Нормално е да се плашиш, уште сега си мајка ако е бебето во стомакот. И мене ми доаѓаа 'црни' мисли и ден денес така ми доаѓа .
Jas sum ista, duri na rabota mi rekoa deka e dobro sto ete do 9ti mesec odev, zosto doma ke zbudalev. Probuvam da ne citam po internet, ama pak naogjam sekakvi storii I posle duri I simptomi. Uzas. Ne za dzabe na drugarka mi doktorot obozaval da kaze: Trudna zena-luda zena. Samo pozitivnoto ne smee da se zaboravi!
Ох,добро е,јас мислев само кај мене е така.Имаш право со ова читањево и одма споредување дека имам симптоми побудалуваме.Плус има врска и седењето цело време дома,само филмови низ глава....
I jas sum doma sama do 4ipol sekoj den, ponekogas mm koga kje si dojde luta sum, namurtena od onaka... taka im teknalo na hormonite, a nekogas abe edvaj cekam da dojde da go ispoguskam Stravot mi e tuka celo vreme, sepak mlada, prvo bebe, si razmisluvam kako i sto kje bide... No mislam deka pozitivni misli povekje imam
А тоа со промена со расположение ,иста сум,во момент се смеам,пеам,па пчачам Се согласувам,морапозитивни мисли да преовладуваат,но сепак и мислите зависат од претходни искуства како и од самиот тек на бременоста...Но,како и да е Господ нека не чува и нас и нашите бебиња
Со оглед на тоа што и инвитро правев во Систина, таму ми ја водат и цела бременост, и пороѓајот таму ќе биде. Е кога, ќе видиме
Охо, мисли и филмови низ глава ко налента. Ич не се секирај, исти сме. Дали ќе биде добро, како ќе се снајдеме, па финансиски како стоиме. А и промена на расположение си имам два дена вака, два така. Дома неможат редот да ми го фатат, просто го шекнав. Па менувам кревети, менувам соби на спиење, а нема врска одма заспивам кај да легнам. Партнерот вика ако ако сега нема гајле, само што ќе правам ваква ако останеш перманентно.
Читајќи ги коментариве се подопуштив,дека мислев само јас правам филмови А за расположение за греота се тие околу нас,посебно сопругот,значи јаки живци имаат
Начелно не бирам во старт, ќе видиме како ќе се тера на наредните прегледи. Мислам дека секако на царски ќе ме пратат, меѓу друго и ради годините, инвитро, прво бебе - плус докторката ми спомна да се консултирам со офталмолог бидејќи имам висок диоптер, па напонот од природен пороѓај да не направи проблеми на видот... Уште не знам, може и рано е за план - да стасаме барем до 38ма недела... Здравје, само да биде тој добар, јас ќе издржам каков и да е пороѓај.
Така е,како ќе се договорите така,ама по ова што напиша ,поголема е шансата да те земат царски,како и да е двајцата да сте живи,здрави....
Мамички да се јавам и јас со некој пост,иако ве следам секој ден стигнавме 15 недела,засега фала му на господ се е супер со повремени лошења и бааѓи јакички грчеви бо препоните па дури и по ноете ама се за бебушот.Поминав и Приска и сите брисеви и се е супер! Е вчера на преглед добивме изненадувачка информација-син на мајка се намести таман да го видиме убаво ве поздравувам сите и држете се
Баш убаво што се е во ред,што си добра,а и што си го видела синчето...Со лесно до крај,поздрав и до тебе
Meshinja da ve pozdravam i da vi kazam super projdov na pregled zavcera kaj maticnata, go vidovme sinceto mashala porasnalo hehe 1.200 gr vo 28 nedela super e fala bogu Inaku se bese super na eho, osven mal kacifikat na postelkata pa me prati doktorkata da ispitam d-dimeri, gi ispitav vo" 8 Septemvri" bolnicata i epten sum zadovolna od nivnata usluga tamu, sekoja cest! voopsto ne cekav ni da dadam krv ni za rezultati, i odma me primi transfuziolog. Inaku super mi bea rezultatite za sega fala bogu, 1100 bea dimerite, a vo bremenost bilo normalno do 1750. Taka da sega ke vidime nareden mesec na kontrola kako e postelkata i kako se dviZat d-dimerite, za sega nikakva terapija za ova stom bebeto si napreduva normalno daj boze i ponataka da e taka....vazno custvuvam si klocka so nozete kaj papokot hehe i boksuva nekade dolu kaj beshikata Inaku i jas non stop si imam stravovi i filmovi vo glavata, dali ke bide se ok so bebce, so mene, so poragajot...pa misli i za ponataka haha ama probuvam da se otrgnam od takvi misli pa samo misam koga ke mu go vidam licenceto, nasmevkata i koga ke si go gushkam samo da vlezeme vo 9 mesec so lesno site pa sekakov poragaj ke se izdrzi, samo da e se vo red... Ushte malku ke pocnam da kupuvam stvarcinja za nego, edvaj cekaaaam pozzz
Jas i ti se brkame za nekoj den, dva jas vo 27ma nedela bev na lekar bevme 1200g inace koga mislis da pocnuvas da kupuvas? Jas edvaj cekam, a nekako mislam rano da ne mi e
Tuka nekade sme hehe ke terame do kraj naporedno, moze i ke se vidime heheh pa se mislam vo 8 mesec da se pustam vo kupuvanje i jas mislev sega da ne e rano, leleee koga ke mi tekne kolku raboti treba edvaj cekam..... deka mi e prvo pa me faka panika dali ke bidam spremna
I mene mi e prvo i mene malku mi e strav So nisto ne sum zapoznaena, ne ni znam kade da se poragjam... Ti imas odluceno?