Kaj nas Espana se gleda, navistina e cudno, ama celata e na tatka si) ke se uveram koga ke se rodi! Devojki vas sto ve boli glavata, probajte so limonadi, ama pa eve Joy napisala da se izbegnuva limon, neznaev za toa i mozete paracetamol da senapiete, toa ne e strasno, no za analgin, mislam podobro NE! ajde pobrgu da vi pomine i pak da ste raspolozeni
Леле,има некои одма личат.Еве на мојабратучетка уште на ехо од 28 недела се гледаше дека копија на неа е,и еве сега кога се роди незнаеш колку личи на неа,исти...
bufi i jas nemav nikakvi simptomi se do posleden den koga sabajleto t.e nokta imav bolki i pojdovme sabajleto na pregled se si bese ok ama me vratija doma oti terminot mi bese nadminat so 5 dena e doma posle topol tus mi pukna vodenjakot i togas pocna mojata prikazna ahaha ... so lesno na site zenski,samo hrabro.
Ајде следен пат ќе го видиш со лиценце,значи сите едвај си чекаме на контрола,а колку долго ми изгледа чекањето од еден до др. .преглед,леле
mene na poslednite brisevi mi iskoci kandida i se odmivav so kamilca i soda lazcika vo nea i stavav vaginaleti od kantarion i fala bogu pomina. ama da napomenam deka ne vnesuvam ic blago, mora da go namalite blagoto zasto taa se hrani od sekerite.
Инаку докторот рече дека најверојатно носам девојче, мм е пресреќен рипаше од радост ко дете а јас пак од друга страна сакав повеќе момченце , ама не битно живо и здраво да е
I nie nikako da mu go vidime licenceto, nemam edno asalno slikice....eve i sega koga bev znaci 28 nedela ubavo ne se gledase.... edvaj cekam za dve nedeli na nova kontrola sum pa ke i recam na doktorkata kako znae da go fati so liceto no da e zdravo i se vo red toa e najbitno...ama ipak sakam slikice
жении мене ми се ближи терминов и ме фаќа некоја параноја, исплашена сум црни мисли ми се вртат оф леле
Ohoo jas uste kolku imam pa me faka strav. I sega samo se molam samo da e zdravo i zivo. Pa ksko ke se poragam, pa bolki pa sto posle ... Ehe tolku mala glava a tolku misli pa si vikam kako site taka i jas
A najmnogu me faka od poragaj koga go nadnosuvas, pa ne se otvras pa ti stavaat provokacii pa prtokolot za carski, ke te macat 30 saati i na kraj ajde carski i na kraj tesko nas Ama ajde da se nadevame na najdobroto
Жени, колкава треба да е тежината на бебето во 37ма недела. Бабицата ми рече дека е малку поситна од нормално ама исто ми рекоа дека неможат баш убаво да ја измерат Грдо ми дојде....не дека има нешто врска килажата кога се е како што трба развиено. Свеки да ме утеши ми рече дека и она била многу мала родена.... Ќе ја раѓам изгледа копијата на свеки
Hehe Markiza, me nasmea Nemoj mila da se nerviras, podobro pomalo ke si porasne i polesno ke ja rodis kuklata, i mnogu golemo necini, toa treba da se radja, pa ne e lesno koga e mn golemo! jas pa od toa se plasam! Samo da se rodi prava i zdrava, gramazata brzo ke si nadojde, ic da ne mu ja mislis ajde uste malku ni ostana, edvaj cekam...i koga ti zakazaa sleden pat kontrola? mene vo 39nedela, a ja do togas moze i da se porodam
Девојчињата вообичаено се малку помали колку што ми рекле. Колкави бевте на последното мерење? Важно да е здрава, родилната тежина ништо не значи (не и кажувај на свеки ). Мене докторката ми рече сега во 9ти месец секоја недела да се гледаме.
Ima edna tabela na doktori.mk i vika vo 37 tezina 2860. Ama sekade pisuva deka se e indivualno daj boze samo bebus da ti e zdrav i ziv . Pa pomalo polesno e za raganje baska posle se ki nadomesti. Ne se zamaraj i sto citam po forumov mn utnuvaat vo kilazata vikaat malo malo na kraj 4 kg. Ajde uzivkaj si.
Ne odam obicno ednas mesecno, ponekohash mi se pogoduvashe da odam i dva pati poradi razno razni problemcinja :/ a sega bev kaj maticnata, a za dve nedeli sakam da odam i kaj druga doktorka, nekoi go narekuvaat skrining, no e od prilika voobicaen pregled za razvojot na bebeto, so dopler za protocite na krvta i dr. raboti.....celo vreme gledam da odam odam naporedno kaj dve doktorki, bostum za vtoto mislenje...ama eden gospod da ne cuva A vie kolku cesto odite?