Напиј се, јас пиев далерон пред некоја недела, сега пак не можам да дишам. Од утре сум 38ма. Ваљда све ни се случува сега, синоќа не можев да спијам, маж ми рече стомакот горе ми бил мек. Ае ништо не го прашувам веќе.
Јас го користев. Сите се фалат од него на мене не помогна, уште трет месец стрии на градите. Плус мене ми мириса гадно. Но секој организам е различен. Сигурно е добро, кога на сите им помогнало само мене не.
Имаш среќа да немаш никава мачнини, така да уживај. Понатаму тежина, болки на сите страни и триста чуда. За паники и црни сценарија ги има кај секоја трудница сигурно. Не верувам дека има некоја што не и поминале црни мисли низ глава. Јас денот кога имав позитивен тест, сонував дека се пораѓам и викам извадете го побрзо Сега смешно ми е, тогаш бев преплашена. Легни си, пушти си филм или излези прошетај се.
Се мрднав веќе.. И паники ме маваат, страв.. Бебчо нешто слабо и активно е денес, само го мрдам мешето, за да ми даде некој знак .. Ќе си полудам, што од болки, што од паники..
Јавете се во Авицена, со упат примаат во понеделник и е поефтино, на приватно може секој ден, но е околу 400 мкд, со закажување е, има два термини 7 или 10 наутро мислам беа
Дали има некоја мајка што е над 35 год, а не правела ниту пренатален тест ниту приска? Јас имам 36г и ми е втора бременост. Пренаталните тестови ми се премногу скапи и нема шанси да си ги дозволам, а за приската ме плаши дека како и да е ке ми покаже висок ризик поради годините и дека бев пушач пред да дознаам дека сум бремена. Не знам дали е доволно само да направам скрининг кај добар доктор, пр кај Димчев во Систина или да правам аминоцинтеза?
Дали некоја има со мешан исцедок жолтко бело ? брисевите се негативни уринокултурата чиста докторот незнае имав кандида ја исчистив. При движење многу и смеење знае да е по честа кога одмарам нема ништо дали има некој со вакво или слично искуство нема никаков мирис ни густина. Се изнапив чаеви брусница камилица се миев и со камилица ништо.
Јас имам нон стоп таков исцедок а брисеви чисти секогаш .. се мијам со камилица и сода 2 пати неделно за секој случај.
И ја се мијам не помага некако ми е страв.. Дали е некој хормон, кога ставав тие таблетите за кандидс се потсмири и пак се појави.
Кога ќе сварам чај сипувам малку сода во него и се мијам. Од хормоните ни е. Битно да нема никаква инфекција, користам и дневни влошки пошто гаќи за извоз ќе ми требаат
Jas sum 38 god I sum bliznacka bremenost ne pravev prentalen test ama si napraviv priska I skrining I fala bogu se e dobro a nekoj ne pravat priska posto go racunaat kako statistika zatoa mila odlucisi ti za priska Mada ke odis Kaj Dimcev on e najdobar doktor za skrining I samiot kazuva da ne pravis priska posto on ne ja priznava
Мене ми даде вагиналети ацидосалус, ама ми покажа нешто со вагиналната флора. Друго немаше на брисевите. Ама не ми поминува ни сега. Исто сум приметила кога се движам повеќе ми е ептен појачано
Јас сум 38 , ма скоро 39 и мене ми е втора бременост....со ин витро сум и не сум правела пренатален тест ,правев само приска и не ми покажа никаков ризик...јас уште од почеток си реков ако на скринингот се е во ред не давам пари за тие тестови...можеби некого смируваат ,не велам не , но мене ми се исфорсирани...со првата бременост пред 11 години нити приска имаше ,нити вакви тестови,па и тогаш раѓавме здрави и прави дечиња