Консултурај се со лекар , но јас познавам неколку женички што брзо после царски останале бремени и било се во ред. Со лесно!
Zdravo 34+6 sum placentata mi e mnogu niska, hemoglobinot namalen i trombocitite visoki. Nekoi soveti
Иста бев. На лудило ме тераше чешањето. Бедоксин земав, дури и дијазепам ми дозволија ....џабе. Земав млеко за тело, Еуцерин и за 2-3 дена чешањето магично исчезна
Не ми е јасно , ми закажала трансфузиологот контрола на трансфузија и нема време на извештајот само датум? И сега кога да одам?
Sekoja vecer se budam vo 02.00 / 03.00 h i ne prestanuva cesanjeto Moze li da mi go slikash mlekoto za telo ?
Иста бев и јас. Надворешно немав ништо. Од внатре ме чешаше цела снага. И рани се правев самата чешајќи се. Во сите аптеки го има @shz
Зависи колкави се. И јас мислев дека се нормални, ама кон крајот на 8ми месец ми дадоа мала доза верапамил. Иди на интернист и консултирај се со гинекологот кој те води
Ti se susi kozata vo bremenost poveke od voobicaeno zatoa cesa kako eden vid trudnici dermatit imav I jas taka prvo nozete.posle.stomakot duri na stomakot sitni tocki mi se pojavia I zedov maslena kupka na Bioderma za tusiranje I mi se peruta kozata ama ne tolku kolku so obicen gel I mackam maslo za.strii na stomak na nozete mi prestana. Kako sto ti kazaa clenkite Eucerin e medicinska kozmetika ima mleka za vakov problem a ima I kupki pa moze da probas dali ke ti pomogne, odnosno ublazi periodov e takov koga ke dojdat bebinjata ke se normalizirame.
Малку се исплашив, па дојдов по совет. На работа сум, пред една недела добив позитивен тест и сега имав исцедок, течен како вода, но, загрижувачко ми е што имав и како малку жолтеникаво-кафеаво, не е баш темно кафеаво, но ме загрижи. Претходна бременост ми беше пред скоро 4 години и воопшто немав никаков проблем...
Mene ginekolog mi kaza Pantenol so vit C pastili a maticnata opsta mi kaza Dr.Thais lizavcinja za deca, jas zemav I dvete I plus propolis priroden na seker I supi I caevi I pominuva.
Pa da.se konsultiras so ginekolog I transfuziolog.Za hemoglobinot ke ti dadat terapija obavezno mora da se krene jas za hemoglobinot zimav Globifer tableti zaedno so vit C vo 7 mesec I vo 8 veke mi bese krenat oni ti se okolu 1400 den, normalno po preporaka na ginekolog I napravi sok od cveklo limon jabolka I morkovi. Za trombociti prasaj transfuziolog sea I pokaceni zavisi kolku se pokaceni I sto moze da ti dade Ili pak mozebi ke nemas potreba od terapija se zavisi sto ke.ti kaze.