Немаш ограничување, до кога сакаш. Јас сум 37ма и си возам уште, само што со појасот малце се мачам, и често не го ни ставам..
Ми излгаше на фб на некоја страница онлајн дека има такви појаси, ама во моментов да ме утепаш нема да ми текне
Devojki 15+2 nedela sum , ovie denovi mn slabo jadam a i cat pat povrakjam Se nemam ni 1kg popraveno , osven sto oslabnav 10 kg
Jadi toa sto ti e vkusno. Mora da jades makar na pola sat po edna lazica. Neka ti se vari nesto vo zeludnik. Od sega ke krevas tezina ne se sekiraj
Женски некоја со кафен исцедок во 33-4 недела? До сега имав скроз уредна бременост. Сега ми кажаа строго мирување.
Тогаш мирувај и слушај доктор, не е страшно ако си 34 недела за две недели влегуваш во 9ти, во сигурна зона си ама сепак мирувај и земај терапија ако ти е нешто препишано од доктор
Pak jas so merkite. Ako rabotam od doma znaci deka treba soglasnost da dadam I deka ne mi vazat merkite? Sakav da rabotam od doma, no direktorot me izritota sto ne me udostoi Ni so cestito Ni so muabet, tuku dobiv plus obvrski. Ve molam za odgovor
Нешто слична ситуација е и кај мене. Јас си земав боледување па дополнително ми се искомплицира ситуацијата и сега сум скоро 1 месец на боледување. Разговарав со HR ако не сакаат да ме ослободат со ковид мерки да ме пуштат од дома да работам. Па ќе чекам до утре одговор. Најубаво е ако имаш некој од човечки ресурси за разговараш да најдете компромис за ситуацијата. Многу е деградирачки што ние во приватните фирми немаме многу права како во државните институции.
Зависи од фирмата. Јас работам од сам почеток на бременост од дома, без апсолутно никаков проблем. Директорот е полн со разбирање и многу ми е жал што нема човечност и не почитуваат ни закон други директори..
Da, ke Moze od doma ama so tolku stress I obvrski ne mi se isolati. A na toa insistiraat - od doma, no kako da kazam skros da ne sum?
Ако не можат да те ослободат со ковид мерка најмногу што можеш е да добиеш е да работиш од дома. Според мене работи колку што можеш и не му се замарај толку многу. Работа е денеска ја имаш утре ја немаш. Тоа што расте во тебе е побитно, да го поминеш периодот со помалку стрес и нервози.
Епа не можеш скроз да не си..тогаш ќе мораш боледување да си отвориш, ама незз на кој основ (освен ако не си патолошка), другата опција ти е отказ. Немаш трето. Со ковид мерките не си ослободена од работа од дома, само од работа со физичко присуство. Мислам тоа е реалноста, или ќе си работиш од дома и ќе си земаш плата или нема да работиш и нема плата. Бременоста не е болест па да одбиваме да работиме..
Здраво девојки, Колку време треба да помини по користење 6 вагиналети полиганкс за да се направат микробиолошки брисеви?