Како што те советуваа и другите...пробај да го добиеш матичниот телефонски или во краен случај земи си утрогестан...од нив секако немаш штета
Мами сакам да ви посакам на сите среќна нова многу здравје па се по ред нека Бог ви ги исполни сите желби тие што сте со мешиња со лесно нека ви е тие што имате да ви се живи и здрави а тие што немаат и посакуваат нека ви подари Бог
Me vide doktor na eho. Bremenost vo matka ne vide, kaj lev jajnik vide nekoj izliv i mi kaza tri varijanti, ektopica, biohemiska ili rana bremenost pa zatoa ne se gleda. Mi rece da miruvam i ako imam jaki bolki da se javam vo itna. Go preprasav za ekstrauterinata ako ja ima, mi rece ako e taka i najmala kapka krv ke donese do jaki bolki.
Dali pokraj iscedokot vo prvite nedeli imavte i kako menstrualni grcevi? Jas gi imav uste edna nedela pred da treba da dobijam i seuste gi ima ama se kratkotrajni i ne jaki.
Грчеви да, исцедок не. На исцедок секогаш се реагира (освен ако не е бел/жолтеникав) колку и да бил кај другите безопасен. Ништо не те чини да идеш до гак да те ѕирнат и да интервенираат со утрогестан за секој случај. Јас секогаш се водам по better be safe than sorry. Иди, па мирна глава.
Eh da mozev, ama Skopje mi e daleku. Mu se javiv i na maticniot toj mi kaza da ne se plasam deka nema vrska so ektopicna bremenost, seto sto mi se slucilo e normalno i bilo rano za da se vidi na eho, mi rece da zemam progesteron ampula i dabroston 2 po 1. Neznam sto da mislam isplasena sum.
Devojki imam kaslica suva, ne sum nastinata, megutoa mn se napregam i ponekogash osekjam bolka vo stomakot
Имав и јас краткотрајни грчеви , јас примав утрогестан 3×1 , секој 2 ден пролутекс , а секој четврти прогестерон депо...но јас сум со ин витро и терапијата ми беше од самиот почеток...прими прогестерон инекција ,земи дабрестон и не се плаши ,за некој ден ќе има сакус...уште е рано...ќе биде се во ред
Jas sum so inseminacija i neznam zosto uste os pocetok ne mi dadoa utrogestan ili nesto slicno. Beta mi bese 178,2 vo sredata, znaci mozno e so tolkava beta da e rano da se vidi?
Kafeaviot iscedok znaci stara krv za da bides mirna odi na dezuren neka te vidat na eho ako ima nesto bi trebalo da se vidi. Sigurno ke ti dadat progesteron depo ili utrogestan kako poddrska na bremenosta i ke ti dadat soveti za miruvanje
Pisav pogore bev na dezuren, mi kaza tri varijanti i mi spomna i ektopicna bremenost i ne mi dade nisto za zemanje, posle mu se javiv na maticniot mi kaza deka e rano i nema prostor za panika za toa sto ne se videlo nisto. Mi rece progesteron da primam i dabroston 2po1.
До 9 месец примаш клексан во стомак...леле секоја чест ,јас влегов во 5 и еве последните неколку дена боцкам во нога ,ем повеќе боли, ем модрици ми се прават...на стомак некако ми се оптегна кожата и мислам дека не можам повеќе , а таму ми е најлесно и најбезбедно
Многу е рано. Барем 1000 треба да е бетата за сакус да се види. Има многу, додека е мал стомакот многу таму боцкаат.