Те разбирам душо јас дека со синко одев често а сега на подолг период паника почне да ме фаќа ама се трпи
Јас денес многу се израдував бебуш се свртел надоле со газето ме мава од страна со нозете во желудник големко е 33 недела 2.400 по напредно е 1недела нека е живо и здраво. Едвај чекам да го видам нетрпелива сум. Докторот вика главата е големка може ќе се изнамачиш малце ама ќе се исплати Среќа имам болни менструации ќе трпам болки.
И јас како тебе се тешам со моите болни менструации дека ќе ги издржам болките породилни пошто сите околу мене се против епидурал и ми ствараат паника да не го земам ..
Каде ќе се пораѓаш? Јас сакам епидурал, но на државно ќе се пораѓам па не знам дали ќе можам да најдам врски
Ќе издржиме вежбај си диши издиши длабоко викај по дома хахахахаха а,у хахахаха ќе претрпиме не за џабе сме жени Кога ќе ги видиме бебушките све ќе заборавиме во моментот јас трпам болка и тоа јако ги издржувам сум паѓала во несвест. Само све да е добро и ние и бебушките.
Планирам во Санте. Секако си тражи врски без разлика дали ќе успееш за епидурал да се договориш , без врски не те фермаат у државно катастрофа се понашаат.. Џабе ја што имам можност за епидурал кога блиските ми ставија у глава НИ ДА ПОМИСЛАМ само нус појавите ми ги зборуваат кога и да спомнам а матичната ми кажа обавезно боље било многу си одморена за моментот PUSH ..
И мене матичниот ми кажа дека во државна потешко а дека во чаир можеш да побараш. Јас решив ако све си е добро ќе си чекам дома ќе си одам тамо кога ќе дојде време. Со господ напред.
И јас мислев за Санте ми одговараше цената, ама во последно време сите што се породија таму природно 1000 и кусур евра платија и веќе не ми одговара
550, плус сите прегледи испитување за бебе, епидуралот плус се доплаќал и секоја инекција,инфузуја за мајката Јас до 850е си реков ако ете треба царски ќе дадам, ама вака многу излегува.
Во последно време се фалат доста од гак и чаир. Во секој случај се подобри од Санте но секако ти си знаеш. @pamelche не е само цената. Нема доктори таму Знаеш што се случи пред некое време... Еден педијатар имало само башка
Zdravo feminki, dali nekoja od vas imalo iskustvo vo bremenost so toa sto placentata da e pogolemo ko za 10 nedeli a plodot da e 8? Od prv pregled do sega plodot de razviva supper samo mi vikat deka mestoto kaj sto sedit bebusot odgovarat ko za 10 nedeli znaci uterusot e so golemina koj odgovara na 10 nedeli a plodot e 8. Dali nekoja imalo vakov slucaj i kako zavrsil ? Lele ke poludam od griza sega
И мене ми викаа не епидурал после последици остава, зашти нив ги болело половината, меѓутоа иџлесе дека последицитене биле од епидуралот туку од улеганост, не движење, поголема килажа, или билр оставени повеќе време да лежат на грб со голем стомак, па настанало биење на рбетните дискови. Ич да не се мислиш за епидурал, само од памет те вадат, многу ретко последици може да направи.
Здраво мамички, мене ми е рано да размислувам уште за пораѓај, ама знаете сите околу мене по некој муабет си пуштаат, инаку и јас се мислев за епидурал ама искрено ми е страв зашто омам крив рбет, а за.последици да не мислам не сакам, даваат и на гак епидурал другарка ми се породи таму пред 2 години (секако со врски) и и дадоа епудурал сум слушнала дека со епидурал поспоро се отварале жените, уште ми е рано но што даде Господ тоа, силни сме ние жените можеме се, така му викам на мм, последно вчера бев на контола кај матичната и зазборевме за тоа ми даде еден совет ми рече само позитивно се друго се заборава и се издржува. Инаку сега на ГАК биле на високо ниво заради пандемијава, прва бременост ми е немам искуство за да Во давам совети, само на сите од срце Ви посакувам најлесен и понебезболен пораѓај без многу мачење и многу гушкања со бебушките, и пак ќе кажам само Господ сите да не чува и да ни дава лесни пораѓаи.. ( а после тоа има мм да го ставам под казна да си менува пелени и да си ниша бебуле навечер) хахаха ❤❤❤❤
Веќе си влезена во 36 а тоа е веќе сигурна зона така да не се плаши само сега гледај да одмараш за бебуш да си остане подолго внатре и да си порасне уште некое грамче
Епидуралот си има ризици. Можеби сите околу тебе супер да поминат со епидурал ама една ако ти каже дека лошо поминала ке те замисли. Твоја е одлуката. Ти посакувам лесно да поминеш. Точно дека е многу полесно со епидурал ама куп жени без него раѓаат. Дури и две деца едно по друго природно без епидурал. Сум читала доста дека епидуралот не им фатил на две страни. Кај некои го успорил раѓањето итн. На форум сите искуства што ги прочитав со царски се преубави ама јас имам последици. Индивидуално е.