Не сте сами, ете и јас кога се осеќам немоќна како мајка или во друга животна ситуација пред секој проблем, за време на празници, си плачам и си тагувам. Колку години и да наполниме и да сме мајки на 100 деца никогаш нема да престане да ни фали нашата мама
Мами, 37+2 сум ме фати грип со температура нос течење и кашлица, пијам панцеф меѓутоа кашлицата (со секрет) никако да се смири, кажете нешто ефикасно против кашлица зошто не се издржува (бтв не е ковид веќе се тестирав)
I jas ve druzam vo ovaa grupa za zal!! Mora sami da se i zborime so nekoi raboti. A tolku mnogu mi nedostiga posebno koga bev bremena so prvoto i koga bese bebe kerka. No toa e! Vo ovoj del od zivotot bez majka mi e borba i opstanok sekoj den.
Исто и јас ве дружам. Мојата мајка нема година откако е почината, а јас се чувствувам како 10 години да ја нема. Многу е тешко, посебно што сум сеуште млада, а немам ни браќа ни сестри. После две неуспешни бремености, веќе сум 33 недели бремена и што е најлошо терминот ми се погодува тие денови кога таа треба да направи година. Многу е тешко!!!
Јас еве 36+0 сум од 4-5 месец го мачкам гледам да е барем 2× дневно, до сега немам стрии не знам дали е до него, ама се надевам ќе издржам без
Пред некој ден наполнив 35 г. и бремена со прво, освен скрининзите ништо друго не ми препорачаа. Ми рекоа ако имало нешто необично на скриниг тогаш ќе правиме понатамошни испитувања. Не сум во Мк. иначе.
Ништо не е случајно, верувај. Јас се породив на денот на роденденот на о покојниот ми тато. На сите им кажував дека баш тој ден ќе родам, нормално не ми веруваа, беше далеку од предвидениот термин. Така и се случи, верувај дека е благослов и знак. Радувај се, дека толку тие биле твои родители и труди се да бидеш приближно како нив. Нема поголема тага, но сеќавањето на нив нека ти биде најголемата радост.
Zdravo, jas sum 41 godina i bremena so 3, eve 25 nedela teram, samo priska pravev i se bese vo red, taka da ne mora da znaci deka mora da bide visok rizik, ne se opteretuvaj so toa napravi si priska i uzivaj vo bremenosta, so lesno
Здраво бремена сум 7 недела но ме боли клучната коска и малку ми е надувано местото. Дали некоја знае дали е дозволено снимање на рака?
Жени да ве прашам како го осеќате бебето кога е со глава доле а со нозе горе? Моето беше наместено со нозе доле а главата горе, а неколку дена го осеќам да ме удира по ребрата, по желудникот, по препони и неможам да се ориентирам како е наместено баш ради тоа. Цело време е раздвижено не е битно седам, спијам или сум во движење, стомакот цело време мислиш на центрифуга е.
Кој месец си ? Кај мене повеќе се чувствува ударите во желудник и ребро така е свртено со нозете и гзето а со главата надоле не чувствувам мн удари доле повеќе притискање на бешика.
30+4 сум, осеќам тежина на десната страна, така и првото го носев на десната страна повеќе, и удари во ребри, желудник, препони,секадњ буквално. Неможам да се ориентирам кое каде е.
Кај мене искача газето знам што е а ме притисне бидејќи ненормално боли цела топка искача само му мавам викам само искочи ќе видиш ја по газот како ќе правам бам бам мислам дека ребра желудник све ми скрши истиска