Добра ви вечер дами. Како сте? Јас лично со расположението горе-доле. Кажете ми кога по Сигурно има, баш денес бев. И тоа со различни сликички.
За првата бременост сакав, а не купив. Сега ќе купам таква блузичка, па мајка јана нека е! Кажете ми вие женски, каде да најдам фармерки и панталони труднички! Стомакот ми е многу отечен, и ме стискаат стандардните панталони, а труднилките панталони и фармерки на Есприт кои ги плаќав по 3 000, се распаднаа скроз. Има во Waikiki големи броеви?
Зависи што број носиш, мислам дека многу големи нема. Јас труднички панталони купив во Буњаковец, имаше повеќе избор на броеви (беа околу 2000).
А зашто не си побараш хеланки,јас панталони неможам да носам.Има панталони баш за трудници со широк ластик во Стружанка,нешто како тренерки ,мн.убав материјал.Јас си купив.Инаку јас цело време си носам хеланки,минатата год .си купив неколку бои и бидејќи се со широк ластик,не стегаат,сега си ги изнаносев.
Jas imam kupeno od Waikiki dva para, ama uste pred dva meseci i iskreno ne mi se svigjaat... Ednite bea potenki nesto izmegu farmerka pantolona i mi pustija megu nozete... A drugite od temno plavi mi stanaa posvetli mn izbledija i lastikot sto e gore kaj stomaceto mi se iskina... -.- i si gi siev sama. Vcera zemav od Bunjakovec, mi izgledaat pokvalitetno pa kje vidime
Од Буњаковец беа и моите, па партал не направија. Што знам што број ми треба, околу 40-ка. Имало и во Певекс, сега ми кажува една колешка. Ќе поминам кога ќе имам време, ќе видам.
Мамички, да Ве прашам нешто, ми треба Ваше мислење... Немојте само да ме зезате и да помисите дека сум луда со ова прашање Мојата свекрва не ми дозволува да си ја скратам косата т.е да се шишам оти сум била бремена и можело подоцна као косата да почне да ми паѓа, да не ми расте нормално, да ми се изретчи во предниот дели и секакви чуда ми изнакажа. Бремени жени не се шишале, хеххехех . Бог да чува. Јас искрено не верувам во вакви работи и некако ми нема логика ова, ми звучи како бабини приказни. Има нешто точно во овие нејзини тврдења или само да си се кога ќе ги слушнам теорииве. Еве и снаа ми е бремена и таа не се шишала, кај отидна светов? Јас сакам на фризер да одам како и секој нормален човек да се средам вака сешто изнаслушав и ај реков подобро да слушнам ваше мислење. Благодарам
Едно прашање до мамички. Се надевам нема да сум смешна со ова Ама премногу ми е страв да не не осетам кога ке ми дојдат породилните болки,или кога ке ми пукне водењакот... Пред 1 недела на ехо кај матичната ми кажа постелката е узреана, и почнав на цтг, вчера втор пат бев и се за на 1 недела ми закажува да одам.. Како ме фаќа паника и страв, незнам што ќе правам кога ќе дојде моментот. А и немам со кој да се консултирам :/
Јас се шишав ,многу ми е долга косата и тешка за одржување,така да си се олеснив сега малку се средив
Шишањето апсолутно не влијае на густината на косата, ни сега ни после Во бременоста косата станува секако погуста, многу помалце паѓа, ама после пороѓајот наеднаш нагло доаѓа до "враќање назад" - и на ова шишањето сега не може да помогне или одмогне. Јас единствено не се фарбав, освен со колор шампон, и тоа не ради било што друго, туку докторот ми рече не првите три месеци, и после сама си одлучив дека не морам и останатите 6... Така, слободно среди се
Јас сакам малку да се средам, ми е порасната и мене косата. Но, ете ми кажа такви работи и ме стави во мисла. За фарбање ок, не се фарбам и тоа е. За шишањево некако нелогично ми беше.
Jas se sisav pred edna nedela... Pa bas ako ne se sisame kosive sto kje ni stanat... Mora da se osvesi kosata za da moze da si raste ubavo. Kolku mi e sega poubavo i polesna mi e, 9 meseci da ne se sisam taman rabota Sisni si se, zeni se farbaat, satiraat vo bremenost, a ne pa sisanje..
Охоо ке ги осетиш Да не те плашам но кога контракциите ке дојдат на 5-6 мин може и без воздух да останеш од болка.А водењакот ке го сетиш како топла вода во млаз мегу нозете.Но немора да значи дека дома ке ти пукне.Со лесно и немај страв.Кога ке фатат болки само диши длабоко и правилно. Се ке помине добро сигурна сум
Идни мамички,јас со малку поинакво прашање.Ме интересира дали како минуваат деновите ви поминуваат и некои неубави мисли низ глава,прашања дали се ќе биде во ред до крај...итн.Јас дека цело време сум дома на патолошка,и покрај тоа што барам и наоѓам занимации и се насочувам кон позитивни мисли,сепак и стравот ми е присутен.Ме интересира дали е тоа само кај мене така?
Не се грижи нема шанси да не ги осетиш породилните болки, почетните ако толеранцијата на болка ти е висока може и да не ги почуствуваш али контракциите на 10-15 минути не можеш да ги промашиш. Водењакот може и да не пукне, може и да не осетиш доколку си во вц али сепак ти доаѓа како силен притисок одеднаш, како да ти притиска некој на стомакот. Со лесно нека ти е , не грижи се ќе знаеш кога ќе дојде часот да дојде бебушот на свет. @makedonkamak јас за време на сите три бремености се шишав, ако беа вистинити трврдењата на свекрвата ќе бев ќелава сега. За време на бременоста се згуснува косата а за време на доење почнува да паѓа таа што не паѓала за време на бременоста.
Значи од толку глупости што имам слушнато уште ова го немав слушнато, ама и од глупавото имало поглупаво Абе шишај се слободно, батали бабини деветини Во бременоста нормално е косата скоро и да не паѓа воопшто и исто така нормално е откако ќе се породиш да падне тоа што во бременоста не паѓало. Мене почна да ми паѓа косата од третиот до петиот месец одкако се поротив, потоа си се нормализира се