Баш ја прашав докторката, ми рече да спијам како ми е удобно. Јас претежно многу се вртам во спиење, земав и перница за трудници ама во текот на спиењето 10 пати ќе се свртам. До 13,14та и на стомак спиев некогаш, не ми сметаше бидејќи немав стомак а и не штетело на плодот бидејќи секако беше мал и заштитен во матка. Сега и да сакам на стомак не е изводливо На лева е препорачливо да, ама па ако не ми е удобно па да не можам да се наспијам ми нема смисла да се мачам
Хахах мора може ќе ми покачат некој процент хахха шала на страна мн слатки бебешки и детски работи има д Тоа е друго дека работиш викенд работи пазарче дека се термо овде немаш термо а сепак ладничко е хахах добро е тебе те собира нешто ја закопчувам само горе стомакот ми е надвор дека си бев слаба и сега не ми се купуваат јакни така си се носам горе закопчана стомакот надвор среќа не ми е премногу голем за 2 месеци може да порасне после ќе ср чудам како ќе одам ќе издржам 2 месеци не е страшно и онака дома седам.
Тина кажав, јас го знам ова, ама не ја гледам поентата да се инсистира да се лежи само на лева страна, едноставно неизводливо е. Плус, правиш едно добро, а од друга страна па се здрвуваш, вкочануваш па друг проблем си отвараш. Нема поубаво од тоа човек да си го слуша телото и да се води по него, а не по тоа што некаде пишува. Еве ги читам препораките за против киселини во статијата што ја прикачи, се сум пробала, гладна сум си легнувала, две перници, крекери, сода... НИШТО не ме спасува. Додека не седнам на спална потпрена и така да задремам, друго чаре нема за мене. Така да, слепо следење на 'правила' не секогаш може да донесе позитивен исход.
Ke se pratime taman Mozda se aktivirani sinusite no sepak ti povtorno kazimu na maticniot, jas ja sekoja detal ja baram maticnata
A има ли 50ки? Некако кога идам ништо не можам да најдам, све праат хаос луѓево, све е едно врз друго
за новороденчиња има ама мн малце ствари и тоа само 1 штендер е прашај ги девојчињата ќе ти кажат за девојчиња има повеќе за машки помалце како и секогаш.
Е ако де, и јас те разбрав. Правиме како е добро за детето, иначе и јас спијам седната. Се ќе пројде.
https://ninemonthssober.com/product...94416&utm_source=IGShopping&utm_medium=Social Дали би било практично? Ме интересира ми излезе на инста. Сакам да слушнам ваш коментар.
Девојки постои ли уште тоа патронажна сестра? доаѓаат ли во пандемијава? Веројатно има врска каде си породен? Треба да се пријавиш некаде?
За време на бременост прогестеронот во организмот се зголемува и може да предизвика алергиска реакција или чешање на целото тело. Во мојот случај предизвика алергиска реакција или појава на детматитис (autoummune progesterone pregnancy detmatitis), многу редок случај и на многу доктори непознат, меѓутоа да се случува. Дури и самата со гуглање си одредив дијагноза, а потоа дерматолог и доктор ми дадоа терапија, бифејќи претходно ме лечеа за габична инфекција неуспешно, само полошо ми беше од мастовите. Сега со вистинска терапија сум супер. Ако не се појават знаци како егзема, сува кожа која пече и чеша,не е сериозно,само се мачкај со помрсни креми или земи си масло за мачкање и туширање ид Еуцерин, доста многу помага. Ако се јават симптоми кои ти ги спомнав погоре обрати се кај дерматолог за соодветна терапија, обично е на база на стероиди.
Да и сум презадоволна поради проблеми кај мене како рече тој така излезе сепак нели секој доктор има свое мислење но неговото излезе најправилно..Сакав и матичен да мин Да сватив не ми беше јасно за прогестеронот со 2 бремености не сум слушала за него..Јас ќе треба да се обратам кај дерматолог дури лушпи паѓаат од мене кога се чешам
На интернет вика чешањето е ради зголемена циркулација на крв во телото, лек нема, но може да се користи купка со овес, хидратантни креми или масла, се обидов да најдам барем нешто што ќе ти олесни: Mix one cup of oatmeal with plain water or milk and scrub the affected area gently for 15 to 20 minutes and rinse it off. Aloe Vera is a naturally available moisturiser with antimicrobial properties. Fresh Aloe Vera gel can be directly applied to the skin to soothe itchy and irritated skin. It is safe for use during pregnancy as it has no side effects. You can apply the gel and leave it on or you can wash it off after leaving it on for sometime. Coconut oil is an age old remedy for dry skin and related skin problems. Lack of hydration is common during pregnancy and it can lead to itchy skin. Massaging coconut oil daily can reduce this problem. Coconut oil is not only an efficient moisturiser but also acts an effective antimicrobial agent that clears any kind of bacterial or fungal infection on the skin.
Zdravo, deneska bev na kontrola i mi rece nesto doktorkata kao placebata blisku di matkata ako ne se odaleci do maredna kontrola ke mi se vodi kako rizicna bremenost. Moze li nekoj sto znae za sto stanuva zbor da mi objasni ubavo
Mene mi se pojavi dermatit na stomak samo od 25 nedela prvo me cesase I pocnav da se mackam sabajle I vecer a se mazev samo navecer prethodno I cesanjeto zapre ama osipot si stoi mu kaza na ginekolog rece normalna pojava da mackam oti kozata se susi I se peruta ne odev na dermatolog.
Спиј си на таа страна што ти се спие и да легнеш на лева ќе се најдеш сабајле или на десна или исправено како ти се спие така спиј си кога лежиш ако сакаш лежи си повеќе на лева страна не се оптеретувај толку. Јас повеќе спијам на лева бидејќи бебето ми е на дедна страна кога и да легнам на таа страна ме клоца страв ми е да не го смачкам да не му е потесно незнам иначе си спијам и на десна ќе си се разбудам некогаш на таа страна. Не се потеретувај многу. Порано немале интернет да читаат нашите или бабите на која страна да спијат ете сите се живи здрави ние све и свашта читаме опушти се и уживај во бременоста све е божја сила