Ајде доколку има некој да ми одговори сега би било добро.Се јавив за резултати од вагинален брис,сестрата ми кажа дека нема ништо само лактобацили,и ми рече да се јавам подоцна бидејќи докторот ми е од 12 часот на раб.Знаете за што станува збор?
Сега читам ,намалени лактобацили,значи нарушена вагинална флора која настанува како последица од чести вагинални инфекции и пиење на антибиотици.Јас до сега лечев ентерокока,ешерихија коли ,значи пиев амоксиклав...и најверојатно е од тоа.Пред некое време пишав имав пецкање вагинално,др.ми спомна дека има шанси да ми е нарушена ваг.флора,па затоа зема брис...сега останува да чекам што ќе каже...Се надевам ме е страшно..аман веќе,цело време човек да е на штрек
Јас вака цело време седејќи дома,само нешто ми текнува Дали некоја од вас,видела каде се продаваат блузи подолги како за со хеланки со апликација бебе кое ѕирка од стомак,мислам ќе ви текне на кои мислам
Драги мамички денес правев испитувања крв и мокрача и се насекирав за рез. Крвта е ок а кај мокрачата има лњукоцити +++ и крв во мокрача + и бактерии пишува доста дали некоја од вас се соочила со ваков рез и дали е нешто опасно и како се лечи? Поздрав до сите
Jas si kupiv deneska od bunjakovec od butik Lea za trudnici, dole vo podrumot se naogja... Mn e slatka bluzickata, imas sve tamu za trudnici odi zirni si
Jas sum so takvi problemi momentalno, no moze da se rece i cela bremenost....Prvo imav cistit na pocetok od bremenost-piev antibiotik, posle imav napadi na bubrezi so kamcinja i pesoci, pa bakterii vo urinokultura, pak antibiotik i sega posledno minatata nedela proveriv urina mi pokaza ++ vo urina, nad 20 eritrociti i 20 leukociti krsh mi e urinata, no za divno cudo odma napraviv urinokultra pa nema bakterija za sega neznam sto da mislav veke, no sekako morash da napravis urinokultura i doktorkata mi rece na takov rezultat od urina kako tebe sto tie, da se vidi dali imas i koi bakterii imash, za da znaat koj antibiotik da ti go dadadt, ako vo slucaj e potrebno- I NAJVAZNO sto site genikolozi i dvajca urolozi akj sto bev mi go rekoja mnogu caeviiiii hahaha uvin, brusnica, kamilica..... vidi so urinokulturata i obavezno so rezultatot na genikolog.... pozdrav ne e strasno inaku
Еве ме и мене,на брисот фала богу нема ентерокока,ама затоа ја има кандидата,си ја чувам цела бременост.
Bluzicka so dolgi rakavi zemav jas, vo rigi crno crveni i bebe zirka niz liniite ovaa sto ja zemav na mene mi e taka kratka, ne za na helanki a velicina 1 zemav, znaci najmala... Jas visoka sum dosta pa na drugi trudnici i za na helanki kje e taman inace ima dzemperi, bluzi se za trudnici i dve prodavnici se edna do druga, jas samo vo ednata vlegov... Kupiv so mi trebase i ne vlegov vo drugata
Jas odluciv da kupam navlaznuvac na vozduh ili jonizator, moze nekoja od vas ako koristi da mi kaze od kade da kupam dobar? Sea za sea samo od Dormeo mi e na um, ama citav na net negativni komentari pa se mislam Barav temi na femina i nema nesto mn mislenja..
Го имам јас на Дормео и не сум задоволна,некако не освежува,навлажнува воздух,туку како да му е функција да лади Ете така само ми стои за украс,два пати сум го употребила.