Да, но имам читано ни во тој случај не штети ако си јадена. Плус, храната ќе се свари додека да дојде моментот ако не ја бидува работата за спонтано па да мора на операција. Мислам дека ова со нејадењево е важно за тие што завршуваат со тотална анестезија.
Измери притисок. Смееш и дијазепам од 2мг ако е покачен И штом те боли коската може и веќе да се отвараш. Без паника само нема потреба
Јас така се породив со провокација ме примија во 18 часот се породив утредента во 15 часот. Мој совет да јадеш убаво пред да одиш. Кога се породив бев жива гладна. А ќе ри треба сила. Додека си во предпородила можеш малку вода да се напиеш ама откако ќе те примат нема да смееш да јадеш. Со лесно мајка.
Верувај ми дека немаш никаква потреба да се плашиш и да паничиш Надносив бебе 16 дена се породив со провокација а од 33 г н бев 2см отворена Првото родено во 33 гн Која иронија али чуден е планот Божји За 4 саати се отворив и породив побрзо е со провокација не се плаши те чека убав настан шо ке го памтиш цел живот
Prijatelka mi spomna deka ona ispituvala i se zbuniv malce bidejki nikoj ne mi kazal takvo nesto od koga sum bremena, fala ti za pojasnuvanjeto
@Bubce38 @Knizhevnik11 @Anaksunamoon @zverkica честитки мајки, големи да ви раснат бебушите! Гушкајте се по цел ден Трудна сум 6+6, имам стрептокока во грло, моментално без никакви симптоми. Еднаш-два пати месечно ме фаќа грлото да ми гори, па ради тоа бев за брис. Гинекологот ми препиша еритромицин, ама мене ми е ептен страв да го земам, зашто прочитав дека можно е да постои врска со проблеми со срце ако се зема во прво тромесечие. Дали да го земам сега или да почекам уште некоја недела да влезам во второ? Што може стрептококата од грло да направи проблем на бебето? А безвезе ми да го распрашувам гинекологот, ќе искочи се правам дека знам повеќе, што си нема врска. Ептен се плашам да го пијам.
Cim ti prepisala doktorkata sigurno znae sto pravi, pij go. I jas piev eritromicin dodusa vo 13ta nedela no doktor e, ne e odzacar znae sto da pravis
Прво тромесечие сум, па затоа се плашам толку. Затоа пишав дали ми е попаметно да чекам до 13та недела.