Па јас на тие мислев дали да дојдат и со тест...родителите и сестрите. Никој повеќе од тоа. Нема мекици да праам валјда
Flo е убава ама се плаќа. Јас имам неколку. Ovia pregnancy, What to expect, Baby Centre, Baby2body и Flo.
Јас работам во мол(бутик) не работам од дома. Пробаа да ме убедат да седам на работа ми даваа други позиции не прифатив.
@Freya123 Ние никого нема да примаме, само јас,маж ми и свекрвами, други само на видео ќе го видат бебето а гости дома да ни влезат нема шанси, и до сега е така, ниту одиме ниту ни доаѓаат гости, ни најблиски, баш од нив највеќе се оазиме, од муабетот 'што има врска, се знаеме, наши се", пола се разболеа, така да, нема гости ни понатака, здравје да се стопли ќе може на отворено со дистанца да го ѕирнат бебето во количка, повеќе од тоа нема шанси
Мајки, каде да купам убави, едукативни книги за бременост/бебе/дете, скокови во развој, воспитување, па и психологија на деца и слично? Навистина сакам да се спремам малку на овие теми, ама не успеав да најдам нешто такво. Нека е и факултетска книга, само да е од помош.
Hiiii... Piev Premama vo prviot trimestar...moze li sega vo vtoriot da pijam Fembion, mi gi pofalija nekolku mamicki I sakam so niv da pocnam sega... Moze li.. Sto mislite? Fala vi odnapred
Можеш. Јас почнав со Фемибион, па се префрлив на Премама Дуо. Не забележав некоја разлика. Освен Премама што се поевтини за нијанса.
Zenski za suvo kaslanje sto koristite.Jas pantenol so vit c, Dr Thais lizavki temperatura nemam ama cela nedela ne pominuva posebno navecer. I nosot mi e zatnat Akva maria I se inhalirav so fizioloski
Jas cela nedela terav ta Jas cela nedela terav taka. Isto se samo poveke caj, ceden portokal i 3pati obavezno inhalacija, a za kaslanje dobro bilo i caj od kromid. Ne e tolku los kolku sto zvuci mozes i med da dodades
Не смееш во бременост да ги користиш пастилите од др.тајс бидејќи содржат жалфија. Само пантенол може
Смее да се користат, потврдено од матична, специјалист, дури и во аптека. Да не се пие чај од жалфија, ова може, реално и јас 100 пати препрашав затоа што не ми беше јасно каква разлика има, има. Смеат да се користат, дури и во прво тромесечие
Со што се мачкате на градите,поточно гребките?21недела чувствувам болка и имам како згрудена течност на нив
Здраво мамички Од вчера ми касни циклусот можеби сум бремена. Е сега минатитот месец бев на радиологија ме снимаа со ренген. Сакав да ве прашам колку може да му наштети тоа на плодот, ако сум бремена? Фала однапред
Мислам дека е опасно само доколу се зрачи додека плодот постои, а ако си била минатиот месец тогаш не било ни зачнато. Ако сега ти доцни, најверојатно оплодување и имплантација се случиле пред 15тина дена, не минатиот месец. Прашај си гинеколог најдобро, и со лесно