвкува, меѓдругото, малформации на плодот. Настрана доказите дека бремените се на удар од посериозни компликации. Членката најдобронамерно советува, со вакви бројки и лудост е да се пикаме по гужви невакцинирани, а мислсм дека е и медицинско лице. Едно Благодарам би било посоодветно.

Последна измена: 3 декември 2021
    На betty oh, bybeDkid, Marsic и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    577
    Исто и јас како растам во стомачето гледам дека немам џемперче/блуза што би ми го покрило цело стомаче. Кога носам пантолони. А за по дома си носам дуксери или пижами :lol: И си викам ај за мене ќе се снајдам некако за лога ќе треба да излезам, со зимски фустанчиња и сл. и не ми е толку приоритет. Ама за бебето ништо немам земено. Додуша мене рано ми е, ама морам да почнам да купувам

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.209
    Допаѓања:
    124.896
    На кого благодарам?
    Треба да се внимава што се пишува.
    Има тука кои сме прележале ковид.

9. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    1.837
    Се согласувам дека треба многу да внимаваме периодов, ама па искрено и во страв не се живее. Што се однесува лично за мене еднаш имам појдено до сити мол ама беше неопходно, почнаа и пижамите да не ме собираат а мм ми купил ххl, си помислив може толкава му изгледам ;( Луѓее ко во торба да влегов бев :D Иначе јас седам дома, а он оди на раб. и секој ден има контакт со пац. ма да носи заштита цело време али пак на крајот на денот си викам чувај не господе. Извинете на рефератов сакав да кажам дека јас ве осеќам тука како едно големо семејство и не гледам причина да се напаѓаме или да си правиме паники. На крај секоја од нас е различна и секоја бременост си е своја, тоа што ми се случило мене не значи и на некоја друга дека ќе и се случи.
    ууу се забораив со куцање.(facepalm) Ве поздравувам сите.

Последна измена: 3 декември 2021
    На matilda258, MrenaRiba, marijamarkoska и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    8.948
    Мислам дека сите сме доволно свесни дека не треба да движиме во големи гужви, треба да обрнуваме посебно внимание итн.

Мене ниеден доктор не ми го кажал ова, од причина што стресот (што трае со месеци додека родиш) во врска со оваа тема може да донесе поголеми компликации од самата корона.

Не е ова расправија, меѓутоа реално не сме доктори, а и никој нема да не послуша на форум - ако сака ќе шета, а не е убаво да шириме дополнително паника на некој што може многу да му влијае.

Прочитав ананас ако изедеш може бебето да го изгубиш. Се консултирам со доктор, се смее колку е тоа непроверено и нема потреба од стрес.

И така, некако најубаво е да не мешаме вакви многу специфични и чувствителни работи во темава.:)

На ray111, MrenaRiba, Emy867 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    99.577
    За какви банални работи се крева овде паника, некогаш стварно човек да не може да се воздржи а да не даде ироничен коментар... За едно кивнување, за некој грч почувствуван повремено некаде каде што е многу нормално да се почувствува и за нешто што треба во 'од' да се помине ако не е интензивно и постојано.
    Јас еве жена сум, трудна сум, ама толку претерување не е ок... Првично за самата трудница, па после и за тие околу неа.

На Oneo, Mantub, Anaroz1 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.287
    Здраво :l:

Од вчера имам некоја тапа главоболка, а почеток на бременост ми е. Можам ли нешто да се напијам, не се издржува веќе вака со главоболка. Спиев, одмарав, не ми помогна. :( А, сакав ништо да не пијам во прво тромесечие, но не можам да ја издржам главоболката...

И да ве прашам кафе дали пиете во бременоста? Откако дознав дека сум бремена, неколку дена не пијам веќе кафе, а изгледа навика ми беше турско на сабајле, па си викам може затоа сум вака како зашеметена, кафе дека прекинав. Ќе се навикнам, но време треба.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.745
    Допаѓања:
    17.711
    Овде исто и за чај се пишуваше да не се пие.
    Кога имав уринарна инфекција докторката ми рече да пијам повеќе течности/чаеви. И баш ја прашав нели не смее, вика па ти нема цела кутија да испиеш во еден ден. Шоља, па и две нека се ништо не може да наштети.

Јас пијам секој ден по 1 до 2 кафиња.

Првото обавезно ми е турско.

Додуша на почетокот не пиев бидејќи ми сметаше ама сега немам гајле. И јас кога не се напијам кафе сум со глабоболка и како зашеметена цел ден.

На mal.ecka, ray111, Ani93 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.209
    Допаѓања:
    124.896
    Пијам по едно кафе и едно какао.
    Обично нес.
    Денес се напив две , ме искина главата.
    Смееш кафе , се умерено да биде.И во првата бременост си пиев по едно кафе.

На mal.ecka, tina2018, Ani93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.287
    Сега ќе си се напијам едно турско мерачки, ме опуштивте. :hug::coffee:

На mal.ecka, tina2018, ray111 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    1.837
    И јас не можам без кафе, низок притисок имам така да си пијам турско на сабајле обавезно, и некогаш кока кола, ми поминува и главоболката и зашеметеноста. :)

На tina2018, ray111 и MrenaRiba им се допаѓа ова.
  17. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    1.837
    На здравје да ти е :D:hug:

На mal.ecka и MrenaRiba им се допаѓа ова.
  18. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    И јас седам дома по цдли денови што ќе отидам до маркет да испазаеувам и 3 - 4 пати што сум отишла до ваикики оутлетот за нешто бебешко да видам иако немаат ништо све си нарачав преку интернет. Нема живеам со свекрва и свекор еве свекорот има температура идам во исто вц со него во идта куќа пипкаме исто ќе се падне некогаш ист прибор да земеме маж ми идто така на работа сите му се болни он беше болен ајде пиеше фервекси витамин ц свекрвата по автобуси работи во школо. Колку и да се пазам ќе прифатам еве си кашлам нос ми тече неможам убаво да си се искашлам стомак ме боли они смеат да пијат све ние ништо со чаеви лимони супи бомбончиња љути. Не е само до шетањето и од блиските може да фатиме вируси колку и да се пазиме.

На tina2018, дамјана, zverkica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.209
    Допаѓања:
    124.896
    Направи си еден брз тест.

20. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Немам мекои симптоми си имам вкус мирис немам температура само што кашлам сува кашлица и тоа ретко.