Зависи каде била вработена. Има работи што неможат да се вршат без физичко присуство и работи што можат и од дома да се вршат.
Најверојатно не можела таа работа што ја работи да ја работи од дома. За тебе конкретно не можеш да бидеш скроз ослободена ако имаш опција за од дома..
Eve mojata rabota ne moze od doma da se raboti. Pa so teshko srce mi odobrija da sedam doma pred dva dena. So tolku ubeduvanja da idam seuste na rabota da im se snaogjam. Po privatnive taka e za zhal.
Баш така. А од друга страна, еве ја една од државно комшивка, ослободена била а прва е по лулашки и игротеки. Па на што личи тоа? Сакаш да не идеш на работа, ќе се заразиш,а оваму нема? Јас пукнав дома. Чекам зелено светло да почнам. Работам од дома , ама не е тоа тоа ако не излезеш од дома
Така де, не можеме да одбиваме да работиме само затоа што сме трудни, па уште лажираат патолошки, незз шо..не дај боже стварно тоа да им дојде на глава, ќе бараат да идат на работа. Јас разбирам дека приватно има секакви идиоти од газди, ама чим нудат опција за од дома, тогаш е во ред. А за тие шо користат мерки и шетаат натака-навака у сред пандемија а се трудни, неам коментар, страшно. Да не генерализирам, ама знаеме сите како се вработува и како работи државна адимистрација (со исклучоци).
Мешиња ми се појавија искри пред очите траеше околу 3 секунди и ги снема.. од што би можело да е ова некој си слично искуство?
Друшки, веќе два дена левото уво ми е "затнато" ништо не слушам со него, ставав хидроген 3%, чувар куќа, Али ништо не ми помогна. Некој совет/ слично искуство?
Дете дај бе малце олабави..секој ден молњи, искри и громови ти се гледаат, еден реален проблем немаш..на сите нешо ни се дешава па тераме даље, не све шо ти се дешава е за на форум или за да го мислиш, а и не е се поврзано со бременоста. Најдобронамерно ти кажувам си ја замараш главата со глупости, олабави се малце.
Гледам дека си забегала скроз со хормоните и понашање на кој стигнеш ако нешто ти смета избриши го форумот и не го користи а не да ми се понашаш како тебе ти фирне!
Јас бидејќи сеуште немам кажано на работа, што ми треба од кај матичниот гинеколог? Само изјава од нејзина страна дека сум бремена таа и таа недела? Поради работни обврски сакам после 15-ти јануари да го дадам па да видам што ќе кажат...