Зависи и која недела си, мене некаде 21 недела ми беше ниско доле на 1 цм, ама еве сега на последниот преглед ми се кренала , сега сум 25 недела.. како одат нагоре неделите плодот расте и обично се поместува нагоре..
Ако помагаат помрсни креми тогаш е нормално,ама во мојот случај беше далеку од нормално, јас рсни бев од чешање, осип, дури и местата каде беше осипот ми помодре и се ширеше. Мастот на база на стероид ми помогна воспалувањето да помине, меѓутоа не се мажам често, еднаш до два пати неделно зашто не е препорачано многу стероид во бременост, сепак кожата го впива. Може да ти пратам каква крема лосион да бараш во аптеките ја правеле токму за оваа дијагноза, и за истата да се консултираш со дерматологот. Мене дерматолог ми ја препиша, само друга користам зашто не сум во Македонија.
Девојки две прашања: 1. Во 23 недела колку често го чувствувате бебето? Колку често е нормално? Има денови кога е поактивно и појаки удари има, но и денови кога го чувствувам само по неколку пати на ден.. почнувам филмови да си правам. 2. Дали биохемија лабораторијата работи во сабота? И до колку земаат крв?
Секој ден различно пред неколку дена беше толку мрзелива што одвај ми се јави сега пак лудува вчера ја осеќав дури во вагината денес над папокот (прв пат) почнала да менува положба. Можно е да имаат такви мрзеливи денови и послаби удари ама битно да ја осеќаш дури читкав дека некои у 27 недела не ги чуствуваат секој ден баш се почудив ама јас сум повеќе дома и лежам па можеби затоа некој што е поактивен или на работа може да пропушти мрдкање.
Фала ти многу, баш се замислив, ама изгледа и моево е мрзливо. Инаку и јас уште многу ниско ја чувствувам и тоа си мислев дали е во ред на преглед до сега ми немаат измерено цервикс, не знам зошто, па и со тоа почнав да си правам филмови. Ама на следен преглед обавезно ќе и речам на матичната
немој воопшшто да се секираш за тој период е сосемна нормално да ја чувствуваш еден ден поактивно, еден поуспано. исто така е нормално подоле, покасно се качуваат погоре се си е нормално, без грижи кога ќе се качи горе после ќе не можеш да дишеш
И јас истово ќе ве прашував, 2-3 дена скоро и да не ја чувствувам ама утре сум на контрола па реков да не одам сеа пак порано, ми олесна од вашиве одговори.
Devojki , mn sum oslabena, edvaj se dvizam , uste malku 14 ned sum Nemam apetit voopsto Mn se plasham i za samata sebe, dali ke pocnam povtorno da jadam kako sto si jadev
Имаш гадење? Јас не пиев ни вода. Се ми беше грозно, само повраќав. Сега се регулираше дури имам и повеќе апетит. Само треба да се издржи...
Zdravo devojcinja,sto mi predlozite da koristim krem hidratant protiv striite vo stomak? Uste nemam nisto no sakam da pocnam od sega (11 nedela sum)
Nemoj da se sekiras, i kaj mene ne e vraten apetitot a macninite se namalia samo glavobolkata mi zacesti i od golema bolka pak povrakam nekogas, uste nekoja nedela ke izdrzime za bebusite
Гледај нешто помрсно, јас користам обична павловичева голема измешана со едно шишенце масло од невен од аптека. 35 недела немам ниту една стрија. Мачкај се сабајле и навечер и гледај во текот на денот и внатрешно да се хидрираш со течности јас пијам 2л вода. Инаку се мачкам од 14 недела до сега.
Најди си соодветно нешто пасирај имаш смутиња рави си смутиња овошје зеленчук јади салати морковчиња зелка пиј вода неможеш да оставаш така без ништо греота е за бебето ќе си најдеш некоја соодветна храна подобро нејзе јади ја постојано него да остануваш гладна барем течности повеќе внесувај супи сокови. И мене ми беше така на почетокот седев си плачев и јадев ради бебето само бидејќи ми кажаа дека касни мене прва бременост незнаев што значи тоа си седев си плачев и си јадев издржи не одтавај празен желудник. Б6 пиј
Мила, јас сум 24+3, до оваа недела и јас многу нередовно и со различен интензитет го чувствував, дури оваа недела некако е поактивен и поредовен. Имај во предвид дека ако мн се движиш може и да не го чуствуваш ради тоа, уште е малечко па треба концентрација повеќе. Јас баш го прашував докторот, вели дури ппсле 28ма недела ќе се фокусираме повеќе на тоа колку често се движи, рано е уште.
Zemas redovno vitamini? Mene koga mi bese loso po 12 saati nisto ne jadev i morav vitaminska infuzija da primam, poveke pati po malku jadi lesna hrana, koga e zeludnikot prazen poveke imas macnini jas piev antimetil sabajle i popladne