Можи. Кај мојата матична имаше 4 трудници на патолошка, а и сама ми кажа дека само јас имам вистинска причина за патолошка. Процедурата незнам како оди. Јас бев 99% лежечка бременост која ја водев на приватно, тие ми даваа документи, матичната само ги праќаше во фондот.
Само што се вратив од кај Котларова, мислам и ти си кај неа, прв вагинален исто 4 см отворена и контракции се покажаа на цтг иако јас не чувствував и ми рече јас со 4 см би те задржала, освен ако ти не сакаш да си одиш. Ама пошто не бев спремна за таква информација реков ќе си одам. И еве сеа откако сум вратена цело време имам некоја тапа менструална болка околу јајници, ама некако си викам од прегледот е и се надевам да се смири до утре и дека ќе издржам до 31ви за следно цтг, па може тогаш ќе ме задржат за раѓање, пошто сигур о ќе бидам и повеќе отворена штом сега сум 4 см. Инаку 38 +4 сум. Мислите дека има шанси да издржам и до 31ви или со ваков отвор би се породила до утре?
Јас сакав да земам неколку дена боледување да одморам, бидејќи од 9-17 седам пред компјутер и имам болка како сечење во долниот дел на стомакот и нозете што ми се виснати, после неколку саати кога станам да се размрдам едвај се движам. Ама ми беше незгодно да побарам си викам не е причина за боледување, па баш се почудив што без медицинска причина даваат патолошка
Иам другарка 4цм се шеташе цел месец.. стварно нема правило, не може ни гинеколог да предвиди што ќе се случува. Може и до вечер да се породиш, а може и после нова год. Ова е буквално најнепревидливата работа на светот. Тебе торбата за болница нека ти е спремна, па ако ти пукне водењак или те фатат болки ептен ќе одиш. Со лесно и со среќа!
Даваат посебно во пандемијава зашто има секакви газди и фирми па бар они да излезат у пресрет на некои што имаат мака и се изложени на ризици.
Јас кога појдов на болница со ептен слаби болки на секој 5 минути бев 4 прсти отворена. Ме прегледаа во 18 часот до 1 часот по поллноќ бев породена. Кога и да е, скоро ќе биде... Со лесно
Јас со синко бев месец ипол отворена 4 прста затоа немора да значи јас секако строго мирував и успеав да го родам жив и здрав така да нема правило со лесно само
Јас цела вечност шетав 4 прсти отворена, на крај ме примија со 5, 5 дена пред термин и родив за 6 саати Нема правило никакво
Зошто да ти е незгодно? Земи си неколку дена, одмори си дома. Нема никој фала да ти кажи во фримата што си одела редовно.
Здраво девојки 19 недела сум од бременост и веке два дена осекам на моменти како вагинална блага болка и малку се плашам прва бременост ми по 14 години дали ви се има и на некоја од вас ова случено
Мамички 35+4 сум и последнава недела многу ми отекуваат нозете, имате некое чаре за ова? Ги држам и на високо и ке одморам ама џабе си стојат потечени
28+1 Дали е нормално да имам лакуни на постелката сега прочитав у извештај е пишано неколку лакуни на постелка , д димери 1270;хемостаза добра и протоци добри бебе напредува како треба. Не ми спомна ништо докторката само у извештај прочитав некој со слично искуство?
Чим се друго е добро и доктор не спомнал ништо тогаш е океј. И кај мене во извештајот од втор скрининг пишува ситни лакуни и исто ништо не ми спомнаа. До сега веќе 31ва недела сум постелката е добра. Ако имаш недоумица да си мирна консултирај се со матичниот нека ја види пак постелката.
Затоа не паничам толку детален преглед ми правеше на се и на протоци и има добро ехо плус на 10ти ќе одам у Систина, ама сепак сакав да се консултирам со некој од вас дали има слично/исто искуство. Фала ти
Dali e bezbedno da se pie domasno kravjo mleko.. Od koga pocnav da pijam mi otkrija bakterija vo mokraca.. Dali ima nesto povrzano so toa?
Здраво драги. Некоја албанка во групава да ми преведе 2 реченици од албански? Со дебарски дијалект е напишано и ме ми го преведува translate..
Mamichki sakav da prasham, prva bremenost mi e, kade se vadi majchina knishka i koga, 20 nedela sum pa da znam dali da se obratam kaj matichniot ginekolog ili i koga? Do sega kaj matichnata nishto mi nemaat spomnato za majchina knishka pa sakav da prashav za toa, ili seushte mi e rano, zashto posle lraznicive treba da idam na kontrola, pa da znam dali da prasham kaj nea za majchina knishka i dali ona treba da mi dade nekoj dokument fala odnaped
Duso mene vo 13ta nedela mi dade majcina kniska, so skriningot koga pravev nekoj velat ne e moralna, mene do sega mi imaat nekolku pati pobarano.koga pravam krvna slika. Reci I ti sepak na maticnata
Fala na odgovorot znachi jas da pobaram kaj matichnata majchina knishka zoshto do sega nishto mi nema spomnato zatoa, a treba i vtor skrining da pravam pa da ne mi pravat problem zatoa so vreme da si reagiram fala ti najmnogu ❤❤❤