37ма се породив во првото. Чим е царски да ќариш некој телевизор барем за нг . Се нека биде во ред само..
Така ли? Имало и критериуми бре. Еве пука водењак, контракции, ааа не не пу пу, не важи Да се насмејме малку.. Јас денес пак болки
Епа секој може да пресече кожа и точно во минутка да извади бебе. Тоа не знам. Инаку после 37ма вадат бебе. Пред тоа не ги сметаат како термински. Епа како тогаш, сите ке се договорат за царски во тоа време. Природно треба да го темпираш.
Добро мами ви се појавуваат ли болки ви препони додека спиете? Ајде преку ден што одиш што се напрегаш а во сон да ве буди… неможам на никоја страна да лежам па станам и така боли инаку 30нед сум оф маки енос почнуваат пијам 2x400mg магнезиум и плус ставам утрогестан…
Ме буди од сон и мене болка во десната препона, баш така негде од 30та недела. 36 + сум и си боли се повеќе, како што натежнува бебко, што значи тек ќе те боли да те утешам Магнезиум не помага па ако сакаш потопи се цела у него Ќе престане ко ќе се породиме ај (утехава)
Здраво на сите, утрово забележав дека ми протекло по некоја капка од градите, притиснав пак излезе и од ум се извадив, дали значи дека бебе се спрема да излезе? 32+3 гн сум рано му е ептен, и освен годините што ги имам (34 во јануари 35) друга индикација за предвремен немам. Во петок имам контрола после еден месец конечно и не можам да издржам да видам што ќе кажат. Иначе одење дневно во тоалет чак и по 2 пати во последнава недела, читав и тоа било еден од знаците дека пораѓајот ќе е за брзо. Не дај боже. Има ли некоја искуство, дали стварно ова го навестува пораѓајот? Ви благодарам
Ништо страшно, колострум имав и на крај на 6ти, па еве ме 9ти. Природа си е тоа, не е никако знак за предвремено.
Скроз неточно незнам од кај тие оваа информација. Исклучок оваа година што беше природно другите години се се царски. И тоа оваа година пак било договерно царски таман да бројат за да почнат ја качуваат жената на бокс со скоро главата искочена. Нејзина била среќата.
Нишо тогаш ке си планираш 38+ и ќе си уживаш. Не се оптеретувај со тоа. Иако иста сум...ко ќе ме прашаат која недека сум за 34+1 кажувам дека сум 35та, а не сум сигурна дали е така. Мислам докториве рачунаат 34та дека сум, а на ехо синко поголем. Хаос ми е значи со неделиве.
Јас уште и неспремна, му викам да мм да трчаме по креветче и количка, да редам торба за болница ова сака да излезе дај боже да си го носам до крај.
По голема нужда одиш 2 пати дневно? Јас одам 3-4 пати сигурно дневно 35+1 сум. А скоро 10 год сум и постара од тебе Така да не си прави филмови за предвремен порагај