Мене ми беше 4.3,докторот рече неиспитувај ама ете бев Малку се измалтретирав дека два саати седење во место,и знаеш дека јас сум на лежење цело време,тешко ми дојде,се заморив,ама ете добри се резултатите Инаку,ти како си деновиве,со пулсот,со заморот?
Мамички,каде најмногу ги чувствувате ударите од бебињата?Дали има некое правило,кога би требало да се сврти бебето со главче надолу?Јас до пред некој ден го осеќав кај папокот и околу,сега некако цело време долу и не само долу кај стомак,туку осеќам како вагинални удари....Сте почувствувале вака?
Jas do kaj 25ta nedela go osekjav nad papokot i tamu mu bese glavceto toj period, koga kje legnev na stomak toj del najispaknat mi bese, celo vreme tamu mi se podigase mestoto izgleda se butkaat so nodzinjata i mavaat so glavceto a sega najvekje go osekjam nadole, vo 28ma na pregled koga bev vekje imase fateno pozicija za skroz da se svrti so glavata nadole, malku bese na strana... Levo od stomakot moj glavceto mu bese, a desno nozete (i pak se odbiva so nodzinjata i go osekjam levo kade sto e glavata). Za dve nedeli kje vidam sto pozicija kje fati, zatoa sto mnogu e aktivno... Mislam koluk napred, koluk nazad pravi
Jas utre odam srce da proveram, posle kje se slusnam so doktorkata i kje i objasnam deka mene ne mi izgleda normalen puls 120... Eve denes rekord mi napravi 142, a ne trcam maraton... Se setkam niz doma samo :/
Девојки јас сум 18+3 и последнава недела многу често го осеќам но доле. досега секогаш било странично свртено(хоризонтала), де со глава на лево, па со глава на десно Една педа под папокот на десна страна...мрда. Ама ова многу доле ќе му дојде????
Јас мислам не е многу долу,кај секоја еразлично и јас тој период го осеќав исто така,една педа под папок ама на лево,потоа се крена погоре кај папокот ,а сега пак е таму долу.
И кај мене е многу активно,ама тоа е добро,кога се активни и ние сме добро,но ме чуди зашто вагинално осеќам како да ми бутка,па се плашам да не не е во ред тоа.
I jas cuvstvuvam isto, kako da mi butka, dolu, toa veke se slucuva poveke nedeli nanazad, ama bidejki znam deka so glevceto e nadolu uste od 29nedela pretpostavuvam deka preta so racete, cas mu se na lice cas mozebi gi isprava i zatoa e takvo i cuvstvoto) ako cuvstvuvate kako ika, togas kade ika, tamu mu e i glavceto)
Trudnici,denes gi zedov rezultatite od krvta,tiroidnata pak skoknala nemozam da ja kontroliram,i pred da zabremenam piev terapija,hipo hasimoto sum,so 25 mg se bese vo red,sega vo bremenosta ednas mi ja pokacija dozata no ne pomaga eve pak e visoka,imali nekoja mamicka kako mojot problem da mi kaze kako se spravuva kako ja drzi vo normala,strav mi e od sto znam kolku moze da mu nasteti na bebceto,nesakam ni da pomislam,vo petok sum kaj ginekolog pa ke vidime sto ke mi kaze.
I mene me interesira dali nekoj drug ima ova ispituvano, bidejki ednas pred bremenost mi bese pokacena, no koga ispitav naredno vo normala beshe e sega ne znam nikoj mene nema praetno da ja sledam vo bremenost, znam deka vo bremenosta pravi poblem......No sepak mislam @bella.s da si ides do endokrinologot ili do onoj sto ti ja dava terapijata za tiroidata za da vidat kako sto so dozata, znam deka ako uste ti e pokacena sigurno treba da pies, no stom si pod terapija ne bi trebalo da ima problem so bebceto.....gineklogot sto ti veli, koja nedela si? jas odev kaj Dr. Brankica na endokrinologija na klinika...ti kade odis?
Ivanushkaa,bev kaj specijalist toj mi ja pokaci dozata,vo petok sum kaj maticen i na ginekolog i sigurno pak ke ja pokacat,inaku jas nesum vo mk,nadvor od drzavata sum,me nerviraat i doktorive,uopste nese zamaraat ,kako da im e seedno,maticnata doktorka sto mi e mnogu poveke se interesira od specijalistot sto e,zatoa i prasuvam ovde,da razmenime iskustva,zosto od doktorive nisto air,samo ja pkacuvaat dozata bez nikakov dr sovet sto i kako da se grizime..
Моето бебе до 32ра недела некаде беше баш мирно, и поставено со главчето надолу. После стана многу активен, имам осет дека цел ден "се шета", па предминатиот петок на цтг беше карлично свртен, вторникот веќе вратен назад, цел викенд како хоризонтално да го осечав, а денес веќе пак си е со главата надолу. Гимнастичар на мама
Јас денес сум подобра,да чукнам во дрво немав денес такви болки. Имам забележано дека кога пешачам и се движам не ми боли ништо,а малку се залежам се нешто ми е. Туку имам јас едно прашање.Минатиот пат кога бев кај матичната го мереше бебето и рече дека е 1 кг и 650 грама, само не ми кажа дали е нормално во 29 недела??
Едно прашање до мамички : Ви 9ти сум влезена скоро 2 недели,па дали се нормални повремени менструални болки ? не многу јаки и не траат долго? Како сум во паника пред породување па од се ми е страв Дали е можно такви да се породилните болки а јас дома си седам )
Pa tie se mozebi tie lazni kontrakcii, ne se sekjiraj nekoj gi ima uste od 30ta nedela... Si se sprema matkata poleka, bebceto nateznuva i mora da imas takvi bolki. Koga kje dojde vreme kje primetis i toa kako