Zdravo idni majki , se resiv da napram nifty pa posle samo eho pregled za prv skrinin, moze da mi kazite kaj gi praevte i sto se gledat na prv skrining?
Здраво Имам едно прашње, нова сум бо сето ива, и како да чувствувам маааала болка во грлото па си мислев дали смеам превентивно да ставам неколку капки прополис?
Однесов потврда, не ми ја уважија, препораката не важела за приватни фирми и воедно ми ја задржаа потврдата како доказ за бременост. Страшно каде живееме....
Срамота да ти се “плукнам” во државчето ццц немам веќе коментар затоа сите млади ќе избегаме од оваа проклета држава.. пу
Јас мислам најдобро да напишеш барање, да наведеш на која одлука на влада се повикуваш, со број на службен весник каде е објавена и се тоа и да им го испратиш по пошта како препорачано писмо. Тоа барање ќе мора да го заведат со печат како примено, ако во случај пак не ти дозволат ќе можеш да пријавиш и ќе има доказ дека си пратила барање. Консултирај се со правник како точно оди постапката за барањето.
500 денари ехо, за скрининг 700. За пап ми зеде 1000 денари и башка за брисеви, мајчина книшка за се ми наплаќа.
Ќе се консултирам дефинитивно. Но кај нас реалноста за важење на законите не е црно-бело. Фала ти за совет. Како кажав вчера, така сум сеуште вознемирена.
Не смета прополис, прави гаргара со една супена лажица сода и една кафена лажица сол превентивно, имам чести воспаленија на крајници па со ова се лечам. После гаргара лажица мед и ко нова ќе си
Од кој месец и до кога треба да се пие фолна киселина? И колку на ден апчина треба да се пијаат, од колку мг?
Folna se pie do 3 mesec obavezno, a pozelno e i pred zabremenuvanje. A za drugite apcinja verojatno se prenatal vitamini i se pijat sekoj den i posle poroduvanje
Прашај го докторот мојот рече ако не ти ја прифатат дојди ќе ти кажам каде да ги пријавиш. Така да прашај го докторот ќе ти каже. Ако сакаш да си користиш
Да си прашам овде, може некоја ќе сподели искуство. Од вчера сум со чудни болки во стомакот, одтанувам без воздух дури и до тоалет да идам. Мислам дека е желудникот. Сега ме боли дали бубрег, дали кичма, ама чувството е гадно. Како притисок имам во стомакот, не знам како да опишам. Синоќа се препотив. Има ли место за паника, не ми се оди во болница, врие од корона.
Можеби е стомачен вирус. Јас два три дена имав болки во стомак, нешто како гасови, грчеви, нелоколку пати и потечна столица. Плус ми се гадеше како да сум бремена. Лош вирус некој беше.
Ако по циклус сум 9 недела а по мерки на бебе 7+3 кога ќе ми закажат за прв скрининг? Патем, кај мојата матична јас плаќам по 500 денари секој преглед. Да ја завршам бременоста и ќе ја пријавам