I jas so kandida se opravam, cela bremenost imam peckanje, podboluvanje na sekunda vaginalno i zoooolt iscedok, mozebi deka puev dva pati jaki antibiotici....piev i laktogin tbl. 15 dena pa se mislam pak ponagamu da gi povtoram, kako poarno da mi dojde, tie se za vaginalnata flora i gi ima i kako vaginaleti. a drugi nekoj vagunaleti mi nema dadeno ginekologot iako i imam kazano za simptomitr Inaku pojas za trudnici se preporacuva ako go nosi nekoja nisko bebushot, a mene taka mi e nosenjeto i osekam deka mi tezi nadolu nekako cudno koga se dvizam, pa malku demek go podiga i drzi stomakot, i dobar bil za kicmata, a rekov da ne znae nekoja kade ima i kolku cini.....
H Бидејќи и јас пиев два пати јаки антибиотици,докторот ми даде линекс лејди затоа што од антибиотикот се нарушила вагиналната флора,баш и затоа се јавила кандидата.Ми спомна дека пецкањето е симптом на нарушена ваг.флора.
Jas koristev strepsils od med i limon i super mi bea, a za zatnat nos inhalacija so morska sol, kamilica i bosilek....
Eve da vi se pofalam...bevme na kontrola, bebuska e super, odlicno napreduva, se si e na svoe mesto, plodova voda, pozicija dobra, e sega ke si cekame da dojde denot koga ke se gusneme Nemozam da vi opisam kollku sum nestrpliva, ama kako i da e pri kraj sme Pozdrav mesinja i imajte ubav vikend
Одлично,така се да ви биде до самиот крај.Поздрав и до тебе,сигурно ќе си имаш убав викенд по вака убава контрола
Јас имав сува кашлица неколку пати во денот и едвај дишев со нос од шлаем.Кашлицата се среди со по една шолја на ден чај од Тегавец,а носот со инхалации од камилица и чај од Бел слез.За неколку дена се се среди,на моја среќа.Инаку за грло пиј топло млеко со мед,мене ми помага.За чаевите се консултиравсо гинекологот,рече може да се пијат.
Мешиња како сте моите бебушки цел ден се размрдани кога ја ставам раката на мешко тие ми возвраќаат со удар .Сега приметив на градите дека пупките ми се испакнати и околу ептен потемнет изразит круг и гледам по малку од пупките ми тече бела течност дали веќе почнува да има млеко во градите и малку ми се бујни .
Mamicki, dali smee da se pie analgin? Barem cetvrtinka, imam uzasna i nepodnosliva glavobolka. Mislam deka i pritisokot mi e ponizok od normalniot. Nemam izmereno, no vakvi glavobolki sum imala nekolku pati od nizok pritisok. Helpppp...
Дали некоја трудничка знае како одеше тоа со часови за трудници на ГАК (незнам како им е точно називот), ви смисла за подготовка за породувањето. Порано знам имаше, ама сега одамна не сум во тек и незнам кој да прашам.
Mene maticniot ne mi dozvoluvase...vo vakvi situacii dozvoleno mi bese da pijan istovremeno paracetamol i bedoksin.Iako se prasuvas zosto paracetamol,od koga toa apce e za glava?!,edinstveno,mi velese,taka,ne prasuvaj mnogu e dali e individualno ili ne,ne znam...najubavo prasaj go maticniot. Mene iskreno,bedoksinot i paracetamolot ne mi pomagaa. A verojatno te boli od gadnovo promenlivo vreme i zatoa i pritisokot ti e namalen. Mene na promena na vreme mi se kacuvase(a imam normalen mnogu nizok 60/90) i bukvalno so sila povrakjav pa mi olesnuvase,bidejki, ne mi dozvoluvase nikakvi drugi apcinja osven posocenite. Stiskaj zabi,izdrzi do utre,pa javi se za najsigurno i prasaj go.
Добро утро,јас со исто прашања како makedonkamak, цела ноќ ме боли глава,аме не како настинка,туку кај очите и кај тилот.Измерив притисок 90/60,ср напив кафе,кока кола,ништо.По извесно време мерам срцевиот од 60 се намалил на 57.Ми се повраќаше,ама јас со сила неможам даповратам,па така некако сум заспала,со страв да ме му наштети и на бебчето болката...Кажете нешто за зголемување притисок,стандард имам мака со низок притисок....
Јас имав низок до 4 месец и буквално истите симптоми како и ти.Пиј повеке течности,избегнувај лук и лимон они додатно го снижуват.И солено јади мада незнам кој месец си да не ти предизвика солта отоци заради задржка на течности.
Maмички јас да ве поздравам и насмеам со овие преслатки бебушки. Спремајте се, циркузи се =) <3 <3 <3
Седми месец сум,а имаш право и за солта,јас ама воопшто не јадам солени работи,нема да претерам да не почнам да отекувам ама може кога ќе ме заболи глава да пробам со нешто соленко.
Nema nisto strasno od nizok pritisok.Jas sum postojano so 90-60 i nitu doktor reagira nitu sestrite. Da ne e visok i vam da ne vi smeta.Koga primetuvam glavobolki i odma ili kafence ili koka kola i odma mi e podobro. Deneska go vidov sinko Konecno imam i slikicka taka po asalna.Mi se cini deka dusata mi doaga na mesto posle sekoj pregled.
Мило ми е ,најубаво е кога душичката е на место....и јас едвај чекам уште една недела на контрола. Инаку ,синко на кого личи се гледа веќе ? :
So znam espana.Jas nekako nemozam da vidam na kogo lici.Inace utre ke napolnam 25 nedeli a odgovara za 28. Mene bebinjata i koga se ragaat ne mi licat na nikoj a kamoli da mi zalicat preku ehoto.