Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    5.819
    во топер види :)

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sailorgirl

Sailorgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    444
    Јас си земав креветче од Чарли, и искрено мн ми се бендиса, мм работи со мебел, па тој го процени дека е квалитетно.. Си одбрав и количка од таму, чекам моите да ми ја донесат.. Имам неколку пријателки, што земале за нивните деца од таму производи, сите до сега се задоволни.. Исти колички во Чарли и по продавници во Ск, со по 2000-3000 ден. разлика..

На Mrs.Sofija и tina2018 им се допаѓа ова.
  3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.486
    Допаѓања:
    8.896
    Топер или Cosy bebence на фејсбук и инста побарј ги и двете се многу убави. Јас ја имам на Топер и е одлична

На Kbr и bybeDkid им се допаѓа ова.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.486
    Допаѓања:
    8.896
    Нема врска цистата на јајникот со бебето. Може да се повлече, може на пораѓај да пукне а може и да си стои, но не може да му наштети на плодот

На le.dentiste му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lia5

Lia5 Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    21

Mazena sum 2018ta, so prvoto dete se porodiv 2019ta i samo vo zdravstvoto ne gi promeniv novata adresa na ziveenje i prezimeto, nekako izumiv togas. Se porodiv so staro prezime si podnesov za porodilno so staro prezime bez razlika sto imav nova licna karta (maticniot broj ti e ist sekade)
    Duri sega pred nekoj mesec promeniv podatoci vo zdravstvo. Setoa toa se pravi vo fondot za zdravstvo, ke si kupis nova zdravstvena kniska kopija od licna karta i ke odis tamu

На Knizhevnik11, Erika.greeneyes и Marsic им се допаѓа ова.
  6. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.671
    Допаѓања:
    8.879
    И мене ми најдоа на последното ехо, 15 недела сум.
    Совет од докторот да не паничам ако имам крв или некоја болка остра, може да пукне наеднаш или може да се "цеди" до крај на бременоста и да не почувствувам ништо.
    Ако нешто од тоа има, да одам на ехо да види дали пукнала.

На le.dentiste му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Имам и јас креветче од Чарли бебе и сум задоволна. На душекот нејќеше бебето да ми спие па затоа купивме Дормео, инаку мислам дека и кај нив сега креветчињата одат заедно со Дормео душекот.

На Mrs.Sofija, stsmua05 и tina2018 им се допаѓа ова.
  8. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    @le.dentiste јас во двете бремености имав цисти, ми објаснија дека се формираат под дејство на хормоните при бременост, таму од каде излегол фоликулот. Ги следеа, растеа и, првиот пат се ресорбира некаде во 10та недела, вториот во 14 недела. Ништо страшно, ќе ја следите големината, и магично ќе исчезне ;)
    @stsmua05 Да, мислам дека и нормално е, се создава млеко, работи кујната :wasntme:

На stsmua05, le.dentiste и ≈ Moyocoyotzin им се допаѓа ова.
  9. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    545
  10. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.608
    Да, понекогаш, но одма поминува.

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    487
    Kazi mi, brzo se zavrsuva? I jas sum vo ista situacija pa da znam kolku se ceka.

12. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    272
    Zenicki, nikade ne naidov na ona sto mene me interesira. Pred vlez vo 6 ti sum pa sakam da znam:
    - Na sto treba poise da se vnimava
    - koi so koi negativnosti moze da se sretnam
    - Kako so nespienite nokji

Mozda malku glupo zvuci no me interesira od tie sto go pominale ovoj period bidejki jas na sekoja bolka strepam iako ginekologot mi vika normalno e se siri matka…. Za mene nisto nee normalno

13. Lia5

Lia5 Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    21

Brzo se zavrsuva, jas koga bev pred mene imase eden sto cekase. Ne se zadrzav nitu 5 minuti

