Јас сум 28+1 и го осеќам бебето кога се врти, точно каде е главчето а каде нозете, тоа што матичната ти го кажала не држи вода. Мене дури и половината ме боли кога ќе се врти.
Дај боже, ми рекоа ќе чекаат до 35 36 недела, ако не се сврти ќе закажат царски, а баш нејќам царски.
И мене ми беше карлично поставено и матичниот кога ме виде рече ќе го осетиш кога ќе се сврти ќе имаш болки, ама јас не осетив ништо а веќе на наредната контрола се имаше свртено и еве сега си е наместено со главата надолу, чекаме да се запознаеме
Девојки некоја со искуство денес на преглед бев поради остри болки во препони постелка одговара за 38 39 недели без контракции сум освен болките во препони и половината цтг уредно цервикс 2см а отворена сум 2 прста до кога ќе тераме уште сме 35+2 ќе може ли бебушот да издржи...
Јас не осетив кога се свртело ама сега во 31 нед ми кажа дека си се наместило со главчето долу а инаку од старт ми беше карлично така да со лесно
Тоа дека неможеш да осетиш кога бебето ќе се заврти. Едит: извини погрешно сум прочитала, ти рекла дека нема шанси ДА НЕ осетиш.
Инаку во списокот што се да спремам во торба, пишува Tens машина. Прв пат слушам, прочитав дека е за намалување на болките за време на породување. Дали ја има некоја користено?
И кај мене така удара од двете страни а е наместено со главче долу во исто време мава и со раце и нозе или се тегне така да немора да значи дека е карлично инаку не е многу ако ти е во ред бременоста јас одам на 4 недели