Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Ни јас незнам врќе, само се надевам ќе си се намести,да не му ја мислам веќе, инаку еве сега во желудникот ме мава, се испупчува а доле осеќам како ика. Се надевам си заземало права позиција дечкото.

2. Secret.women

Secret.women Истакнат член

И јас икањето го осеќам долу, а мава на сите страни. Не знам како е поставен не знам да проценам.

≈ Moyocoyotzin likes this.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Дали во Ист Гејт пуштаат трудници со потврда за бременост како во Сити Мол?
    Сакам да отидам некое сабајле накај 10 кога отвараат и нема да има гужви, да искористам нешто од попустот:$

4. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Пуштаат, пред две недели мене ме пуштија :)

pamelche and дамјана like this.
  5. Honny

Honny Истакнат член

Кои ќе бидеме до крај на месецов мами? Јас до душа 31ви скроз на крај имам термин ако издржи девојчето мое до тогаш :l: сега броев уште 20 дена и адреналин ме пукна :$ едино што не нервира што за Нова. Г. чекав гости и спремав, за Божик исто, утре ќе ми идат и за една недела ми се наканија други. ( 2-3 дена со преспивање оти живееме различни градови) Едно од Коронава ми е страв, друго мачно ми е да спремам, чистам и угодувам. Малце ко без осет не се луѓево со ситуацијава? Шознам. А ваму мене умот само во бебуш ми е, мислам да не заборавиме нешто, мислам како ќе биде итн. ама некако непријатно да речам не идете, на муабет "мора да те видиме пред да се роди, после зафатена ќе бидеш". Мене ми е ова ко "село гори, баба се чешла" :$ Само нека биде во ред, а се нервирам помалку. Сакам раат да си седам и да си го чекам бебуш овие 20 дена. До дружба ич не ми е, мож до мене е. Извинете јас пак почнав со маките мои :D

Last edited: Jan 10, 2022
  6. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Како почнаа бројките да раснат со коронава и не е зор да се мешаш многу во луѓе, пријатно или не треба да се каже не. Кај мене сите заразени се за еден ден сите фатија, среќа не сум во Македонија и не се мешам воопшто меѓу луѓе. Мислам дека здравјето е побитно особено што како мајка одговараш и за уште една душа, а непријатноста ќе помине. Со лесно да си ја истераш бременоста и лесно породување да имаш :l::l::l:

eli25, baby 5, Ljubova and 2 others like this.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Кажи дека ти препорачале да лежиш и ке се видите на камера. :D
    Осет малку пред пораѓај на поседок. Пу бре.

8. Honny

Honny Истакнат член

Ете да се чуди човек, ич не можам да се концентрирам ни на дружби ни на гости. И си помислив искрено да им речам дека морам да мирувам ама се воздржав, се надевам уште ќе се премислат.

MilaSs12 and Ljubova like this.
  9. Snow white

Snow white Популарен член

Мешина веќе влегувам во 9ти месец уште некој ден и полни 36 недели ама страшно ме пече мокрачата овие неколку дена дури чувствувам и јадеж. Имам вагинален секрет и чувство на доаѓање менстурација и болки менстурални. Настината бев многу предходните денови со кашлица и затнати синуси.. Незнам дали е паметно да побарам само уринокултура или и некој брис.. Досега се ми било уредно и мокрача и брис сум немала проблем овие 9 месеци со никаква бактерија ниту инфекција. Планирам да одам на природен пораѓај незнам дали е нормално и секретот што го имам неможам да се сетам за првото како ми беше

LoveHope likes this.
  10. Sailorgirl

Sailorgirl Истакнат член

Јас сум со краен термин до 25ти,со надеж дека ќе дојде бебчо порано бар недела дена :D
    Инаку, истиот проблем си го имав и јас, чекај едни гости, испраќај други, а едвај се движев, те гледаат и осет си немаат.. И на крај и грип закачив и притисок висок.. Па сега се бранам со тоа дека Др. ми рече да мирувам..
    Извади се и ти на тоа..

Веруј ништо не е поважно, од здравјето твое и на бебушко.. А и сега ни се последни денови, ти треба мир и да си се релаксираш а не да служиш и чекаш гости..

11. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Воопшто не треба да ти биде непријатно да ги одбиеш, особено зошто на нив не им е непријатно пред термин да ти се тупнат на гости па и со преспивање дури, а ек на пандемија е. Прејави им се и речи дека доктор ти рекол да мируваш. Ај ќе разберам да рекле ќе дојдеме во твојот град, ќе си платиме смештај, па ќе поминеме на кафе, ама со преспивање е ван памет. Уживај сега и одмарај колку можеш, има време кога да се гледаш со нив. И не се оптеретувај со тоа како ќе те сфатат. Како што ти пиша членка погоре сега си одговорна за уште еден живот. :inlove:

tina2018, marijamarkoska and Honny like this.
  12. Bankiche

Bankiche Истакнат член

Здраво мешиња Дали меѓу нас има трудница што е просветен работник и користи отсуство од работа врз основа на ковид мерките донесени од Владата?

дамјана likes this.
  13. Marsic

Marsic Истакнат член

да

14. Honny

Honny Истакнат член

Ти посакувам лесен пораѓај мене ми е прво и уште не можам да си замислам дека за брзо бебе ќе си имам, се ми е како нереално. Купуваме спремаме ама јас на моменти како за друг да се работи имам чувство, не за мене
    А гостите си мислам ќе ги решам, па нека се лутат ако треба.

Sailorgirl and Matea94 like this.
  15. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Здраво дами
    Првиот скрининг дали го правевте приватно или кај матичниот?
    Јас закажав приватно, ама денеска со матичниот разговарав и кај него ќе го правам првиот.
    А вториот здравје систина или ремедика.
    Инаку ми рече заедно со мерките што ги дава тој потоа со упат крв да ми земат (ова е приска нели).
    И брисеви, и пап тест тогаш ќе правам.

16. ni.na

ni.na Популарен член

Јас кај матичен, а втор во ремедика

Erika.greeneyes likes this.
  17. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Јас сум во 9ти. И знам колку не си раат кога имаш некој. Морав да примам гости со спиење - свекорот и свекрвата на операција беа, па мораша некој да спие кај нас. И знам колку ми беше стресно некој да не фати ковид од нас. Да не беше таа причина, би кажала секако да не доаѓаат. И не се срамам, и на други им кажувам дека имам препорака од др да се изолирам сега пред пораѓај и не се дружам никаде во затворен простор.

tina2018 and januari19 like this.
  18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Не е исто, тие морале заради операција, кај членката на гости си се најавиле да ја видат.

Honny and marijamarkoska like this.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

И кај матичен и во ремедика. Скрининзите се најбитни и затоа посигурна бев кога ке слушнам две мислења.

Erika.greeneyes likes this.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Нема да се премислат немаат осет.
    Третта година по ред НИКОЈ освен мајка ми и сестра ми ми нема стапнато дома, дури не се породам и нема, а не пак на спиење? Леле зашто ќутите кај корона па и трудни да им угодувате?
    Стварно не ве разбирам :(

betty oh, Matea94, Ljubova and 6 others like this.