Јас правев сега 4д глешак не ми текнало да го прашам докторот а на сликата се гледа како така рапавко дали е коса или таква е сликата незнам. А золва ми исто на 4д вика дека кај нејзе се гледало уште во 29 недела негде беше вика имало коса колку е точно незнам .
Како сте мешиња. Јас уште ептен ситно бројам со меше. 38+5 сум. Почна сериозно на бутка женскава. Имам по некоја јака контракција деновиве. Ќе видиме дали ќе издржиме до закажаниот царски. Како и да е се ближи денот
32+5, дете тежи се повеќе, некако и ми се лоши кога лежам па морам да се исправам. И од мм ми се лоши, можно е? Знам дека е можно, работи во кафана и смрди на цигари. Ама до сега не ми се лошело, до мене е или до хормоните? Он вика тебе сега све нешто ти смета, а знам дека не полудувам. Следен понеделник ги правам последните брисеви и баш сакам и мене да ме изненади дете таму после Н. Г. Ај лесно да пројдеш, па кажи после што како.
Леле мамиии, сите сме при крај, јас сум 35+3 и веќе паничам, едвај издржувам бебе е големо 3370гр. завчера на ехо, едвај се движам, а докторка не е сигурна дали царски или природно, ќе сме одлучеле следниве недели. Ти кога имаш царски закажано и каде реши?
И јас сум веќе 39+4 од утре и искрено едвај чекам да се породам се пробав ама на дечково мој изгледа му се заарни. Во понеделникот ме прегледа док и ми рече оваа недела дека ке биде ама ништо од тоа.Се ме боли веќе огромна станав на крајов и почнав и да потекувам ми се чини како да нема крај
@tina2018 можно е да ти се лоши од маж штом работи во кафана. Јас сум хиперсезитивна на миризби природно. Ако веруваш до толку сум фрик што осеќав кој комшија се возел во лифт пред мене кога живеев 30 години во истата зграда, а сега во бременост ми е хорор. Го фрлив антиперспирантот што го користев претходно а и на маж ми исто. Така да се ми е јасно Фала ќе пишам секако како сум поминала @zverkica јас сум многу подвижна оваа бременост, ама последните 2 недели стварно си стежнав. Се осеќам како кит иако денес со кола си се одвозив до лидл и пазарев. Ама веќе ми е тешко признавам. Инаку не живеам во МК, на Малта живеам тука ќе се породам во државната болница. На 9ти декември ми е закажан царскиот. Машала твоето големко. Син ми се роди 3780, ќе го видиме девојчево мое колкаво ќе биде.
Исто и јас почнав да отекувам во лицето и стапалата. А како станувам од кауч тоа е посебна процедура ептен ни се гледа крајот и новиот почеток
Богами колку што имав страв од пороѓај сега веќе се губи Прееска се туширам со потопла вода и ми вика мм што правиш еве му велам се топлам аха ти студи ми вика,небе за да излези син ти и фати да ми се смее на глас,си се шегува со мене кога ке сме оделе на пороѓај
Јас кога бев на 3 скрининг др ми вика еве има коса. Не знам како виде искрено. викам ок штом така викаш
И кај мене се виде,Др.Ивановски вели,ау дечково со коса ќе биде,еве види и ми покажува на екранот,а јасго гледам и се топам како чоколадошто убаво ми беше,ми идеше да си го земам ехото и да си го гледам домче што ровари во мешеи да не му треба нешто,,,абе мајка,шта чеш
Хахаха. Абе стравот си е тука без разлика како ќе го родиш. Носиш нов живот на свет нормално е да постои. Маж ми ќе присуствува со мене на пораѓај така да мислам дека не му е баш толку смешно.
Честитам мајка,да сте здрави живи и многу многу среќни. Уживај сега во најчистата љубов и најмеката прегратка
Убав ден и од мене. Јас денес 31 гн цела, почнувам 32 и некако ова третово тромесечје многу ме потсетува на прво, и сега чекам да влезам во сигурна зона. Секој бодеж, леле почнав да се отворам, секој исцедок, да не ми тече плодова вода а како што читам низ темите, не сум сама, многу се штрекаме така. Вртам на нет и барам колку има шанса ако сега се роди, па се лутам сама на себе зошто такви црни мисли. Контрола на 3-4 недели, кој ли ќе издржи
"The American Pharmacists Association's Handbook of Non-Prescription Drugs recommends using oxymetazoline as the preferred nasal decongestant during pregnancy. Appropriate doses of oxymetazoline can be advised for patients during pregnancy provided that the patient does not have any contraindications to the drug" Berardi RR, McDermott JH, Newton GD. Handbook of Non-Prescription Drugs: An Interactive Approach to Self-Care. Washington, DC: APhA Publications, 2004. Оперил е раствор на оксиметазолин, за оние кои можеби ќе прочитаат, а не знаат и е лек од избор за затнат нос во бременост. Меѓутоа, се употребува само два пати на ден и не подолго од три дена.
И јас 37+4, како почнав 9-ти малку ми попушти надуеноста и болките во желудник. Бебе уште не е спуштено но ете не ме боли како во 8-ми месец, тој ми беше најтежок. Немам контракции, ниту некоја назнака дека се ближи денот, уште не ми се верува дека за недела-две ќе имаме уште еден член . Некако не се плашам од пораѓајот, повеќе ме плаши моментот дома кога ќе си дојдиме и како дадичка ќе рагира. Со лесно на сите што сме при крај, новогодишните бебиња ќе пристигнат за брзо .
Здраво Дали се можни лажни контракции рано во 25та недела? Ако воопшто моите беа контракции Среде ноќ ме разбуди нешто како стегање/грчење на стомакот, траеше околу 10тина секунди и после уште 2 пати. Не знам што друго би можело да биде Дали е алармантно нешто и ако се повтори денес/ноќеска дали да одам на ГАК или е нормално да го осеќам тоа?