Антиметил таблети 2пати на ден..измеѓу и по некое гастрогард.грицкај квики,кока кола по некоја голтка..нане чај по една чаша..полесно е со првата,сега со втора мора да издржиме појако заради дечината,мене кај 3ти месец почна да ми се намалува гадењето
Женски дали е океј бебето да мрда постојано 34н терам...прави пауза 2,3саати во денот а остатокот мрда, удира на желудник, брца со нешто што искача ептен видливо и на алишта...знам дека активно бебе е здраво бебе ама мојот синко изгледа некој гимнастичар е...дали има некој вака да му е
И при спиење мрдкаат , т.е у глобала повеќе спијат ама мрдаат и во спиење. Мојава има и ден кога е мрзелива ама многу ретко тоа од како ја осеќам дали три пати имала таков ден. едит: кога ќе се завртени накај грбот слабо се осеќаат.
Женски ај да ве прашам, потврдите што се вадат за бременост за на работа, од матичен гинеколог мора да се или и од приватниве ги издаваат? Им јавив на моите одговорни денеска, ми кажаа да си седам дома, само од понеделник да им пратам потврда за бременост. Контроли и пред бременост а и понатаму планирам на приватно да правам бидејќи сум изгорена од државниве. Матичен имам пишано еден само ради реда околу операцијата кога ја правев и немам стапнато кај него. Ако мора да е од матичен, ве молам да ми препорачате добар гинеколог во Скопје?
Јас сум вака од почеток на бременост, некогаш се напади и се препотувам, а секојдневно болки од црева и желудник.
Они мрдаат во спиење ние не можеме ни да спиеме Најново кај мене, почна во желудникот да ме мава, еве цел ден храната ми се враќа нагоре а не е многу голема кило ипол е, ама ножињата и се таму
Ајј колку те разбирам мене ми велат дома што одмараш на сред јадење а ја сирота неможам да голтнам со газето ми седе на желудник јас си велам веќе 33 нед ќе се спушти малце ама не уште мава во ребра
Mora potvrdata da ti e od maticen ginekolog za kovid merki a ti vodi si bremenost kaj sakas.ne menuva toa nisto.
И јас сум 35 мрда и тоа премногу удира сегде поготово ребрата хаос тоа што искача е газето ако ти е свртено надоле мене кога ми мрда со газот на лева на десна интересни се
Со ова гадењево и мачниниве аман веќе! Пијам и антиметил и пак имам гадење цел ден. Кога чувствувам дека ми иде на повраќање, одма ќе легнам на грб и ми се смирува. Само легната сум ок. И ете така по цел ден лежам
Дали ви се случило од Еритромицин низок притисок? 2 таблети имам земено, притисокот ми е 100 со 70, прелошо ми е
Прашај ме мене Првиот скрининг го прават во 36ка амбуланта. Јас бев кај Марија Јоксимович и она после ми ја водеше цела бременост. Докторката е одлична, она петок е во амбуланта. А и сите други доктори се одлични нема кој не ме гледал мене. Освен најфалениот Кочовски за него се најлошо би кажала.