Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Можи. Кај мојата матична имаше 4 трудници на патолошка, а и сама ми кажа дека само јас имам вистинска причина за патолошка. Процедурата незнам како оди. Јас бев 99% лежечка бременост која ја водев на приватно, тие ми даваа документи, матичната само ги праќаше во фондот.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    360
    Само што се вратив од кај Котларова, мислам и ти си кај неа, прв вагинален исто 4 см отворена и контракции се покажаа на цтг иако јас не чувствував и ми рече јас со 4 см би те задржала, освен ако ти не сакаш да си одиш. Ама пошто не бев спремна за таква информација реков ќе си одам. И еве сеа откако сум вратена цело време имам некоја тапа менструална болка околу јајници, ама некако си викам од прегледот е и се надевам да се смири до утре и дека ќе издржам до 31ви за следно цтг, па може тогаш ќе ме задржат за раѓање, пошто сигур о ќе бидам и повеќе отворена штом сега сум 4 см. Инаку 38 +4 сум. Мислите дека има шанси да издржам и до 31ви или со ваков отвор би се породила до утре?

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.742
    Допаѓања:
    17.705
    Јас сакав да земам неколку дена боледување да одморам, бидејќи од 9-17 седам пред компјутер и имам болка како сечење во долниот дел на стомакот и нозете што ми се виснати, после неколку саати кога станам да се размрдам едвај се движам. Ама ми беше незгодно да побарам си викам не е причина за боледување, па баш се почудив што без медицинска причина даваат патолошка:o

4. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Иам другарка 4цм се шеташе цел месец.. стварно нема правило, не може ни гинеколог да предвиди што ќе се случува. Може и до вечер да се породиш, а може и после нова год. Ова е буквално најнепревидливата работа на светот. Тебе торбата за болница нека ти е спремна, па ако ти пукне водењак или те фатат болки ептен ќе одиш. Со лесно и со среќа! :hug:

На Дениција21 и pamelche им се допаѓа ова.
  5. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Даваат посебно во пандемијава зашто има секакви газди и фирми па бар они да излезат у пресрет на некои што имаат мака и се изложени на ризици.

На shz, tina2018 и pamelche им се допаѓа ова.
  6. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    17.305
    Јас кога појдов на болница со ептен слаби болки на секој 5 минути бев 4 прсти отворена. Ме прегледаа во 18 часот до 1 часот по поллноќ бев породена.
    Кога и да е, скоро ќе биде... Со лесно :sun:

На tina2018, bybeDkid и Дениција21 им се допаѓа ова.
  7. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.742
    Допаѓања:
    17.705
    Да супер штом така, сосема разбирливо е и оправдано да даваат.

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  8. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Јас со синко бев месец ипол отворена 4 прста затоа немора да значи :) јас секако строго мирував и успеав да го родам жив и здрав така да нема правило со лесно само :*

На Bebulleee, tina2018, Marsic и 2 други им се допаѓа ова.
  9. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.457
    Допаѓања:
    32.492
    Јас цела вечност шетав 4 прсти отворена, на крај ме примија со 5, 5 дена пред термин и родив за 6 саати :rofl: Нема правило никакво :)

На Дениција21, Ljubova и tina2018 им се допаѓа ова.
  10. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Зошто да ти е незгодно? Земи си неколку дена, одмори си дома. Нема никој фала да ти кажи во фримата што си одела редовно.

На bubabuba, Marsic, Razvigorec и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Dea.ale

Dea.ale Нов член

Се зачлени на:
    16 декември 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки 19 недела сум од бременост и веке два дена осекам на моменти како вагинална блага болка и малку се плашам прва бременост ми по 14 години дали ви се има и на некоја од вас ова случено

Последна измена: 27 декември 2021
  12. SunnyBunny2016

SunnyBunny2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    135
    Мамички 35+4 сум и последнава недела многу ми отекуваат нозете, имате некое чаре за ова? Ги држам и на високо и ке одморам ама џабе си стојат потечени

13. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    28+1
    Дали е нормално да имам лакуни на постелката сега прочитав у извештај е пишано неколку лакуни на постелка , д димери 1270;хемостаза добра и протоци добри бебе напредува како треба. Не ми спомна ништо докторката само у извештај прочитав некој со слично искуство?

14. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Чим се друго е добро и доктор не спомнал ништо тогаш е океј. И кај мене во извештајот од втор скрининг пишува ситни лакуни и исто ништо не ми спомнаа. До сега веќе 31ва недела сум постелката е добра. Ако имаш недоумица да си мирна консултирај се со матичниот нека ја види пак постелката.

На Verce28 и stsmua05 им се допаѓа ова.
  15. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Затоа не паничам толку детален преглед ми правеше на се и на протоци и има добро ехо плус на 10ти ќе одам у Систина, ама сепак сакав да се консултирам со некој од вас дали има слично/исто искуство.
    Фала ти :hug:

На Сара Лав му/ѝ се допаѓа ова.
  16. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Dali e bezbedno da se pie domasno kravjo mleko.. Od koga pocnav da pijam mi otkrija bakterija vo mokraca.. Dali ima nesto povrzano so toa?

На tanja11991 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mateas

Mateas Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    600
    Здраво драги. Некоја албанка во групава да ми преведе 2 реченици од албански? Со дебарски дијалект е напишано и ме ми го преведува translate..

18. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Mamichki sakav da prasham, prva bremenost mi e, kade se vadi majchina knishka i koga, 20 nedela sum pa da znam dali da se obratam kaj matichniot ginekolog ili i koga? Do sega kaj matichnata nishto mi nemaat spomnato za majchina knishka pa sakav da prashav za toa, ili seushte mi e rano, zashto posle lraznicive treba da idam na kontrola, pa da znam dali da prasham kaj nea za majchina knishka i dali ona treba da mi dade nekoj dokument fala odnaped

19. angelagirl123456

angelagirl123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    Duso mene vo 13ta nedela mi dade majcina kniska, so skriningot koga pravev nekoj velat ne e moralna, mene do sega mi imaat nekolku pati pobarano.koga pravam krvna slika. Reci I ti sepak na maticnata :)

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589

Fala na odgovorot znachi jas da pobaram kaj matichnata majchina knishka zoshto do sega nishto mi nema spomnato zatoa, a treba i vtor skrining da pravam pa da ne mi pravat problem zatoa so vreme da si reagiram fala ti najmnogu ❤❤❤

На angelagirl123456 му/ѝ се допаѓа ова.