Н Колку време си вработена, определено - неопределено? За жал мора сами да се информираме, не секој HR во фирма се замара.
Не сум долго но сум на неопределено. Од кога можам да барам раб од дома?? Зошто скрос да ме ослободат за фул плата нема шанси знам
Чим си на неопределено немаш гајле. Барај си да работиш од дома уште одма. Можеш и да не работиш, ама ете биди фер.
Мене ми е престресна позицијата и работам со лудачка, затоа морам да барам чаре. А од каде ппдможноста да не работиш и да земеш фул плата? Јас сфатив дека можеш од дома а НЕ да си ослободен скрос
И јас така знам. Дека едино ако природата на работата е таква да не можеш од дома да работиш, само во тој случај зимаш плата фул и не работиш.
Не сум се договорила ништо. Знаев од порано дела бремените жени се ослободени од работа ради ковид прашав дали сеуште важи ми кажаа да. Однесов потврда од гинеколог и ме ослободија од работа. Како што знам ќе зимам плата на колку што сум осигурана, па ќе видиме.
Значи ве пратам цело време со муабетов и цело време си викам што им е на жениве тоа вовлечена брадавица. И погледнувам накај градиве и сфаќам дека моите се вовлечени. арно рано ми текна. Прават проблем при доење? Има некое чаре за ова? Некако далеку сум од темава и го игнорирав моментот дека моите се рамни, ептен рамни, нема брадавче.
Така и си мислев, затоа пишав дека не би експетиментирала. Инаку за надвор од бременост мене ми беа спас!
Идни мамички морам да прашам зашо веќе неможам да издржам...Нормално ли е оваа чешање на кожата без никакво црвенило или некакви симптоми во бременоста толку ме чеша што ќе полудам не се издржува нозе раце меше..
Јас веќе сум 9ти и искрено не знам што повеќе ме фаќа, дали возбуда или страв. Туку да ве прашам вас што одите во Систина или сте се породиле скоро таму, сте приметиле ли дали се запазуваат воопшто некои протоколи за ковид? Јас кога и да отидам има премногу гужва и обавезно има некои што не носат маски и никој ништо не им кажува. И како гарантираат безбедни услови за пораѓање кога сликата е друга...
Ако не работиш а си дома што во време на корона поради бременост е дозволено е 70%, а може да си работиш од дома се зема 100%. Кај нас во фирма сите бремени се на работа од дома доколку е возможно и се од администрација и се на 100% а тие кои се од погон а се одлучиле за дома релано неможе да работат се на 70%.
Mene taka ama za prvata bremenost duri vo 9 mesec, otkako se porodiv veke citav trebalo da se proveri bilirubinot
Обична потврда од матичен гинеколог, на кој пишува дека си бремена, која недела, како причина се наведува дека си ослободена од работа поради ковид пандемијата, со печат од матична. Толку, го носиш кај тебе на работа во човечки ресурси и автоматски треба да те ослободат од работа, ако е изводливо од дома да работиш ако не ќе си седиш така дома.