Не биди напната и опуштисе...не сите трудници имаат некакви маки. Биди среќна да тераш така и да не осеќаш ништо мака. Јас на пример до 10та н имав гадење, после тоа ги снема одеднаш...па малку пауза од се, па дојдоа ддмери и клексани и боцкања сеуште...па после тоа киселини и траат сеуште...а во меѓу време од 28 недела клоцања на синко еден куп.. се се тоа слатки маки што се издржуваат а и не дека сите ги имаат...биди си опуштена и мисли само позитивно, верувај бебето се осеќа ќе приметиш за некоја недела...имај лесна бременост ☺️
Јас правев во гинекаликс , не знам стручно да објаснам ама за повеќе работи испитуваат слично на приска, прочитај кај нив на страната
Од која недела почнува стомачето да се познава? 13+5 сум вчера повеќе ми се познаваше мешето денес слабо, сигурно од јадењето ми е било, овие денови само се јаде.
хаха зависи и беба како е свртено како ќе се намести ја сум 35+3 сабајле не се познава толку кога ќе се намести ми е поголем после пак ќе се намали. Мене тек во 7ми почна да ми се познава сите ме прашуваа кој месец си не веруваа дека сум 7 сега машала големко е ја се смеам додека можам сама да станувам од кревет и да си облакам чорапи не сум голема се тешам кога ќе си ги видам листовите си се смеам како батачиња
Zdravo devojki. Dali mu se slucilo ova na nekoja. Od sabajle koga stamav veke nemav nikakva bolka vo gradite do vcera ja imav. Inaku sum polni 8 nedeli. Ima li prostor za zagrizenost. Pozz
Допрва ке имаш промени. Ако немаш болка супер е и нормално. Јас цела бременост без болки ја поминав. Со лесно.
Devojki dali nekoja go koristela masloto na Welleda za strii j dali e efikasno? Bi sakala da spodeli iskustvo
И јас сум со ивф 13 недела затоа ќе ти кажам искуствено. 8недела изгубив секаков симптом дека сум бремена градите преку ноќ ми спаднаа, се вратив на нормална храна (претходно ми се гадеше од сите мои омилени јадења) и добив страшни болки кај јајниците. Отидов на лекар се си беше ок и со плодот се напив дупла доза магнезиум и докторката што беше дежурен таа вечер ми објасни дека е нормално се то што ми се случува и да си ја опуштим психата да не мисла се најлошо. Така да се што ти се случува се е нормално.
Конкретно тоа масло не, но секое тело е различно и различни продукти кај секој различно делуваат. Во врска со стриите, ако кожата ти е склона кон пукање мачкај се колку сакаш ќе испука.
Ti blagodaram mila. Mnigu mi olesna. Jas bidejki veke tret den imam kafen iscedok i imav mnogu bolki dva dena nisko dolu. I sabajle snemav bolki nitu vo stomak nitu vo gradi i epten se zagriziv. Pozz
Некаде после 20та недела. Нагло почна да расте околу 25. Зависи и ти дали си слаба. Кај послаби жени порано почнува да се познава. Ама нема правила, мојата кума се породи со стомак како за 7ми месец.
Bes gajle, i jas imav 4 dena kafeav iscedok duro i po malku krv se ispaniciv , dobiv 2 ampuli progesteron za tie 4 dena i koristam utrogestan ma sabjle i vecer i tolku pomina sega 3 nedeli sum raat nemam nikakov simptom deka sum trudna ni miris ni poveakanje nistoo a bebusot rastit. Site vikaat deka toa se slucuvat recisti kaj site zeni vo tekot na prvite nedeli od bremenost i e mnogu normalno
Честитки за сите мами и бебуши што се родија периодов Јас не си памтев лозинка за форумов, а со нов телефон и не стигнав да пишам до сега, но на 1.1.2022 се роди бебе Дарин Иако терминот беше 6.1. Почнав да се отворам уште на 28, така што се договоривме со докторката на 1.1. да ме доотвори, со надеж дека ќе си почне процесот природно, но поради замотана папочна што се виде на крај сепак испадна царски. За маките после царски ќе пишувам во друга тема, битно сме добри и дома Чувството на мое бебе е совршено и дава сила за сѐ
Девојки.. Цел ден имам страшни болки во зглобовите на нозе, колена, раце, диру и прсти, сега почна и кичмата да ме боли.. Зедов магнезиум, незнам дали да земам и парацетамол со оглед на тоа дека сум 37+6.. Незнам веќе, до крај уште што не ќе ме фати, ништо не ме прескокна, цели 9 месеци..