Дали смеам да ставам капки за нос синомарин 24недела сум и сум цела затната и одвај дишам само чаеви пијам и витамин ц и б-комплекс
Devojki, Sovet za matichen genikolog od koj ste zadovolni, vo Taftalidze, Karposh ... sto ke mi ja vodi bremenosta??? Dosega odev kaj Lozankoski, kaj Dr. Marija ama denes doznav deka zaminala na odmor i ne se vraka odi na porodilno ... a us toa i mi beshe daleku ... za sekoj upat maltretiranje ...
Pa ke ja menuvav drugata Biljana taka bese Lani Marija ja menuvase Biljana sea obratno, jas iskreno za upati suum samo kaj niv si odam privatno.
Кај Коруноски примаат кај Милена и Ива, ама во центар се. И јас барав некој Тафталиџе,Влае,Ѓорче ама никој не прима нови пациенти.
Ne pastili lizavcinja za deca mi dade maticnata so islandski lisaj I bel slez ama ne vidov fajde da kazeme od niv. Seislam za ISLA pastili od islandski lisaj
A iskreno vaka , znae nekoj kakva e dr.Biljana ??? Aman od privatno , dosega godini so postapkite se na privatnoo , neznam voopshto togash oti plakame zdrastvoo ...
Дали има некоја трудница како мене, откако влегов во 9 месец и при крај на 8ми, преголема желба за спиење и стварно многу спијам, воопшто немам енергија а ниту желба да правам нешто друго
Еве ме, 9ч си поспивам секоја вечер, двапати до вц, преку ден си лежам... си туфкам ваму ме стиска, таму ме буткаи си чекам да излезе
Од мое лично искуство не би ти препорачала на ГАК. Бев таму за извештај за рефундација на клексани во 5 недела, многу лошо поминав 5 доктори и студенти ми брцаа и ме гледаа за на крај да не ми дадат извештај. Но сепак ќе речам тоа е мое искуство.
Aaaaaa, jas pak sakav utre da odam da zemam izveshtaj za kleksanite ... a zoshto da me gledaat nerazbiram ?? A i zoshto ne ti dale ??? Zoshto mn chlenki pishaa deka tamu zemaat izveshtai ... Aaa, ti kade beshe podtochno ??? vo koj oddel ??
Со сите можни документи отидов, со ивф сум, со позитивна бета, со потврда од матичен за мојата бременост, но ете пак им било процедура да ме видат, и тоа вагинално, незнам кај гледаа само еден доктор успеа точките да ги види. Сметале дека треба да ми се продолжи клексаните од ивф центарот па тогаш да ми дале извештај. Како што кажав сите можни документи ги носев, со мутирани гени сум, со крај на бременост ќе се боцкам. Успеав потоа кај Јани да си закажам и човекот без збор да му речам ми даде извештај. Во соба број 36 бев. Може мене така ми се погодило, тој ден тие доктори. Секој со својата среќа. Дај Боже утре да си завршиш работа.
Па мене ми пиша докторот од ИВФ центарот дека треба клексани ... со него ке одам и ке им барам извештај само ... не им даваам сега да ме чепкаат ... ке одам горе на 3 спрат кај што лечаат стерилитет ... нив ке им барам ... на Тофовски , на докторките што се таму ... Оффф бреее само нешто трчкање ....
Да ти кажам ти завидувам Јас си спиев ама кога влегов во 8 се ми се поремети Веќе неколку недели неможам да спијам Ќе си легнам во 11 и ќе чекам до 1 за да заспијам и во 4 пак сум будна и после саат време пред тв пак ќе заспијам саат два и во 7 сум станата Целата сум преморена и ненаспиена ама ми велат нормално било сум требала да се привикнувам на периодот што следи со мало бебе а јас мислев дека барем сега ќе се наспијам
Морало да те прегледаат за да ти напишат за клексани. Јас ради тоа не појдов. Три месеци ги плаќам сама, еве за утре дури имам термин на трансфузија Имаш сега термини за јануари, закажи си (преку општ матичен).
Иста бев и јас. Спиев по цела ноќ, од 10-11 до наутро 10-11 со паузи за веце. Клише е ама спиј си сега. Откако ке се породиш бебулето ке те бара за се и сешто. 2,5 години ми е синко и се е мама мама мама.