Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Ма супер е во Чаир, како не е ново...само боксовите им се сајанс фикшн :D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    I jas so kandida se opravam, cela bremenost imam peckanje, podboluvanje na sekunda vaginalno i zoooolt iscedok, mozebi deka puev dva pati jaki antibiotici....piev i laktogin tbl. 15 dena pa se mislam pak ponagamu da gi povtoram, kako poarno da mi dojde, tie se za vaginalnata flora i gi ima i kako vaginaleti. a drugi nekoj vagunaleti mi nema dadeno ginekologot iako i imam kazano za simptomitr:(
    Inaku pojas za trudnici se preporacuva ako go nosi nekoja nisko bebushot, a mene taka mi e nosenjeto i osekam deka mi tezi nadolu nekako cudno koga se dvizam, pa malku demek go podiga i drzi stomakot, i dobar bil za kicmata, a rekov da ne znae nekoja kade ima i kolku cini.....

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    H Бидејќи и јас пиев два пати јаки антибиотици,докторот ми даде линекс лејди затоа што од антибиотикот се нарушила вагиналната флора,баш и затоа се јавила кандидата.Ми спомна дека пецкањето е симптом на нарушена ваг.флора.

4. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Zeni, sto piete za bolno grlo? Me fati nesto sega, strav mi e da ne stane nekoe cudo. :'(

5. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Jas koristev strepsils od med i limon i super mi bea, a za zatnat nos inhalacija so morska sol, kamilica i bosilek....:)

6. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Eve da vi se pofalam...bevme na kontrola, bebuska e super,:D odlicno napreduva, se si e na svoe mesto, plodova voda, pozicija dobra, e sega ke si cekame da dojde denot koga ke se gusneme:inlove: Nemozam da vi opisam kollku sum nestrpliva, ama kako i da e pri kraj sme:P Pozdrav mesinja i imajte ubav vikend:l:

На kukla21, menelele, makedonkamak и 4 други им се допаѓа ова.
  7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Одлично,така се да ви биде до самиот крај.Поздрав и до тебе,сигурно ќе си имаш убав викенд по вака убава контрола ;)

На makedonkamak и Bufi им се допаѓа ова.
  8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас имав сува кашлица неколку пати во денот и едвај дишев со нос од шлаем.Кашлицата се среди со по една шолја на ден чај од Тегавец,а носот со инхалации од камилица и чај од Бел слез.За неколку дена се се среди,на моја среќа.Инаку за грло пиј топло млеко со мед,мене ми помага.За чаевите се консултиравсо гинекологот,рече може да се пијат.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    Мешиња како сте моите бебушки цел ден се размрдани кога ја ставам раката на мешко тие ми возвраќаат со удар .Сега приметив на градите дека пупките ми се испакнати и околу ептен потемнет изразит круг и гледам по малку од пупките ми тече бела течност дали веќе почнува да има млеко во градите и малку ми се бујни .

На Bufi и espana им се допаѓа ова.
  10. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Mamicki, dali smee da se pie analgin? Barem cetvrtinka, imam uzasna i nepodnosliva glavobolka. Mislam deka i pritisokot mi e ponizok od normalniot. Nemam izmereno, no vakvi glavobolki sum imala nekolku pati od nizok pritisok. Helpppp...

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.514
    Допаѓања:
    288.557
    Кока кола или кафе најдобро...без апчиња.

На espana, irena.1 и makedonkamak им се допаѓа ова.
  12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Дали некоја трудничка знае како одеше тоа со часови за трудници на ГАК (незнам како им е точно називот), ви смисла за подготовка за породувањето. Порано знам имаше, ама сега одамна не сум во тек и незнам кој да прашам.

13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Mene maticniot ne mi dozvoluvase...vo vakvi situacii dozvoleno mi bese da pijan istovremeno paracetamol i bedoksin.Iako se prasuvas zosto paracetamol,od koga toa apce e za glava?!,edinstveno,mi velese,taka,ne prasuvaj mnogu :(e dali e individualno ili ne,ne znam...najubavo prasaj go maticniot.
    Mene iskreno,bedoksinot i paracetamolot ne mi pomagaa.
    A verojatno te boli od gadnovo promenlivo vreme i zatoa i pritisokot ti e namalen.
    Mene na promena na vreme mi se kacuvase(a imam normalen mnogu nizok 60/90) i bukvalno so sila povrakjav pa mi olesnuvase,bidejki, ne mi dozvoluvase nikakvi drugi apcinja osven posocenite.
    Stiskaj zabi,izdrzi do utre,pa javi se za najsigurno i prasaj go.

14. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Добро утро,јас со исто прашања како makedonkamak, цела ноќ ме боли глава,аме не како настинка,туку кај очите и кај тилот.Измерив притисок 90/60,ср напив кафе,кока кола,ништо.По извесно време мерам срцевиот од 60 се намалил на 57.Ми се повраќаше,ама јас со сила неможам даповратам,па така некако сум заспала,со страв да ме му наштети и на бебчето болката...Кажете нешто за зголемување притисок,стандард имам мака со низок притисок....

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.049
    Јас имав низок до 4 месец и буквално истите симптоми како и ти.Пиј повеке течности,избегнувај лук и лимон они додатно го снижуват.И солено јади мада незнам кој месец си да не ти предизвика солта отоци заради задржка на течности.

16. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Maмички јас да ве поздравам и насмеам со овие преслатки бебушки.
    Спремајте се, циркузи се =)
    <3 <3 <3

На Bufi и espana им се допаѓа ова.
  17. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Седми месец сум,а имаш право и за солта,јас ама воопшто не јадам солени работи,нема да претерам да не почнам да отекувам ама може кога ќе ме заболи глава да пробам со нешто соленко. ;)

18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Nema nisto strasno od nizok pritisok.Jas sum postojano so 90-60 i nitu doktor reagira nitu sestrite.
    Da ne e visok i vam da ne vi smeta.Koga primetuvam glavobolki i odma ili kafence ili koka kola i odma mi e podobro.

Deneska go vidov sinko :inlove:
    Konecno imam i slikicka taka po asalna.Mi se cini deka dusata mi doaga na mesto posle sekoj pregled.:inlove:

На bile84, nana2112, menelele и 6 други им се допаѓа ова.
  19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мило ми е ,најубаво е кога душичката е на место....и јас едвај чекам уште една недела на контрола. Инаку ,синко на кого личи се гледа веќе ? :

20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    So znam espana.Jas nekako nemozam da vidam na kogo lici.Inace utre ke napolnam 25 nedeli a odgovara za 28.
    Mene bebinjata i koga se ragaat ne mi licat na nikoj a kamoli da mi zalicat preku ehoto.