Jas kolku sto znam,toa e po preporaka na maticniot ginekolog. Jas gi pravev dimerite recisi na sekoi dva meseca,cisto preventivno,zaradi prethoden spontan abortus vo poodminata bremenost. A toa drugot,nemam poima sto e,prvat slusam.
На жалост нема општо правило за торч. Некои правеле, некои не. Едни порано, друго покасно. НА едни им спомнале..други не ни знаат што е тоа. Кај мене при првиот преглед кога ми зедоа крв направила испитувања. Што ми е и логично, доколку има потреба да се интервенира, тоа да биде сторено на старт а не во поодмината бременост. Торч е според мене и те како потребно. Димери немам правено јас.
Se proveruva preku krv od vena.Najobicno bockanje i rezultatite se gotovi za 2-3 saati.Mene maticniot mi davase upat za vo Cair.Participacija mislam plakav 150 den. P.S.ako dobro se sekavam,so ogled na toa deka mislam non-stop samo mi proveruvaa nesto,dimerite bea pokazatel nesto za zrelosta na matkata...najubavo poguglaj...ama moj sovet,sto pomalku znaes i se zamaras,poarno
Затоа не гуглам,ќе се изначитам се и сешто и ќе ме ,,мавне,,психа.Затоа си реков тука да прашам дали е задолжително,не барам на др.место Не ми спомнал ништо гинекологот.
Sttom e taka,kjuti si i svirkaj si Stom si go odbrala nego za maticen verojatno imas i doverba vo covekot.
Da,da,imam i toa mnogu.Se sto rekol do sega,taka bilo,si ja znae rabotata...a jas sekoe odenje go ,,zamaram,,da ne treba ova,ona,da pravam,nema spas od mene
Здраво мешиња како сте денеска бев на преглед на Гак кај Иво Ќаев ме гледаше на ехо има доволно плодова вода ,бебињата се добро си растат добро едното е 2190 грама,а другото е 1890 грама.Ми рече дека краен термин ми е 8 март ми рече дека можно е и порано да се породам ,му спомнав дали е можно да се пораѓам царски ми рече дека можно е и природно.Наредна контрола за 4 недели и рече да испитам хемостаза со димери и да си пијам и понатаму ПреМама,Магнезиум и веќе 3-4 дена имам киселина рече може Рупурут таблети за џвакање да користам.И така полека ќе броиме денови здравје само да биде се ок како што е досега.
Ve molam da mi kazete ako znaete, kade ima i koklu cinat pojasi za trudnici? ima razni velicini ? nekako pocnuva da mi tezi stomakot a i malku nisko mi rece doktorkata deka go nosam bebushot....
Женички дали некоја си ја има кандидата во тек на цела бременост?Јас немам спас од неа,таман ја средив,ми најдоа ешерихија,па со дупла доза антибиотици ја средив неа,а како последица од нив пак кандида....и да не ,,замарам,,се така мисе враќа.Сега сум пак со гинодактарин,веќе ми е мака да ставам вагиналети. Како се справувате со неа доколку ја имате?
промивки со сода, пиење на многу јогурт, избегнување на шеќери благо, носење на поширока облека, и мене многу ми помагаат линекс лејди ама сепак вагиналети се, слободно може да се користат и во бременоста
И јас ставав линекс лејди,ама еве сега сум со гино дактарин,пијам мн.јогурт,се мијам со камилица,не носам тесно,ама си јадам благичко
Jas izgleda si ja imam, cesanje nemam no si imam zolt iscedok mnogu... Nema spas od nea izgleda. Dva pati vaginaleti koristev dzabe...
Добро утро mariz, јас и ти сме ранобудни И јас немам чешање,исцедок многу малку,скоро воопшто,ама ете вагинално ја има.Ај се надевам дека тоа пецкањето е од неа,па ќе ми се среди.
Dobro utro Jas si spijam do kaj 11h ama denes stanav za vo vece pokasno, a ne kako sekoj den vo 4h i sega ne mi se spie Kandidava ne e opasna za plodot, taka da nemame gajle... Koa resila da si presedi cela bremenost, neka presedi... Vekje mi zdosadija toa vagnaletite odvratni :/ Jas si se odmivam cesto, no ne koristam sapuni i kupki... i fala bogu ne me pecka ne me cesa eve vekje 3,4 nedeli
Леле,а јас ептен рано станувам накај 7.00,инаку среќа што не е опасна. Секогаш кога ја имам е без симптоми,ама сега имав пецкање,паметиш се жалев,што немпра да е од кандидата.Приметив кога бебче ме клоцка ниско долу,тогаш осеќам пецкање.Ама ,нормaлно ќе ставам и овој пат ,па за следен ќе размислам.