Hahaha ne si sama, e sega jas koga prashav ne mi preporachaa pastili za grlo ili ferveks, takvi prashaci, mi kaza doktorkata bidejkji e vreme na korona ne daj ako kachish temperatura napij se paracetamol i tolku, nekolku pati se testirav i negativna bev taka da samo chajchinja butam i svezo cedeno, kolku chaj imam ispieno do sega tolku ne mozat da proizvedat, mene mi preporacha doktorkata brusnica, ama jas znam da zemam nekad i planinski, nane ili ovoshen nekoj chisto kolku da smenam ama se drzam do brusnicata, nekad ja zemam filter nekogash i sushena pa ja poparuvam ❤❤❤, drugo neshto ako te interesira pishi ako znam da ti pomognam, ne se plashi i vreme na nastinki e, pij si chajche i gali si meshe ❤❤❤
Истото ги имам за бебе и супер е. Го користиме скоро 7 месеци. Не спие редовно во него, ама го користиме. Тоа што се клацка е голем плус, ако се подразбуди некогаш, го нишкам и си презаспива. Со здравје да си спие бебушот
Прашање девојки и искуство. На микробиолошките брисеви вo 12та недела на еден покажа присуство на уреаплазма. Некој со вакво искуство да ме смири малку до утре додека ми препише матичниот антибиотици. Ми вика не e ништо страшно, сериозно, но пак да слушнам некое искуство од вас, некој со ваква ситуација, да не не дај боже има некоја последица зошто недела и пол помина откако ми земаа брис па до резултатите. Фала ви
Јас во 12 недела исто на брисеви имав уреаплазма. Докторката тогаш ми кажа со терапија ќе почнеме во 20 недела. Терапијата беше Сумамед едно пакетче за мене и едно за мм, исто искористив и вагиналети Polyginax. Во 33 недела направив контролни брисеви кои беа негативни. Не е страшно да, но знае да биде упорна.
Мамичке, совет од мене како некој кој е на крај на 6ти месец, ќе го чуствуваш бебето се повеќе, но немој да се пресекираш ако не е секој ден баш исто активно. Постепено се навикнуваш на движењата па помалку гу чуствуваш ако не се силни, а и ако си зафатена цел ден, исто може да ги промашиш. Јас од памет се вадам неколку пати месецов, па легнувам да се гокусирам на ударите и бебата си удира нормално
I jas sum, i jas mozam da vi sliknam..taman za nekoja nedela kje odam za bebusko da kupuvam od tamu ☺️
Направиси чај од тегавец, јас имав свеж дома ќе го исушев и го варев, чајот има жолта боја и без жешек додека е млак малку е грдичок ама екстра чисти по неколлју пати на ден го пиев и ставав по неколлју гранчиња на варење, некои гранчиња и по два пати ги варев и исто така ги пиев многу помага ❤❤
Партал правам со мандарини мислам дека цел ден можам само мандарини да јадам, на секое пазарење полна торба мандарини носам дома и како мало дете седнувам доле на под се потпирам со грб на гарнитурата мандарините до мене со се торба и лупам и јадам како некој криминалец и навечер ако станам за во вц пак на мандарини се вртам тропам низ куќа како крадец некој хахаха, а мм се смее вика има некое глувче дома што ни јаде мандарини само ❤❤❤
Добро е, не сум била само јас таква.. Има моменти и од сон се будам за да каснам мандарина - две, па после продолжувам да спијам Од кога излегоа мандарините, секој ден по 2кг ми носи мм, и секако до утредента ги нема
Zdravo devojki. Posto sum so ifv kako se opredeluva za toa koja nedela sum. Od posledna menstruacija ili od denot na transfer. Pozz