Денес бев на ЦТГ и покажуваше контракции а јас ништо не осеќам, ми рекоа контрола за една недела Можно ли е порано да ме фатат болки?
Не се знае колку е тешко, остави на страна мерките од ехо, скоро никад не искача по тие мерки. Гинекологот ми кажа според ехо има отстапки плус минус 500г. Ако е сѐ во ред со бременоста терај природно, па на лице место ќе проценат дали тече процесот како што треба. Проценкава со тесни кукови ми е тооооолку безвезе, еден куп жени со тесни кукови родија без проблем. Јас го гледам пак како некоја нова "мода" на докториве да прават проценка на кукови, само за да завршат побрзо работа преку операција.
Да ја видиш братучетка ми ситна, ни кукови ни цицки на неа, ќе се чудиш како успеала да роди 2 деца лесно и брзо, и тоа второто во кола ќе го родеше на пат до болница И тоа големки бебиња. Не се замарај слушај што ќе каже докторка, тргни си природно па таму она ќе одлучи. Вака или онака ќе излезе само да не ти биде тебе криво што не си пробала природно (има мн такви случаи што идат на царски своеволно а после им е криво што барем не пробале природно)
Мене ме породи природно. Јас сум презадоволна од неа, врвен доктор и човек пред сѐ..Има и доста искуства тука избарај во search, и сите што знам се презадоволни.
Zenski nekoja so slicna deshavka...zavrshiv na gak radi silni bolki (normalni bile, si vikam okej kje se trpi)...ctg mirno rano deka e 31+4 ama doktorkava mi vika se ima namaleno plodova voda i cervix namalen od 38 na 35...kaj maticniot sum vo ponedelnik. Imam li prostor za panika?
15та недела сум, прва бременост и вечерва од време на време имам моментална болка која трае по 1,2 секунди во левата препона, скроз баш долу долу во препоната. Како да ме прободува нешто и ќе го снема. Дали е тоа нормално заради истегнувањето на лигаментите? Се ме плаши, не знам што да очекувам, што е нормално што не е, не знам што ќе правам вака
Тоа е што мислиш, истегнување на лигаменти, матката расте и влече/турка други работи. Ако не примаш магнезиум консултирај се со доктор за колку да почнеш да земаш.. Инаку нема зошто да се плашиш, (скоро) сѐ што инаку не е нормално - во бременост е нормално, и обратно Уживај во бременоста, посебно првата е магична има работи кои стварно ќе те загрижуваат и треба да си се консултираш со докторот кој ти ја води бременоста. Читнувај и тука (само ако не ти создава анксиозност) има искуства, корисни совети, препораки и сл.
Cervixot ne me zagrizi, kolku sto me stavi vo misla deka mi se namalila plodovata voda...sepak ti blagodaram
Пишав во “ лицето за време на бременост”, но некако не е многу активна темата, па ајде и тука.. Како се справувате со акни ( тие што имате)? Лицето од како примам прогестерон депо ми стана катастрофа. Црвени бубулуцу претежно, како нерамнини и по некоја гноеница… многу лошо изгледа и на допир боли, онака да ставиш пудра, уште полош ефект… Некоја членка со вакво нешто, што користела и сл.? Фала
Ов со куковите и големо бебе, мене ми го мереа на ден на пораѓај 4кг бебе и ми рекоа тешко природно тесна карлица сум имала ама ај да пробаме прво ако не царски, се роди 3,5кг природно и ептен малку ме исекоа така да ако сакаш природно пробај не секогаш мерат точно и знаат дали може да излезе природно
Здраво женски, дали на некоја од вас ви се има случено видот да ви се измагли. Одеднаш почна се пред мене да ми се гледа магливо и така траеше околу половина час.. Дали е можно да ми еод бременоста? Некоја со слично искуство? Инаку сум 35+3
Jas do kaj 4ti mesec imav vakov problem..uzas bev, dole na bradata, dole kaj obrazot od desnata strana, vratot, ogromni crveni akni, kaj mene od Utrogestanot bea valjda. Posle toa sami po sebe nekako isceznaa..bev u aptekava Marija Galenfarm, mi napravija edna pasta, ja mackav navecer na zafatenata regija, smiri malce toa nesto, ama glavno sami po sebe isceznaa.Isto i micelarnata na Bioderma ja koristev (rozevata), zatoa sto presenzitivna mi stana kozhata. Mozes da gi najdes na Insta, da i pises na Marija, devojkata e mnogu strucha i prefina, neso ko Magnolija e, prai rutini za lice, ke i pratis sliki, ke i kazes deka si bremena, ke ti kaze so da koristis. Ama ne se grizi, iako izgleda grozno ke pomine...eve mene sea kozhata mi stana presuva, nema nisto od aknite..
Пред некое време лицето ми беше лом дури и херпес ми се појави на устата. Сами почнаа да исчезнуваат акните, не сум ставала ништо, не знам што смее што не. Сега само 2-3 акни имам.