Galapce i jas cela bremenost niednas nemam napraveno urinologija, a krvna slika samo koga ostanav bremena i toa bese se! taka da ne grizi se, ne si edinstvena
@galapce , и јас би ти кажала да бараш пак. Мојата матична ми има кажано пред секоја контрола кај неа да и донесам крвна слика со урина на увид и така правев. Последниот налаз покажа повеќе леукоцити во урина, беше сабота, јас планирав да направам уринокултура во понеделник, ама понеделник не го дочекав, бидејќи во недела бев хоспитализирана поради болките кои на крај испаднаа дека се поради воспаление на мочниот меур. Тие ми земаа урина која повторно покажа маса леукоцити, ме наклукаа со антибиотици без воопшто и да направат уринокултура. Јас се прашувам дали по ова нашиве државни болници тоа и прават, секако уринокултура се испитува подолго, а тие сакаат веднаш да делуваат со терапија па затоа ми дадоа антибиотици, не знам. Како и да е, штом излегов, почекав некој ден да се исчистам од антибиотикот, однесов урина за да проверат за бактерии, излезе се негативно. А јас би по нивно пила антибиотици се уште. Така, малку го оддовлеков постот, поента ми е дека со нашиве државни болници треба ти да изигруваш доктор, тие се прават дека се знаат, а основни работи не прават. Ако нејќе да ти направи, кога ќе излезеш накратко, дади крв и урина некаде на испитување. и секако пиј чаеви, од брусница најубаво, ќе биде подобро.
Апсолутно сте во право сите за тежина и големина ама во секунда ме растревожи....хормони...се разбираме нели?
Jas koga bev na kontrola co 36 ta nedela bebeto bese 3035 g I doktorkata mi rece deka e pomalo za Edna nedela. Ne se vodete po tie paeametri, sekoj razlicno kazuva.
I jas mislam deka bas treba da se mesame na doktorite i da nastojuvame sto i da sakame da ispitame...i mene nikoj nisto mi nema kazano za ispituvanja, se sama da prasam, se sama da podsetam i ta me nervira ama aj sto da pravam zatoa i jas na svoja raka sekoj mesec si pravam detalna krvna slika i urinokultura, bidejki i prethodno imav kazano dva pati piev antibiotici poradi bolki vo besika i bubrezi, i imav nad 20 leukociti i eritrociti vo urina, kako i dve bakterii vo urinokultra.....ama koga kazuvam simptomi nisto ne ti mi vikaat pij caj, a jas maka golema so mokrenje, cesto vo wc, a se po 5 kapki urina i duri se napregam za da izlezat i zatoa si pravam sekoj mesec i idam kaj nea so gotovo rezultati. Isto i za drugi ispituvanja, se sama prasuvam a treba, a treba ona?! kako da ne se dovolno zainteresirani, jas razbiram imaat mnogu pacienti, ama mora da se posvetat kolu sto mozat podetalno na sekoja trudnica..... @galapce baraj si tamu da ti ispitaat se sto treba, ako treba neka ti donesat tvojte caska sterilna od apteka, za urina i neka dadat nekade privatno, pa raat da si bides da znaes na sto si kako si..... Inaku @espana i jas osekam tistenje dole vo stomakot, duri cela nok i se se mislam da ne mi vlece nesto od kicmata a i bebceto mnogu cesto go osekam mnogu dolu...... zatoa i barav pojas da kupam za trudnici....poso doktorkata mi rece sum go nosela malku nisko,no demek nemalo mesto za panika
Дали некој знае како оди постапката за закажан царски рез? Имам индикации за истиот, сега сум 35 недела, па ме интересира кога би требало да се закаже?
Зависи од твојата и состојбата на бебето. Ако е се во ред, некаде 40та кога ќе влезиш ќе ти го закажат. Не бери гајле, тие за 1 саат можат да те стават во сала за царски, не мора големи најави и закажувања Уживај си во бременоста, имаш уште време...
Ј Јас сум следната недела на контрола,па ќе видам дали и мене ќе ми рече дека бебето го носам ниско,зашто деновиве ептен ниско ме клоцка и некако не напред во стомак,како внатре ама позади осеќам,незнам дали ме разбирате Ако е ниско,ќе треба лежење,но за мене тоа не е проблем,6 месеци лежам Инаку и јас секој месец правам уринокултура баш поради тоа што двапати сум со бактерија и со антибиотици....Се надевам овој пат да нема ништо,иако ќе ми биде чудно
Сега се вратив од испитување за Скриен шеќер,на гладно ми е 4,9,а по два саати од глукозата е 6,9.Вие ,што сте правеле ваква проверка,веројатно знаете дали е добро.Утре ќе ги земам лично резултатите па ќе се консултирам со др. ,но да не мислам до тогаш.
Ako go fayis za vrska doktorot moze duri da ti zakaze i togas koga ke si izrazis zelba ti..Da da.Ovde barem kako sto gledam taka pravat.
Ти благодарам,сега повторно гинекологот е во право,тој велеше не испитувај,а јас сакав ама барем порелаксирана сум сега,бидејќи сите околу мене ,бремени,правеа,само јас не
Јас беш денес на цтг и преглед во 37ма недела, освен повишено срцебиење на малиот (денес просек беше околу 150, инаку е околу 130), се си беше во ред. додуше и за цтг-то докторката реше дека е супер, само јас по обичај си паничарам... Уште е високо, следен преглед следната недела, ама веројатно ќе одиме на царски со полни 38 недели. Важно дечкото цело време се протега низ стомакот
Мамички мои мили, јас само што се вратив од преглед и да Ви се пофалам добив едно прекрасно изненадување. Уште насмевката на лицето не можам да ја сокријам ми кажаа докторката дека бебчето ми е девојче, а не момче. Така да останавме со мојот зошто до последно се ни кажува- машко е. Сега знам дека ќе си имам ќеркичка која сега за сега е големка 800 грама и сме во 25 недела. Многу се радувам што се е во најдобар ред, така и нека остане до крај. Со килограмите сум супер и до сега сум плус 8 .
Heheeeee kolku ubavo, ke si imas drugarka cel zivot)cestitki mila raduvaj se, neka ti e so lesno do kraj,
Насмевката како што ти е сега, да ти остане со сам крај,и секако цел живот Баш убаво,уживкајте со вашето девојченце.
I mene me bolat dali deka nastinata i kaslam a i promenata na vremeto mi vlijae. Pa i preponite me bolat pa i kicmata i taka
Mene poradi toa sto mi bese nad 5.2 a granica za bremeni bila 5.2 me prati doktorkata da proveram.. no ete ispadna deka nema skrien sekjer