Со толкава бета е рано да се види...зависи на кој ден од инсеминацијата си проверила бета...провери во понеделник пак и ќе видиш дали правилно расте...до тогаш мирувај и не се нервирај...се ќе биде во ред...сигурно веќе си примила прогестерон...правила нема ,јас ти пишав од самиот почеток имав огромна прогестеронска подршка ,па пак имав таков исцедок , а некогаш дури и капки крв скоро до 8- 9 недела , но со плодот си беше се во ред
Beta proveriv na 19 den od inseminacija i bese 178,2. Da veke primiv progesteron i si lezam ama ne me drzi mesto. I jas sabajle otkako go vidov kafeaviot iscedok, koga mokrev mi potekoa i nekolki kapki krv. Od togas go ima samo kafeavoto oskudno. Kolku dena od docnenjeto ti se javi kafeaviot iscedok i grcevi?
Јас имав неколку капки крв уште на 8 ден од трансфер , па кафеав исцедок до кај 8 - 9 недела , не секој ден , но сепак повремено си имав....провери бета во понеделни и ќе бидеш на чисто...ќе видиш дали правилно расте
Toa e shto e. Ne mozam ama moram da cekam. Mnogu mi e tesko, sto ako doslo do spontan ili ako se raboti za ekstrauterina...
Јас се боцкам и немам никаков проблем ама не баш во стомак туку во слабините кај мекото и не ме боли многу
Ги боцкам под мал агол помал и од 45 а инаку откако ми е поголем стомакот се боцкам странично накај спојлерите
И јас боцкам во стомак...веќе сум 34н, и се спасив од модрици одкако почнав...лево десно накај спојлерите има уште место
Dodeka otidam vo ponedelnik na kontrola da prasam , koga sedam ne celo vreme no odekjam dole ( pod papokot) kako pulsiranje, srce bienje, i bas se primekja ako e pojako. Dali nekoja imala nesto slicno i sto li e Inaku e bez bolka
Тоа може да е икање на бебето. Почнува да се чуствува во трето тромесечие. Мене ми е многу слатко и интересно Баш се осеќа како пулсирање на едно место неколку минути
Mene iskreno me fakja strav, kako sedam taka pulsiranje, od pusti strav ke legnam. Do tolku da ika?! Normalno e ili?
Да Кај мене ика по неколку пати на ден 32ра недела сум, а почна негде од 28-29та недела. Јас се радувам кога ика тоа значи дека вежба дишење
Бебчето ика, кај мене и мешето пулсира ептен воочливо и преку алишта. Обично се случува откако ќе јадам. Не е ништо страшно се е нормално плус си вежба и дишење. Сега сум веќе 38 +2 и некако поретко се случува, на пример преку еден ден или еднаш денот, а кога влегов во трето тромесечје се случуваше и по 3 пати денот да ика по неколку минути. Опушти се и уживај бебето ти е здраво.
@Liu Premnogu sum vi blagodarna i na dvete, jas vlagam vo 26 ta i bas bev isplasena, stom nema mesto za panika neka pulsira, se ke izdrzam ❤️❤️❤️ So lesno
За да биде ектопична треба да имаш страшни болки, ама страшни. Знам и ја се филмав така на почетокот и тоа ми кажа матичната. Грчеви такви јас имав до 10та недела, исто сум со инсеминација. Покриена си сеа со депото и Дабростонот, така да без паника. Јас у 12та имав кафеав исцедок од вагинална инфекција беше. Се ќе биде во ред, што посмирена си толку подобро за тебе и точкичката.