Ништо. Никаков проблем. И мене ѓе секираше што докторката ми рече до 20 недела да се чека за третман, но ми објасна дека е подобро така бидејќи сумамедот се појака терапија.
Blaze vas koga nemate kiselini od tolku mandarini vo bilo koe vreme, jas napladne mozam.nasabajle I navecer me mavat kiselini.
Zdravo devokji. Jas vo vtornik pravev beta i mi bese 2000. I denes koga stanav imav kafeno a sinoka imav nekoi pointenzivni bolki. Ve molam za sovet ke zvonam vo ifv centarot da vidam so ke mi kazat. Mnigu mi e strav.
Јас имав нешто слично не беше обилно скрварење ама имав, се јавив кај мојот ивф доктор ми рече само утрогестан 2x200, и отидов на гинеколог кај мене во близина ме видоа на ехо се беше ок со плодот еве сега си е се ок. Јави му се зошто он ја знае твојата историја ако пиеш аспирин може ќе ти го исклучи, и ако имаш можност да отидеш до гинеколог да те видат најдобро да си бидеш на чисто со мислите.
Kaj mene koga stanav veke imav kafeno na gaki i potoa na brisenje i sega staviv edna vaginaleta utrogestan. Ke zvonam obavezno samo da pocnat so rabota. Fala mn
Mene isto na tie brisevi imav ureaplazma a toa bese sega pred dve nedeli znaci 13ta nedela bev.. mi dade eritromicin I vagilakt vaginaleti I otkako ke gi ispijam po 10 dena na kontrolni brisevi da napravime . Isto mi rece ne e nisto strasno
Исто исто, баш пред не цели две недели ги земав бриевите и јас. Ајде да се надеваме дека се ќе е во ред на контролниот брис, ваљда нема простор за паника, докторот вика многу често се случува трудници да ја имаат таа бактерија.
Јас ја имав ,ја излечив со една доза еритромицин. Ги почнав со полни 14 недели, така ми кажа докторот на гак. Сега си имам здраво право бебенце.
Дали може на крвна слика да покажува ++ бактерија во урина, а уринокултурата да испадне чиста? Пред месец ипол имав ешерихија, пиев антибиотик и после терапијата урино културата беше чиста. Сега правев крвна слика ми покажа ++ на бактерија, направив веднаш и уринокултура и пак чиста излезе. Да де сомневам дека не е точно испитано и да правам пак или можно е така да покаже?
Можно е мене фокторот секогаш ми вика не испитуваат точно дамо така ќе ја пројдат и мене еднаш ми искача + после нема па пак + па нема штом уринокултурста ти е чиста.
Мислиш дека може вагинална инфекција да ми покажува бактерија во урината а уринокултурата да ми е чиста? Ешерихија покажува на брисеви? Во 13та недела ми беа чисти брисевите, после тоа немам проверено. Инаку немам ништо ни исцедок, ни печење при мокрење, ништо.
Во болницата каде што планирам да се пораѓам (државно) треба да си носам спавачи, каде можам да купам ?
Последен пат кога проверував урина исто имав + и го прашав матичниот да правам уринокултура он ми кажа подобро брисеви и го послушав .. ваљда може да покаже така..
За мене урина воопшто не е веродостојна. Кај мене урина супер, уринокултура и брисеви бактерии. Акп ти е на мисла само брисеви и уринокултура, да си начисто.