Dobro utro i srekjen praznik... jas od vcera sum so kashlica i temperatura od 37.2 do 38 mnogu se plasham ... se javuvav nokeska vo Remedika mi rekoa paracetamol... utrovo na maticniot mi kaza antibiotik a strav mi e da piam lekovi.... mislam deka ne e Kovid no mozebi e najdobro da se testiram ... nekoj so slicno iskustvo.
Не ми кажаа ама од 24 до 28ма знам дека се испитува. Бев синоќе да земам упат божем, ама вчера ко за беља само прва смена работеле.
Направи тест за да исклучиш ковид и крвна слика и црп. Други симптоми имаш ли? Јас прележав ковид но без антибиотик со многу витамини и течности. Зошто одма антибиотик? Почекај прво тестирај се па ако треба консултирај се со уште некој. Ако недај боже искочи ковид ќе мора д-димерите да ги испитуваш почесто. Со лесно
Ако нема одма термин направи од зегин пд тие, точно покажаа кај нас во неколку наврати, додека да се тестираш. Која недела си? За тем парацетамол можеш, чаеви, супи, инхалации, хербион од лишај можеш, многу витамини, појачај ако пиеш помали дози. Со лесно.
sega pravev pcr test cekam rezz ... podobro mi sega samo tem imav vcera i kashlica no utrovo pravev brz test od apteka i bese pozitiven 8 nedela sum
Пробај да не се стресираш колку можеш. Имам другарка фати ковид во 9ти месец пред пораѓај и супер помина, а беше многу уплашена и јас би била реално. Ќе помине, само полека и слушај ги советите на докторите. Во една прилика разговарав со гинекологот на оваа тема ми кажа дека имале многу трудници што биле позитивни во било кој дел од бременоста и се завршило добро доколку навреме е третирано се. Само без нервози ќе помине многу витамини чаеви и супи. Со лесно
Пиј витамини (ц 1000ка, вит Д и цинк) јас ова земав секако консултирај гинеколог . Јас правев многу лимонади со мед, цедени портокали, вода, со чаеви не претерував зошто во бременост незнам колку се дозволени освен брусница и супи. Друго , си направив семе од коприва и мед зошто железото отиде под граница. За кашлицата, ова ако ти е сува, си варев кромид поголем исечен на 4ри, во мало тенџерче да врие едно пола саат, е сега ако ти е грозно додај си мед, јас немав вкус и мирис и немав гајле. Страв ми беше сирупи да пијам, па земав по 3,4 лаж.мед а за грло пантенол. Тоа е , ако имаш температура парацетамол, ако кашлаш повеќе обавезно да те слушнат ако треба и антибиотик ќе пиеш. Контролирај крван слика, црп и обавезно димери почесто. Слободно прашај што те интересира и не се секирај. Матичната ми рече дека кај неа сите трудници поминале ок. Трансфузиологот исто ми рече да не паничам само да следам хемостаза. Биди позитивна
И јас ја поминав короната во бременоста, во ептен рана бременост 4 недела. Само витамини, течности многу и ако имаш почетен нагон за кашлање земај Алпенкрафт сируп дозволен во бременоста и многу ефикасен, на природна база е. Ддимери цела бременост ми беа во нормала и цела крвна слика воедно. Без паники, се ќе биде добро.
i definitivno sum pozitivna ... sirupi mi rekoa ne ... utre kje pravam krvna slika pa ke vidime ...za sega samo vitamini.. fala vi na site ...se trudam da sum raspolozena ama nekako ne mi ide samo placam
И јас сега само што поминав. Крвна слика прави на пет дена заедно со црп и д димери , чаеви, пилешка супа и можеш салеп ако кашлаш. Јас само два пати се напив парацетамол кога кревав над 38 температура инаку симнував со оцет на нозе и компир на глава. Ако си во Скопје можеш за не дај боже или ако сакаш чисто да те видат на ГАК има ковид одделение ( ова онака ти пишувам, ако се исплашиш или ете на мисла ти е бебе да не се плашиш). Ќе помине само лежи и одмарај.
Нешто за одзатнување нос едвај дишам и двете страни ми се затнати се напнувам со дишење страв ми е да не штети на бебчо правев инхалација со исомар 3 пати ништо не ми помага земав капки за нос тоа бетер не помага мислам дека чешма ми тече од носот марамчињата мокри многу
Исто, цел ден на уста дишам. Ставав спреј морска вода, линасе, инхалации, прополис на грло ама не помага. А за оперилот и не се баш безбедни, ама како мислиш така, можеш и конаултација со матичен.
Септеназал за деца капки, цела бременост ги користам иначе бема дишење, земи капки за деца и диши ко чоек
Едно глупо и смешно прашање, може? Дали на 4Д се познава/гледа дека бебето има коса? За во 33та недела прашувам? На кој до шо му е дојдено. @Mommy to be :) само позитивни мисли. Ќе бидеш добра