На DejziSk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Toa e mnogu individualno.
    Mene 6ti mesec mi bese mnogu lesen, bebko ne e togas mnogu golem, pa mozes so lesnotija da se dvizis i da si pravis se sto sakas..
    Celiot tvoj post e negativen...zasto prasuvas so koi negativnosti ke se sretnes?! Zaso bi se sretnala so negativnosti?
    Razmisuluvaj so koi ubavi raboti tek ke se soocis. Site nas ponekogas nesto ne zdoboluva, a pogotovo vo bremenost koga teloto raboti overtime za dvajca.
    Dokolku nemas nekoi strasni bolki, krvarenja ili chuden iscedok, sve e normalno. Cim genkolog vika taka, znaci veruvaj mu i opusti se, poso vo 9ti koa sve ke te boli ke gi baras mesecive i ubavinive nazad.
    Nie ne mozeme da znaeme tuka poveke od ginekolog, covekot ipak 10 god studiral i mu minale stotici trudnici niz raka, znae so zbori. Ne se shtrekaj na se, uzivaj. :)

На Lazygirl33, Secret.women, Marsic и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    272

Potpolno si vo pravo!!!
    No, deka 2 meseci gi pominav vo krevet I sega nemozam da se opustam sekoja mala bolka ja pretvaram vo pregolema.

16. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Сите сме со багаж. Некои со спонтан, некои со години борба со стерилитет, некои со хематоми, скратени цервикси, крварења...негативности има колку сакаш. И те разбирам потполно. Но штом тој период завршил, остави го таму каде што припаѓа - во минатото. Оди си редовно на контроли, ако треба и еднаш неделно за да се смириш и терај си нормално. Следи ги само препораките на гинекологот.
    А за несоница незз што да ти кажам иако мислам дека ти е од преголемиот психички притисок што си го правиш, бидејќи јас во бременост најубаво спијам од досега што сум спиела. Најди нешто што ти причнинува задоволство и прави го. Шетај во природа, купувај си нешто за бебеко, средувај си се, читај или гледај нешто што те опушта, било што.
    Пак ќе ти кажам верувај овие месеци ти се најубави, искористи ги! :hug:

На marijamarkoska, Ljubova, ray111 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Најубавиот месец ми е и ми беше 6ти бидејќи сум при крај .. бебуш го осеќам со појаки удари, немам никакви болови, спијам како мечка, не се осеќам како бремена уште мислам дека тоа тек ќе биде у 8ми и 9ти месец.. почнав да купувам работи од најмали до најголеми и тоа ме прави психички смирена и среќна и не мислам на глупости иако знам да си стварам црни мисли за без врска.. Само мисли позитивно и слушај го докторот ако е се во ред нема потреба од такви мисли :)

На Lazygirl33, Honny, Secret.women и 7 други им се допаѓа ова.
  18. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    564
    Здраво девојки! :) Моментално сум 11+6 од кога дознав дека сум трудна 5та недела одприлика носот ми се затнуваше кога лежев до степен да неможам да дишам убаво,тоа траеше до пред некој ден, ми кажаа дека е нормално тоа во бременост поради естрогенот. Од пред некој ден еве и денес е поизразено ја супер дишам немам затнатост, но се чувствувм затната само кога зборувам, како болна да сум, а носоот ни е затнат, ни тече. Чист пример со зборчето Магдалена, кај мене звучи Багдалена. :D :D
    Дали некој имал сличен проблем?

19. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589

Jas sum sega 19 nedela i od sam pochetom mi e taka so zatnat nos a ponekogash kako da imam bolka vo grloto, sekoj pat vikam deka sum nastinata haha, so konsultacija so ginekologot mi preporacha da pijam povekje chaevi, ovoshje mislam na ceden portokal, mandarini kivi i tn. sezonsko ovoshje, a po potreba zsmav i solen rastvor ako epten go chuvstvuvav nosot zatnat, pij povekje chaevi, cdvita nekad pravam ama praktikuvam na ceden portokal i po nekoe kilo mandarini, neznam ama nekako mnogu mi se zasladija mandarinite pa ne gi propushtam

На ≈ Moyocoyotzin, Erika.greeneyes и демотивирана им се допаѓа ова.
  20. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    564
    Ти Благодарам на одговорот. Ми текна и мене да се префрлам на повеќе течности, иначе да и грлото како чудно, како да сака да почне да гребе некогаш. Добро е не сум сама значи :D

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.