И јас немам мајчина книшка, а баш некој кажуваше без тоа не те примаат на потаѓај Кај мене матичниве ништо не прават како што кажуваат другите, ниту ме упатуваат за испитувања, ниту до сега ни имаат мерено крвен притисиок или пак тежина Од други трудници што слушам, тоа обавезно оррд секој преглед го правеле Инаку сакав да прашам, дали може така да отидам на клиника на дежурен на преглед или морам да закажам? Од дамна немам отидено, до после празнициве некако многу ќе ми се фати, а кај матичниве нема термини за преглед.
Добро како не примаат без книшка. Таа ја дава матичен така? Ја немам матичен немам здравствено осигурување. Ако испадне нешѕо за државна ама приватно да платам, нема да ме примат?
Абе како не не примале, глупости...ја незз една трудница да има мајчина книшка, тоа е некако веќе застарена пракса. Не е лошо да се има, ама реткост е веќе. Ќе ве примат на пораѓај без неа, без грижи. @pamelche на дежурен на гак можеш кога сакаш да отидеш, нема потреба од закажување, ама таму не се иде за рутински преглед туку со некоја причина/проблем. А ако сакаш некој др рутински да те ѕирне тогаш да, ќе мораш да си закажеш.
Индивидуално е срцка, мене чепот по ден ипол од преглед ми падна и денес ме породи докторката природно, ми го пукна водењакот и почна журката,со леснооо
Мамички јас се породив, родив сонце мамино синче од 4кила и 52см должина. Природно, се измачив асално ама вредеше, со лесно на сите вас, ве гушкамееее ❤️❤️
Немаш потреба од таа мајчина книшка btw не ни знам како изгледа истата, сигурно ти дале папка во која си ги чуваш извештаите и сликичките од почеток со таа документација се оди на пораѓај. И мене ми немаат мерено притисок и килажа ама на секој преглед ме загледува матичнава у смисла како изгледам па можда не гледа потреба за тоа ни кај тебе
@zverkica живи и здрави да сте, многу да си се радувате заедно. Што побрзо да си се навикнете, заздравите и гушкате