Јас сум настината и пијам вит ц од 1000 парацетамол од 500-немам темп.плус пијам многу чаеви,супи,цеден лимон плус чај од препечен шеќер и си правам инхалации со физиолошки
Јас до пред една недела... цели 2 недели ме држеше од пред нова година, се отепав од кашлање... Докторката која ми ја води бременоста ми препорача многу чаеви, витамин Ц најмалку 1000мг, прополис и диво оригано... Само со тоа се лекував, среќа немав темература - инаку можеш и парацетамол.
Чим ти паднала температурата немаш потреба од толку парацртамол 3×1. Појачај витамини, цедени сокови, чаеви..
Вчера после туширање се забележав стомакот дека ми е потспуштен, и мм ми потврди. 36+4 сум и се си мислам дека до 39+2 нема да се издржи ама здравје битно да е се ок. Имам уште за спремање и купување перење и пеглање, ваму станов лом, од гости не можам да исчистам саглам. Добар другар од мм е спие во дневна, дојден за работа, ако му ја дадат ќе си бара сместување. Ок. Нозе почнаа салам да ми очекуваат, ноќе спиење на рати, сат спијам сат будна. Пишував дека викендов ќе ми идат со преспивање пријатели, им кажав дека сум кнап и треба да мирувам, со надеж дека ќе се премислат и не не се премислија. Рекоа само уживај мирувај ќе помогнеме нешто и така ќе сме дојдени имале и тие некоја работа во нашиов град. Треба дирекно да им се каже да не идат и нека неќат да не видат после. Ама јас и мм сме криви што не знаеме така. А корона во градов има како никогаш до сега. Бог да чува само, место да се опуштам последни недели, јас се нервирам оти се луѓево без осет.
Чим немаат осет кажете им директно дека не примате гости веќе треба да се пораѓаш сигурно неќеш на крај да закачиш корона или било каква инфекција. Какви луѓе има не ми се верува
А бре какви гости јас си кажувам ниту одам ниту сакам да ми идат ..па оваа ситуација и со коронава па стварно без осет брее
Vitamini pijam ama pre mama duo i magnezium so cink.Sho drugo bi mozhela da pijam?Inache da napomenam si pijam goren sheker so mleko i malce margarin kako podobro da mi e.
Kaj mene chudna situacija e ....ne kashlam,grlo ne me boli....prviot den samo omalaksanost a od vchera de zatnat de rastechen nos prosledeno so mnoguuu kivanje(detevo 100% me pcue).
Јас пред нова година бев болна. Немав температура. Но пиев насабајле и навечер витамин ц и парацетамол 3,4 денови. И брзо ми помина.
Абе зошто вака се стресирате само за да удоволите на други луѓе? Не можам сама себе да се смислам на моменти, не па да имам 200 души околу мене. Сега барем кога е корона, кажи дека не ти е добро, си качила температура, ќе правиш корона тест и дека докторите препорачале максимално одмарање без движење. Ако ти е незгодно тебе, нека каже маж ти на гостите. Бидете себични, баш сега треба да уживаш најмногу, не да трпиш безосетни луѓе.
Pa ne mi spomnaa za vitamin C....mene mi e prva bremenost i iskreno ne znam sho mozham a sho ne mozham da se napijam.Odgovorot nivni e kje si pimine samo odmaraj ,paracetamol,technosti ...
Мислев на вит Ц, два пати на ден од 500. И мижеш да земеш вит Д3 од 1000. Добар е за имунитет. Јас цела бременост пијам, ден немам прескокнато
И јас имав исцедок брисевите добри уринокултурата добра се нервирав само немаше ни мирис ни ништо ставив една таблета канестен и се измивав со оцет и сеуште се измивам 1 или 2 и се потсмири пиј многу течности и чај од брусница.
@EvieBabe мене докторот при ваква ситуација ми препорачува да ставам Вагисан вагиналети и да се одмивам со средство за интима PH 4 или 4.5, доколку не можам веднаш да направам брисеви, но не е долгорочно решение.
И јас брв 2-3 дена омалаксана со тт до 38. Парацетамол пиев по потреба но многу ми пријаше млака вода со ѓумбир во прав, мед и цеден лимон. Мислам тоа ме крена најмногу.
Мм вика му било незгодно да им рече, ми вика лежи си ти в спална, одмарај а он е на работа цел викенд така да нема логика. Јас зборував некни, и им кажав треба да мирувам, 9ти сум, ми е страв со Коронава не излегувам никаде итн. немаше никаков ефект, "се гледаме петок" беше на крај муабетот. И така луѓето си ги гледаат интересите а ние со мм сме сами криви и ептен се нервирам. И сега остана да смислам што да им готвам викендов, дали го извалкал некој тоалетот да чистам по нив и да перам постелнини да легнат на чисто. А бебето ќе почека да се надеваме и нема пред нив болки да фатат или корона да ми донесе некој. За ум, за сите што сме вакви, што на своја штета угодуваме на други.
Абе мани ги таму, ќе им чистиш, ќе им готвиш во 9-ти. Без осет. Добро колку ви се блиски луѓево? Речи дрка целосно ќе се изолираш заради зголемен број на позитивни, нема што да ви доаѓаат. Не ми се верува какви луѓе има...
Кажи им со негативен тест да си дојдат. Од брзите барем веројатно можат да си дозволат. Тебе вака ако ти е незгодно, утре ко ќе се породиш одма ќе ти се тупнат чим немаат осет.. Едит: и да си лежиш во спална и ич да не излезеш. Си кажала дека треба да мируваш, си знаат тие. Нема шо гости да угодуваш. Ај па нека те фатат болки ти прво кафе свари им па иди у болница ако не... Чувај си се
Истото ќе го пишев. Со негативен тест и ич да не спомнува јадење. Од соба да не мрдне. Ама нема зошто да идат. Што викаш со бебе бетер, нема да знае по кој прво да трча ако не постави сега граница