Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Нормално е да се плашиш, уште сега си мајка ако е бебето во стомакот. И мене ми доаѓаа 'црни' мисли и ден денес така ми доаѓа .

На Ivanushkaa, joy1 и espana им се допаѓа ова.
  2. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Jas sum ista, duri na rabota mi rekoa deka e dobro sto ete do 9ti mesec odev, zosto doma ke zbudalev. Probuvam da ne citam po internet, ama pak naogjam sekakvi storii I posle duri I simptomi. Uzas. Ne za dzabe na drugarka mi doktorot obozaval da kaze: Trudna zena-luda zena. Samo pozitivnoto ne smee da se zaboravi!

На Ivanushkaa, makedonkamak и espana им се допаѓа ова.
  3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ох,добро е,јас мислев само кај мене е така.Имаш право со ова читањево и одма споредување дека имам симптоми побудалуваме.Плус има врска и седењето цело време дома,само филмови низ глава....

На makedonkamak и darcy им се допаѓа ова.
  4. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    А ти веќе си
    А ти веќе си деветти?

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.846
    I jas sum doma sama do 4ipol sekoj den, ponekogas mm koga kje si dojde luta sum, namurtena od onaka... taka im teknalo na hormonite, a nekogas abe edvaj cekam da dojde da go ispoguskam :D Stravot mi e tuka celo vreme, sepak mlada, prvo bebe, si razmisluvam kako i sto kje bide... No mislam deka pozitivni misli povekje imam :)

На Ivanushkaa, espana и makedonkamak им се допаѓа ова.
  6. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Да, од вчера :)

На kukla21 и espana им се допаѓа ова.
  7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Браво,ајде со лесно нека ти е и овој месец,гајлр немаш,уште малку.Размисли каде за пораѓај?

8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    А тоа со промена со расположение ,иста сум,во момент се смеам,пеам,па
    пчачам :) :) :) Се согласувам,морапозитивни мисли да преовладуваат,но сепак и мислите
    зависат од претходни искуства како и од самиот тек на бременоста...Но,како и да е Господ нека не чува и нас и нашите бебиња ;)

9. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Со оглед на тоа што и инвитро правев во Систина, таму ми ја водат и цела бременост, и пороѓајот таму ќе биде. Е кога, ќе видиме :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Охо, мисли и филмови низ глава ко налента. Ич не се секирај, исти сме. Дали ќе биде добро, како ќе се снајдеме, па финансиски како стоиме. А и промена на расположение си имам два дена вака, два така. Дома неможат редот да ми го фатат, просто го шекнав. Па менувам кревети, менувам соби на спиење, а нема врска одма заспивам кај да легнам.:D Партнерот вика ако ако сега нема гајле, само што ќе правам ваква ако останеш перманентно.

На danichap и espana им се допаѓа ова.
  11. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Незнаев дека си инвитро,а значи чекаш природно кога ќе дојде,не бираш царски во Систина? :)

12. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Читајќи ги коментариве се подопуштив,дека мислев само јас правам филмови :) А за расположение за греота се тие околу нас,посебно сопругот,значи јаки живци имаат :) :)

13. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Начелно не бирам во старт, ќе видиме како ќе се тера на наредните прегледи. Мислам дека секако на царски ќе ме пратат, меѓу друго и ради годините, инвитро, прво бебе - плус докторката ми спомна да се консултирам со офталмолог бидејќи имам висок диоптер, па напонот од природен пороѓај да не направи проблеми на видот... Уште не знам, може и рано е за план - да стасаме барем до 38ма недела... Здравје, само да биде тој добар, јас ќе издржам каков и да е пороѓај.

На Ivanushkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Така е,како ќе се договорите така,ама по ова што напиша ,поголема е шансата да те земат царски,како и да е двајцата да сте живи,здрави....

15. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    Мамички да се јавам и јас со некој пост,иако ве следам секој ден :) стигнавме 15 недела,засега фала му на господ се е супер со повремени лошења и бааѓи јакички грчеви бо препоните па дури и по ноете(facepalm) ама се за бебушот.Поминав и Приска и сите брисеви и се е супер! Е вчера на преглед добивме изненадувачка информација-син на мајка се намести таман да го видиме убаво:inlove: ве поздравувам сите и држете се :makeup:

На mariz, Ivanushkaa, darcy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Баш убаво што се е во ред,што си добра,а и што си го видела синчето...Со лесно до крај,поздрав и до тебе ;)

На Ivanushkaa и bile84 им се допаѓа ова.
  17. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Meshinja da ve pozdravam i da vi kazam super projdov na pregled zavcera kaj maticnata, go vidovme sinceto mashala porasnalo hehe 1.200 gr vo 28 nedela super e fala bogu :) Inaku se bese super na eho, osven mal kacifikat na postelkata pa me prati doktorkata da ispitam d-dimeri, gi ispitav vo" 8 Septemvri" bolnicata i epten sum zadovolna od nivnata usluga tamu, sekoja cest! voopsto ne cekav ni da dadam krv ni za rezultati, i odma me primi transfuziolog. Inaku super mi bea rezultatite za sega fala bogu, 1100 bea dimerite, a vo bremenost bilo normalno do 1750. Taka da sega ke vidime nareden mesec na kontrola kako e postelkata i kako se dviZat d-dimerite, za sega nikakva terapija za ova stom bebeto si napreduva normalno:inlove: daj boze i ponataka da e taka....vazno custvuvam si klocka so nozete kaj papokot hehe i boksuva nekade dolu kaj beshikata :punch: :D

Inaku i jas non stop si imam stravovi i filmovi vo glavata, dali ke bide se ok so bebce, so mene, so poragajot...pa misli i za ponataka haha:D ama probuvam da se otrgnam od takvi misli pa samo misam koga ke mu go vidam licenceto, nasmevkata i koga ke si go gushkam:hug: samo da vlezeme vo 9 mesec so lesno site pa sekakov poragaj ke se izdrzi, samo da e se vo red...:l:

Ushte malku ke pocnam da kupuvam stvarcinja za nego, edvaj cekaaaam (poolparty) pozzz

На elena.mak, bile84 и espana им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.846
    Jas i ti se brkame za nekoj den, dva :D jas vo 27ma nedela bev na lekar bevme 1200g :D inace koga mislis da pocnuvas da kupuvas? Jas edvaj cekam, a nekako mislam rano da ne mi e :D

На espana и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  19. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Tuka nekade sme hehe ke terame do kraj naporedno, moze i ke se vidime heheh pa se mislam vo 8 mesec da se pustam vo kupuvanje :D i jas mislev sega da ne e rano, leleee koga ke mi tekne kolku raboti treba edvaj cekam..... deka mi e prvo pa me faka panika dali ke bidam spremna:ninja: :)

На bile84, menelele и espana им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.846
    I mene mi e prvo i mene malku mi e strav :D So nisto ne sum zapoznaena, ne ni znam kade da se poragjam... Ti imas odluceno? :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.