Devojki , za nekoj den sum 17 ned , megutoa se osekjam deka nemam voopsto energija, najcesto lezam, krvnata slika e ok
Абе каква документација, какви бакрачи на пораѓај, да не ќе ти глеаат ехо од 18та недела какво било, не слушај секакви муабети. Само картонче за крвна група, ако не си испитала тоа обавезно, мора да го имаш со себе. Значи Кочовски и Тофоски ми го кажаа муабетов, двајцата се раководители на посебни оддели на гак, шо значи најпроверена информација. Матичниве поголем дел врска немаат и мојата ми викаше дека сум требала брисевите од 12та недела да ги носам на раѓање.. глупости живи мислам. Доктор и цтг од кај 36та ти е таман да си избереш/правиш.
Јас има картонче со крвна група од што сум крводарител, матичната рече дека тоа ќе ми заврши работа. Кога ќе одам кај докторот што ќе ме пораѓа ќе прашам дсли да извадам ново или со тоа да одам на пораѓај.
Не, не, имам и ја такво, ама ми рекоа не со тоа. На трансфузиологија ќе идеш ќе те боцнат и ќе ти дадат друго за трудници
И јас имав од возачка старо документче, ми рекоа да направам ново, па правев во Ремедика за 1000 денари. Авицена и биотек мислам нема такво вид на испитување