Проблем се зашто бебето нема да може да фати да цица, затоа ќе си купиш силиконски брадавици, на Медела се доста добри такви даваат и во Систина за проба, и ќе ти се средат брадавиците со тек како цица бебето.
Devojki , imav gadenje od sam start , sega pocna da se namaluva postepeno, za nekolku dena vlwguvam vo 14 nedela Megutoa sega imam mn obilno lacenje na plunka, a i mn slajmovi Nautro imam slajmovi i prwku cel den Ne sum nastinata voopsto
Од прогестеронот е, еве и мене лично ми се појави труднички дерматитис на некои делови од телото, но се повлекува одкако ќе де породиш. Не значи дека и кај тебе е тоа сма чешањето го предизвикува големото количество прогестерон во организмот.
Од дамна се жалиш на ова, сигурно си споменала на докторот, што вели? Инаку вака општо во бременост е нормално да имаш поголемо лачење на плунка на кое можеби не си навикната и вака не е нешто страшно. Едит: Дали во скоро време некој бил до викики и дали има црни памучни хеланки за трудници и во кое?
Јас во петок влегувам 14та недела тука с Тука сме и јас во петок влегувам во 14та недела и гадењето многу се намали и имам големо лачење на плунка што е и сосема нормално а за шлајмот дали беше пушач?
Кај мене да бидејќи е карлично знам какво е чувството 31недела сеуште е мислам дека карлично не сум била на преглед се надевам дека ќе си се сврти
Јас работам во ваикики во капитол имаш пред 2 недели бев сега незнам дали има нешто останато со оглед на тоа што имаа акција од утре има 20% ако сакате да си купите нешто за бебушки или трудничко (треба да ме платат за реклама)
Хмм, супер штом така таман на попуст. Ќе морам да одам да си купам, во едни хеланки не се живеело Ќе видам ако можам да влезам на кратко во сити мол, ако не ќе го пратам мм ваљда ќе ми погоди
Ne , ne sum pushac Nautro imam mn, ama mn e cudno sto ne se tipicni slajmovi nezz ni jas sto e , megutoa se utepav od kaslanje i plukanje , kako nesto postojano da mi se sleva niz grloto I jas vo petok vleguvam vo 14 nedela , eptwn sme isto
Da spomnav na dr , megutoa ne mi prepisha nisto Mn e neprijatno, zasto po cel den plukam, a nemozam da ja goltnam me tera na gadenje i povrakanje vednash
Јас да ти кажам само 1 тренерки си имам земено ги начекав на мн попуст за ич пари а хеланки си земав 3 пара од пазарче термно што се тегнат многу за 150ден топ се за ова време топлат
Па јас земав едни темно сиви, ептен ми се удобни сега за на џемпер и капут (јакните не ми се закопчуваат, па морам капут). Земав и тренерки и фармерки ама фармерките не ми се удобни некако, а тренерките за дома ги носам. На пазарче не можам да стасам да одам, до 5 работам после веќе се собрани касно е.
Да, во случај да ти наоѓаат пак изговори, кажи им дека ќе си ги пријавиш во трудова. Тебе ова по закон ти следува. Јас си излегов по моја желба, околу 5ти месец, и еве до сега, за кратко ќе влезам во 9ти,ме плаќаат 100%, односно минимална плата на која сум осигурана.