Da ti kazam pravo jasnogu kratko ja vidov oti bese na patoloska pa na porodilno I Marija ne sum ja videla koj znae kolku I dvete se mladi a mene mladi I neiskusni ne mi go resia problemot samata si barav care, bremena sum.so ivf I zatoa ti vikam si odam na privatno na maticen za upati samo I za bris I pap, privatnite doktori me upatija kaj trebam I sto trebam I Eve sum sega bremena I zatoa imam pogolema doverba vo doktor za serilitet otkolku maticen pari se pecalat podobro da si dadam 2500 za pregled otkolku da talkam so godini I da cekam taka.A mislam deka 90% od maticnite se takvi den pomini den zamini epten nekoi ima isklucok ama retki.
Сакам да прашам дали е дозволено да пијам чај од брусница 2л? Можам цел ден да пијам бидејќи си правам по 1литар го пијам за 15мин. Неможам да разберам некои викаат не смееш воопшто некои се чудат викаат смееш? Кажете ми вие поискусните и со инфекција што сте? Ви благодарам. 32недела сум
Јас пиев во првата бременост ради камен и песок во бубрези и мислам дека чајот и пролом вода ми помогнаа.. немаш штета од брусница пиј слободно
Од информација од мојот доктор чај од брусница можеш ама само од брусница значи не купечки филтер кесички или мешавина. Образложение му беше дека во тие филтер и мешавини има поголема количина на хибискус наместо брусница. А хибискус правел контракции на матката и треба да се избегнува. Јас си купив од замрзнато шумско овошје брусница и со варам по 2 пати неделно зошто имам проблем со ешерихија.
Сите ми викаа спиј додека можеш јас не ги слушав активна до последно. Сега послушај ме спиј додека можеш,изнаспиј се оти после стварно нема спиење,ја првата недела само ја гледав додека спие додека не паднав за спиење па прифатив дека не можам вечно да останам будна. И уште еднаш совет до сите трудници што јаС не го послушав ИЗНАСПИЈТЕ СЕ
Даа, уште не сум 9ти ама спијам на рати, на два саата, затоа мислам дека изгледа дека повеќе ми се пие, зашто не сум наспана. Ај уште малку па нема да спиеш.
Јас одам на гак секој месец заради извештај за клексани но до сега сите ме гледале абдоминално, исто сум ивф и примам од почеток на бременост.
Луѓе веќе два- три дена на дланките одозгора ми излегуваат ситни брунчиња коишто чешаат, немам сменето исхрана, немам идеја од што може да е? Ставам еуцерин и почнат да се повлекуваат. Идеи од што може да е?
Јас користев пантенол по 1 дневно и 2 пати на ден инхалација со босилок. Буквално за 2 дена ме пушти..
Ми изгледа на егзема, јас имав такви по прстите. Има креми за раце на Еуцерин и Ла Рош, пробај со нив дали ќе се повлечат.
Е таму супер ќе си поминеш, мене Тофоски ми ја води бременоста, од доктори до сестри на 3ти, сите се префини. Доле сум била само у 28ца кај Адела, исто прекрасна.
И јас имам сличен проблем со рацете суви ми се ме чешаат тоа ми е и од претходно и еве сега исто ми се појави наследно ни е во фамилија мајка ми имала сестра ми исто имаше во бременост јас све пробував да сменам од сапуни сјаеви креми секакви пробав едно време невен само ми помагаше меѓутоа пак си се појавува.
Мене од антибактериските гелови ми се правеше така, негде на средина на бременост и ми се рашири до тој степен што ме чешаше ужасно и бев на дерматолог. Ми даде Декотал, ама мене ми беше шубе да ставам кортико, така да се миев само со медициски сапун и мачкав обична павловичева. Се повлече.
Supeeer e doktorot, mi praveshe histeroskopija go znam , samo neznam dali mozi da vodi bremenost inaku rado bi idela kaj nego
Женички прашував во друга тема овде сте по активни и по искусни. Кажете ми за здравство дали треба да се смени презимето или може со дтарото прсват ли проблем и каде треба да се оди за да сменам што документи се потребни. И кога се поднесуваат документи за трудничкото кога ќе го отвориме или после пораѓај како иде и што документи се потребни. Фала ви.