Срцева акција 6+4 слушнавме, брусница и нане пијам од чаеви ама и тие не ми се секојдневно Мачнини и повраќање имав од старт до 15-16 недела, душа извадив Антиметил и чај од ѓумбир ме смируваше колку толку, сеа почнаа киселините па со гастро гард сум Слатки маки Со лесно и на тебе.
Не се плаши мама. Јас прележав во бременоста, еве бебе е веќе 4 месеци, добри сме и двајцата,.немаше никакви последици. Ставај капки или спреј во носот, повеќе домашни супи, овошје и за брзо ќе мине. Со лесно.
Со лесно бременоста. За мачнините иста сум. Повраќам. Ништо не можам да јадам ни пијам. Многу ми е тешко. Си викам налет се. Не се слатки маки овие за мене
Честитки до сите мајки овие неколку дена, да се живи и здрави бебушите. Се исплашив дека нема многу да останеме во темата. @RAK91 јас веќе цел месец сум со нив, едноставно не помага ништо освен дупла доза парацетамол, а зошто ме боли секој ден не е убаво секој ден да го пијам, и така си трпам..некогаш турско кафе помага ама за кратко само. И прашањце, од кога почнавте да ги чувствувате бебињата?
Не се секирај мила не има трудници, ќе споделуваме искуства Јас прв пат 13+5 ги почувствував, ама кај мене се две може затоа толку рано. Кај и да е ќе го почувствуваш и ти, тука негде сме ние ти си 3-4 дена пред мене ❤️
Со главоболките изгледа сите мака мачиме јас пијам само кока кола и си трпам никакво апче не зимам. 17та недела ја осетив.
Фала ти и тебе со лесно денес цел ден повраќам и јас, ем сум гладна ем ни еден залак не можам да каснам. За малиот гризини и солени крекери јадев само, и тоа по малку цел ден. Мора да издржиме, ќе земам антиметил јас да пробам дали ќе е подобро.
Zdravo Devojki. Jas sum polna 8 nedela imav prethodno na dvapati kafen iscedok koj mi traese po dva dena. E sega pak mi se pojavi kafen iscedok ama malku poobilen i se izbezumiv i odma kaj maticnata. So embrionot bese se vo red ima i srceva reakcija odgovara goleminata za nedelata. Samo sum imala vo matkata nekoe krvarenje ne e vnatre vi placentata i mi kaza strogo da odmaram i sekoj den prolutex i da go prekinam clexaneto. Mi e strav da go prekinam bidejki sium heterozigot na leiden v faktor i mi imaat kazano do kraj da go pustam. Ve molam za sovet i iskustva. Pozz