Inaku i jas sum opteretena so sekakvi misli, kako ke bide, sto ke bide..... bolki ova ona....koj ke me poroduva, dali ke bide dovolno strucen....mislam mozebi bezveze ama sekakvi misli.....ufffff moram nekako da se opustime.... i na forumive razno razni temi citam, kolku ima ubavi i poucni iskustva ima i zbunki i nepitrebni poistuvetuvanja so drugi... pa probuvam na ubavi temi da se zadrzam...
Јас одам само кај еден доктор,од причина што ме познава,и се што кажува до сега е потполно во право,инаку прегледи ми закажува за 4 -6 недели.Некогаш се случува да одам почесто,баш како што кажа поради некои проблеми...
А за мислите во глава,до сега ќе направев филм Дали ќе биде до крај во ред, живо,здраво бебе,како ќе биде????абе,лудница ама велам ќе помине и тоа.....
Ja odev na 4 nedeli a nekogas i na tri, zavisno koga ke ima mesto da zakazam! e sega bidejki sum 37 mi rece da odam za dve nedeli, znaci vo 39! Inaku jas se trudam da ne mislam na poroduvanjeto, se trudam da go ostavam na strana, koga ke me stisne neka me stisne ke otidam i ke se porodam i toa ke trae mn pomalku otkolku uste sega da mu ja mislam, pa kako za site taka i za mene, ajde i vise samo opusteno i so gospod napred)
Sega gledam vo temsta termini na poroduvanje pa mn ne ima vo april. Ivanuska ja i ti epten sme blisku ama nesto ni gi nema drugive eleni 27 i femina 11 ni gi nema nesto Ajde se samo da bide dobro pa imame uste vreme za zalenje bar tuka da si kazeme
Јас да ви кажам денес не ми е баш најдобро Станав и многу ми е лошо,ми се гади,ми се повраќа.И не само тоа туку имам некое чудно вагинално чувство,не е пецкање,не е болка,ама чудно ми е,некако го осеќам бебево мн доле ме клоцка ниско,ко да ќе испадне.Значи,заникаде сум
Три дена ставам гинодактарин и ок ми беше,сега аман со ова пецкањево... На преглед сум наредната недела,кој ќе чека да види дали е се во ред.....
I jas sum tuka so vas, tri termini mi smenija do sega... 4 April, 12 April, 9 April... jas mislam do kaj 10 kje se porodam
И јас сум тука со вас. Термин ми е 09 април. Денес нештоме болеше долниот дел од стомакот, како јајниците да ме болеа. Нормално е или има место за паника?
Знали денес како мене и ти,истото се прашувам и јас дали е нормално и мене ме болеше долен дел стомак,така непријатно чувство,и денес бебче се долу,баш таму ме клоцка и уште толку ме заболува.
Тука сум, само што не пишувам често, а редовно читам. Имам некои проблеми doma, pa ne mozam da pisuvam. Pred 2 nedeli bev na kontrola sinceto bese 1300 gr. Razmrdan e posebno noke, pa mama nema spieno eve skoro eden mesec, ali za nego se <3 Pozdrav zeni
Како и да е околу Велигден ќе се породиш,убав период Јас сум при крај на месецот,ама мислам дека ќе бидеме и ние околу Велигден.
Побрзо да се надминат проблемите дома,поздрав и до тебе,уживкај во клоцкањето....еве и јас легнав сега и докај 12 нема спиење,само клоцкање
More sekoj den se po nesto me boli.Da ne recam po sesto. Cat pat se prasuvam ko k15,da ne me boli prstot mene a? Ama koga gi citam mesinjava niz temava si se tesam. Dobro e,ne sum stanala hipohondrik. Da ne zaboravam Prostete na direktiva,neznam kako da zaobikolam za da kazam. Vo posledno vreme ko da mi vazi parolata na maskite deka"sekogas poslednata kapka zavsuva vo gaki". Cesto odam vo wc a se po dve tri kapki so se vika. Zamoliv doktorov da mi napravi krvna slika i urinologija,nemora mi vika.Da ne sum mu se mesala vo rabotata.
Добредојде @galapce ете така пиши и ти и јас читајќи дека и другите нешто ги боли,се подопуштам Во врска со твојата мака,убаво ти кажал др.не се секирај,не му се мешај,значи нема место а паника
Espana dobre te najdov ama ne od sega...jas sum si tuka od poodamna.Ne se soglasuvam deka ne treba da mu se mesam.Skoro mesec i polovina kako nemam praveno.
Инсистирај си галапче, плус во болница си веќе што му пречи да направи крвна слика и урино култура? Пиј чај од брусница и многу вода, може е мала воспаление на уринарен тракт, што од бременоста, што од лежењето.
Знам дека си поодамна,мислев за добредојде сега во моментов,дека јас баш пишував А штом немаш правено подолго од месец,прави си.Јас колку што знам секој месец се прави крвна слика и уринокултура,така јас правам,со гинекологот се договоривме така и не го ни прашувам,секој месец тоа проверувам и му носам резултати.
Sta bi mi bez tobom. Espana tokmu i zatoa velam deka ne go opravduvam.Ama jas veke lezam na klinika i nemozam koga sakam kako sakam. Inace dobro ve najdov. Edvaj cekam vo temata za treto tromesecje da vi nakapam.
Незнаев дека лежиш на клиника,...Добра ли си? Ти посакувам се најдобро,и со задоволство те чекаме во темата за трето тромесечие.