Здраво,ве молам за совет Бремена сум 24недела,вчера бев во контакт со ковид позитивен.Освен Премама што пијам дали да земам нешто плус.Испаничена сум многу,во понеделник ќе се консултирам со гинекологот
Ја мењам на секое мочкање ставам нова , не ја носам многу време мислам дека е океј така пошто и мене ми е страв од влошките..
Не знам, јас ич не ги стаам сега. Порано да, ама сега сме поподложни на инфекции, не ми треба да се мислам од што ми е. Јас гаќи мењам на секое. Хаха
Бебето е големо нема толку простор за движење затоа не е толку активно, плус повеќе спие. Смири се и ти не си цело време активна ти треба одмор, така и на бебето.
Хахаха ќе треба еден тон долен веш да купам и ја ставам дневни кога шетам бидејќи тогаш е најистакнато. По дома и за спиење не некако ми е неудобно кога шетам се чувствувам како помочана.
Јас купив. Сега дека чекам да се породам па не шетам толку долго, до пола саат. Што и да е ќе пројде.
Мене гин ми кажа никако со сода, само со камилица. Содата ја нарушувало природната вредност т.е ги ништело и добрите бактерии кои и требаат на вагината Јас исто ставам секојдневни кои на пола саат саат ги менувам. Освен што имам бело прање, дополнително се потам, а некогаш и подмочувам и неодржливо е со гаќи. Чим водиме хигиена редовно миење и менување на влошките не би требало да е проблем.
Тоа да идам на преглед му кажувам само си нагаѓа од тепка нешто ми става на мисла докторов вика ешерихија а уринокултурата чиста ме става на мисла некако ми е безвезе не за мене за бебчо најмногу. Кога ќе те стави на мисла незнам дали е нормално или ненормално. Сестра ми вика нејзе исто и било различни бремености и тела и хормони имаме сите најблиска ми е сестра ми нејзе ја прашувам дали имала и она во бременоста нешто исто.
Кога ви земаат последни бриесеви? Мене матичниов ми направи во 28н и беа чисти, а сестрите ми нагласија како тие биле последни...ако може искуство за да знам да барам пак да се повторат ако бараат за пораѓај покасно да се направени (во чаир ќе се пораѓам) фала ви ☺️
Imam primeteno navecer pocnuva da me cesa ama bukvalno celo telo, kao mislish nekoja suga imam, stvarno ne mi e jasno od kade ova cesanje
Нормално е, кај некои повеќе се суши кожата. И мене ми е така иако по 2 пати на ден ја хидрирам со масло или крема. И не се замарај со секоја ситница, те читам за секакви работи се нервираш и пишуваш, де за шлајм, де за плунка, др за мачнини. Сето тоа е нормално. Нов живот расте во тебе, не си ја земај при срце секоја промена бидејќи најголем дел ги искусуваме, некои со поголем некои помал интензитет. Не дај Боже да е нешто посериозно, за вакви работи не си го оптеретувај мозокот. Уживај во бременоста