Ај помош, има некое чааре за болки во зглобови? Половина, колкови болат веќе со месеци, сега во 9ти месец почнаа и дланки, раменици и нозе.. Секое прсте ми е како потечено и укочено и кога ги превиткувам прстите многу е болно. Како згмечени.
Леле истооооо, како рахитична баба се осеќам,колена,прсти на дланка и зглобови ме убиваат. Јас со инфрацрвена сијалица малку се греам и помага, топол туш ме опушта, пијам калциум, витамин ц и д, ама...од нив нема големо фајде
Вака јас сум на мерки од Септември, односно од кога дознав дека сум бремена, најубаво е да си прашаш на работа шро и како кај мене со потрврда од матичен гинеколог дека сум бремена ми дозволија да седам дома, земам цела плата, плус бонуси и се што следува и ма другите вработени, јас сум државно, ако си приватно прашај како е, кај мене барем е таква процедурата
Имам извештај за клексани за 60 дена. Сите одеднаш ли мора да ги купам заради рефундирањето? Кај ќе најдам 60
Немора сите но сега купи неколку колку најдеш па ќе си докупуваш. Битно им е со датумот од извештајот да купиш дел и потоа ќе си докупуваш како ќе ти се трошат.
Да да, јас сум исто цело време со извештај од 60клексани и нормално не ги наоѓам сите одеднаш Не заборавај само сметкопотврда
Да напоменам можеби незнаеш мислам дека за рефундација освен фискални потребно е да бараш и сметкопотврда. Ако има некој со искуство нека ти потврди дали е така или сум грешка.
Да Кај матичниот гинеколог се потпишуваш позади на розева рецепта и по примање на сите клексани ти дава гинекологот потврда и таа ја даваш при рефундација.
Леле лудило. Како натежнува бебе весело е. Мене препони мн ме болат....лигамети ли е коски ли се што се шират ама осеќам дека е од тежината. Не можам да им се изначудам на тие што носат близначиња, сваќа част.
А извештајот е тој кај матичната што го пратиле или треба оттаму да земам? Има на него резултати, терапија, се си пишува
Ехеее препони ме болат уште од 7ми, особено десниов (бидејќи таму му е главчето на дебелиов) ме уби. Мислам отрпнат ми е од болка. А се шири и надоле болката по цела нога. Колковите ми се скроз укочени. Ама мислам дека не е тоа толку проблем колку што ми е менувањето на расположенија, се нервирам многу, пламнувам у секунда, па после плачам за секоја ситница, па се смеам, не се трпам самата себе.
Уфф лудило сме друшкиии. Ајде уште малку. Јас за некој ден влагам у 9ти. Ќе се дружиме, ќе се бодриме
Zdravo devojki jas sum nova na fotumot. Pozdrav do site. Denes imam pozitivna beta i e 2000 na 15 den od transfer. Ama od nokta do pred malku kako da imav pointenzivni menstrualni bolki sega mi se namalija. Nekoj da mi spodeli iskustvo dokolku saka. Pozdrav