На маж ми му е страв да ме допре од ко сум бремена, ова со сексов во 9ти дека се препорачува итн. ко му кажав на мм му падна вилица вика кој може да има секс со трудна жена секоја чест, он не можел. Му викам ќе ме бараш
Ја па мојов неможам да го тргнам од мене од како сум бремена само на тоа мисли , а ја фригидна у бременост Ама ако стигнам до 9ти ја ќе го бркам
Da, sekako ke spodelam iskustvo, inaku 33 ned sum ama imase popust na weleda proizvodite pa iskoristiv nesto za mene nesto za baby kako za pocetok pa ke vidime kako ke se pogodi, si vikam da ne e rano ama so rokovi do 2023 se
Ве молам за совет. 38ма недела сум на бришење на хартијата имам крв, болки немам никакви. Сама сум дома со малата, мм е на работа има ли место за паника??
Kakva e krvta? Bleda so sekret? Ili e onaka bas krv? Ako e bleda so sekret moze da e mukozniot cep. Sepak mislam treba da odis na lekar.
Може дошло време за раѓање...јас со првото кога се породив исто имав на бришење крв , а болки немав...кога отидов на д-р веќе бев 3 прта отворена...не паничи ,сигурно не е ништо итно ако немаш болки , но сепак снајди се и отиди да ти направат барем ЦТГ и да те прегледаат
Сега се враќам од болница, ЦТГ мирно, бебе си ужива внатре не му се излегува, отворена сум само 1 прст, болки немам. Ќе почекаме уште малку за да се запознаеме.
Devojki zdravo Me interesira dali vasite maticni vi naplakaat i kolku za eho, skrininzi i zemanje brisevi?!
За ехо и брисеви не ми наплатил во бременост ама затоа изминатите 10 години ми имаше наплаќано се ама штом останав трудна си кажав пред него дека сум се спасила од давање пари бидејќи знам дека веќе се ми е бесплатно и незнам дали му падна незгодно тогаш ама пари никогаш не ми побара
Мене само за брис еднашка ми зема 100 ден. по мое инсистирање да видам дали имам бактерија до сега ми нема земено ни за брисеви, а скрининг не прави. Преглед си наплаќам 300 ден.
Секогаш ми прави детален преглед/скрининг во 4D 500 ден ми зима. А за брисеви 200-500 ден зависи дали сите или не оваа за приватно а имам избор на државно да ги носам ама да не се малтетирам си плаќам.
Матични гинеколози не смеат да наплаќаат прегледи на трудници. Сите што ви наплаќаат еха и прегледи го заобиколуваат законот, гарант и фискална не ви даваат. Мојата не ми наплатила ништо, ни на гак не ми наплатиле ништо, ни на трансфузија, ни на микробиологија коа носам брисеви. Само приватните болници и установи наплаќаат. Следно побарај си фискална па ќе видиш реакција