Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Јас сум настината и пијам вит ц од 1000 парацетамол од 500-немам темп.плус пијам многу чаеви,супи,цеден лимон плус чај од препечен шеќер и си правам инхалации со физиолошки

На Лаура82 и Adorabela им се допаѓа ова.
  2. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.074
    Mene mi rekoja samo paracemol 3×1.Temperatura imav samo ednash 37.2 sega mi e 36.4.

3. ivast

ivast Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    68
    Јас до пред една недела... цели 2 недели ме држеше од пред нова година, се отепав од кашлање... Докторката која ми ја води бременоста ми препорача многу чаеви, витамин Ц најмалку 1000мг, прополис и диво оригано...
    Само со тоа се лекував, среќа немав темература - инаку можеш и парацетамол.

4. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    581
    Чим ти паднала температурата немаш потреба од толку парацртамол 3×1. Појачај витамини, цедени сокови, чаеви..

5. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.156
    Вчера после туширање се забележав стомакот дека ми е потспуштен, и мм ми потврди. 36+4 сум и се си мислам дека до 39+2 нема да се издржи ама здравје битно да е се ок. Имам уште за спремање и купување перење и пеглање, ваму станов лом, од гости не можам да исчистам саглам. Добар другар од мм е спие во дневна, дојден за работа, ако му ја дадат ќе си бара сместување. Ок. Нозе почнаа салам да ми очекуваат, ноќе спиење на рати, сат спијам сат будна. Пишував дека викендов ќе ми идат со преспивање пријатели, им кажав дека сум кнап и треба да мирувам, со надеж дека ќе се премислат и не не се премислија.
    Рекоа само уживај мирувај ќе помогнеме нешто и така ќе сме дојдени ;( имале и тие некоја работа во нашиов град. Треба дирекно да им се каже да не идат и нека неќат да не видат после. Ама јас и мм сме криви што не знаеме така. А корона во градов има како никогаш до сега. Бог да чува само, место да се опуштам последни недели, јас се нервирам оти се луѓево без осет.

На Marija2007 и Ivonan@ им се допаѓа ова.
  6. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.633
    Чим немаат осет кажете им директно дека не примате гости веќе треба да се пораѓаш сигурно неќеш на крај да закачиш корона или било каква инфекција. Какви луѓе има не ми се верува

На sj *O*, Marija2007, ray111 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    А бре какви гости јас си кажувам ниту одам ниту сакам да ми идат ..па оваа ситуација и со коронава па стварно без осет брее

На ray111, Ljubova, tina2018 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.074
    Vitamini pijam ama pre mama duo i magnezium so cink.Sho drugo bi mozhela da pijam?Inache da napomenam si pijam goren sheker so mleko i malce margarin kako podobro da mi e.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.074
    Kaj mene chudna situacija e ....ne kashlam,grlo ne me boli....prviot den samo omalaksanost a od vchera de zatnat de rastechen nos prosledeno so mnoguuu kivanje(detevo 100% me pcue:rofl:).

10. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.828
    Допаѓања:
    9.218
    Јас пред нова година бев болна. Немав температура.
    Но пиев насабајле и навечер витамин ц и парацетамол 3,4 денови. И брзо ми помина.

11. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.906
    Допаѓања:
    10.000
    Абе зошто вака се стресирате само за да удоволите на други луѓе?
    Не можам сама себе да се смислам на моменти, не па да имам 200 души околу мене.
    Сега барем кога е корона, кажи дека не ти е добро, си качила температура, ќе правиш корона тест и дека докторите препорачале максимално одмарање без движење. Ако ти е незгодно тебе, нека каже маж ти на гостите.
    Бидете себични, баш сега треба да уживаш најмногу, не да трпиш безосетни луѓе.

На eli25, Marija2007, pamelche и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.074
    Pa ne mi spomnaa za vitamin C....mene mi e prva bremenost i iskreno ne znam sho mozham a sho ne mozham da se napijam.Odgovorot nivni e kje si pimine samo odmaraj ,paracetamol,technosti ...

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    581
    Мислев на вит Ц, два пати на ден од 500. И мижеш да земеш вит Д3 од 1000. Добар е за имунитет. Јас цела бременост пијам, ден немам прескокнато

На Adorabela му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    И јас имав исцедок брисевите добри уринокултурата добра се нервирав само немаше ни мирис ни ништо ставив една таблета канестен и се измивав со оцет и сеуште се измивам 1 или 2 и се потсмири пиј многу течности и чај од брусница.

На Ljubova и EvieBabe им се допаѓа ова.
  15. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.906
    Допаѓања:
    10.000
    @EvieBabe мене докторот при ваква ситуација ми препорачува да ставам Вагисан вагиналети и да се одмивам со средство за интима PH 4 или 4.5, доколку не можам веднаш да направам брисеви, но не е долгорочно решение.

На EvieBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  16. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    И јас брв 2-3 дена омалаксана со тт до 38. Парацетамол пиев по потреба но многу ми пријаше млака вода со ѓумбир во прав, мед и цеден лимон. Мислам тоа ме крена најмногу.

17. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.156
    Мм вика му било незгодно да им рече, ми вика лежи си ти в спална, одмарај ;( а он е на работа цел викенд така да нема логика. Јас зборував некни, и им кажав треба да мирувам, 9ти сум, ми е страв со Коронава не излегувам никаде итн. немаше никаков ефект, "се гледаме петок" беше на крај муабетот. И така луѓето си ги гледаат интересите а ние со мм сме сами криви и ептен се нервирам. И сега остана да смислам што да им готвам викендов, дали го извалкал некој тоалетот да чистам по нив и да перам постелнини да легнат на чисто. А бебето ќе почека да се надеваме и нема пред нив болки да фатат или корона да ми донесе некој. За ум, за сите што сме вакви, што на своја штета угодуваме на други.

На Marija2007 и marijamarkoska им се допаѓа ова.
  18. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    581
    Абе мани ги таму, ќе им чистиш, ќе им готвиш во 9-ти. Без осет. Добро колку ви се блиски луѓево? Речи дрка целосно ќе се изолираш заради зголемен број на позитивни, нема што да ви доаѓаат. Не ми се верува какви луѓе има...

На ray111, stsmua05, Ljubova и 2 други им се допаѓа ова.
  19. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.348
    Допаѓања:
    40.902
    Кажи им со негативен тест да си дојдат. Од брзите барем веројатно можат да си дозволат. Тебе вака ако ти е незгодно, утре ко ќе се породиш одма ќе ти се тупнат чим немаат осет..

Едит: и да си лежиш во спална и ич да не излезеш. Си кажала дека треба да мируваш, си знаат тие. Нема шо гости да угодуваш. Ај па нека те фатат болки ти прво кафе свари им па иди у болница ако не... Чувај си се

На ray111, Ljubova, Dance27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    581
    Истото ќе го пишев. Со негативен тест и ич да не спомнува јадење. Од соба да не мрдне. Ама нема зошто да идат. Што викаш со бебе бетер, нема да знае по кој прво да трча ако не постави сега граница

На ray111, marijamarkoska, Honny и 1 друга личност им се допаѓа ова.