Па поради тоа што се смирија болките ме вратија дома сега дома чекам болки или водењак но од двете нема ништо така да ќе мирувам ќе чекам
Па реално можат и таму да ти го пукнат и до вечер да те породат, ама чим немаш болки уште поубаво, чепот може и со денови да си паѓа
Ајде ќе чекаме дома ако почне породувањето ќе одиме во болница можеби на бебушот му се допаѓа внатре па нека поужива мама ќе издржи
Лигаментски болови се тоа можат и во стомакот да се јават и во вагина од нигде , и ја ги имам понекогаш ништо страшно
Mamicki da prasam jas pak nesto 16 nedela sum ovie denovi me boli stomakot dole na vrtenje na stanuvanje legnuvanje nekoja cudna bolka kako tegnenje nadole da napomenam bremena so bliznaci inace pregled imam na 30 dali da odam porano ili da si cekam pregled ne e nisto strasno
Mislam deka vo tie nedeli se istegnuvse onoj ligamentot sto e okolu stomakot moze da e od toa sto e normalno, ako se epten jaki bolkite i za da bides mirna odi si i porano na pregled neka vidat detalno za sto se raboti od sostojba na placenta,protok , razvoj na bebinjata
Jas imav nekolku dena jaki bolki bev na pregled i doktorkata mi dade vaginaleti da stavam imav sekret a brisevite mi bea negativni
Девојки хелпп.. Последниве неколку дена, почна притисокот да ми се покачува, малиот ми оди до 100,а големиот до 140..цел живот сум со низок притисок 90/60.. Ме маваат паники и разни филмови ми се вртат низ глава.. Земам Метилдопа, но нема некое подобрување.. Утре сум на контрола, до сабајле мислам ќе се мрднам од грижи.. Некој со вакво искуство, некој совет.. 36та нед. Сум
Не се мрднувај, и мене ми се случи истото во 34-35 недела. Измерив и 150/100, мирна пред легнување. Бев на лекар и ми рекоа да следам во текот на 10 дена, и следев, запишував, варираше ама најчесто беше 110/80, ама изгледа оти јас бев континуирано со низок 90/60 ова бурно го пречекав.. Баш пиши што ќе ти кажат, и опушти се, не се возбудувај Едит: 2пати по 1 ќесичка магнезиум ми рекоа задолжително да примам
Мене ме фати паника што 5 дена по ред, само вака навечер ми е покачен.. И вечерва последно кога видов 140-100, шизнав со паметов.. Пијам магнезиум по две на ден, и б6 исто така.. Ќе видиме утре сум во Чаир, што ќе каже Илиевски на ова... Само да не е прекламсија.. Тоа ми се мота низ глава..
Што и да е, кога знаеш дека имаш проблем и си земаш терапија нема простор за грижи. Пример и скриен шеќер е проблем ако го имаш а не знаеш. Ама ако знаеш дека имаш и со диета или дури инсулин се ке си биде во ред. Исто и ако треба да примаш антикоагуланти итн.
Мене во првата бременост почна да ми се крева некаде во 8ми месец ко влегов.И се поќе и поќе ми се покачуваше како минуваа неделите.Од одма ми дадоа да пијам Метил Допа,па ми наголемуваа доза,пијав 4пати по 1таблета а ако е над 150 високиоѕ и по 2таблети наеднаш..Магнезиум по 2кесички и едни таблети Akva flow заради отоците во нозе.Не се плаши,кога пијаш терапија.Мене на болница докторката ме водеше како прееклампсија па во 39недела ми предложи пораѓај со царски зошто се повеќе почнуваше да се качува
Високиот над 135,само кога ми беше пиев моментално таблета.А кога почна над 140 веќе бев на секојдневна редовна терапија.На почетокот мерев по некоја шема на неколку саати и запишував во табела.
Мене ми рече Илиевски, по потреба да пијам Метилдопа, кога му кажав дека ми стига 130/90, е сега, бидејќи вака ми е неколку дена и оди плус од ова, ќе видам денес на контрола што ќе каже, па ќе пишам..