Da, ama oni ne znaele sto mi sleduva, nejasno bilo napisano I Dali uste vazi. Ako znaete kaj da najdam, pa da I'm pratam da se informiraat
еве мила пошто неможам страната да ти ја пратам отвори ја и препрати им ја. Јасно си пишува до завршување на ковид пандемијата
Секоја фирма има сметководител кој што редовно ги прати законите, тој мора да ви објасни се. Законот се уште важи за трудниците но јас избрав да одам на работа за да ми поминува времето и нормално со пазење бидејќи работам во стоматолошка клиника
Nie imame pravnici ama ne nasle, konfuzicno bilo napisano,pa cekaat od mene zakonot da go posocam. Bi birala od doma poradi 100,% Plata za pocetok pa ke vidime kako ke me masiraat za dalje... A koga ke bidam na porodilno, ke zemam cela Plata?? Mi e vazno ova iako nisto povazno od deteto, zosto ne mi se pokaci Plata, I ne mi e golema za da baram 70%
Krvna slika koga ke ispituvas da mu naglasis deka sakas i bilirubin da ispitas. E Sega jas zemam krvna slika ispituvam so upat od mat.ginekolog.
Кај мене исто. Никакви црвенила ниту стрија ништо. А се ме чеша раце, нозе, грб, стомак кога ќе почнам да се чешам нема крај. се' што е без последици не е страшно. Не му ја мисли
Од последните 12 месеци ако е иста платата ке се зема 100%, а ако е смената се зема просек од 12 месеци.. Пример збирот на сите 12 плати поделено со 12 За породилно боледување
Да ама кога правев муабет со другарка ми рече може имаш заболување на црниот дроб и затоа малку ме стави во мисли
Како не конфузно, се е многу јасно напишано, најди службен весник бр 263, од 4 ноември 2020, среда, член 13, став 11- се ослободуваат бремените жени од работа и работни обврски со физичко присуство на работно место. И член 16 -оваа одлука ќе се применува до завршување на Пандемијата прогласена од СЗО. Со потврдата од матичен си ослободена. Мене прво ме ставија од дома еден месец, но потоа ме ослободија целосно од 1 октомври. Инаку да ѕвонеш и во Влада и на Трудова инспекција ќе ти го потврдат ова. Јас земам 100% плата
Мешиња дали ви се случувало бебушите да ве риткаат во препонот на вагината? Многу језиво чувство 25та недела сум.
Od spienje se na leva strana jas sekoe sabajle stanuvam ukocena so bolki pozadi vo polovina dali toa vi se slucuva, imam i pernica za trudnici ama djabe