Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    568

На Mrs.Sofija му/ѝ се допаѓа ова.
  2. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    568
    Jas sum od kumanovo, no me praka na gak i toa me plasi zosto me praka vo skopje a ne tuka vo kumanovo

3. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Нормално е дека секој е со својата мака, ама многу од нас се молат да поминат 30ка или 35ка.
    Смири се, полежи, ќе биде во ред. 9ти влезена супер.
    Јас 32+5 сум сега, се молев барем 30ка да стигнам.

4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Јованти честитки за бременоста :inlove:
    Мене баш околу 17-18 ми престанаа мачнините така одеднаш,преку ноќ.
    До тогаш речиси секое утро повраќав и наместо да се дебелеам ослабнав 3-4кг.
    Со лесно, сега уживај,па во трето тримесечје пак ќе се жалиш:D

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  5. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    И ја сум од Куманово, боље у Скопје тука ногата да не ти стапне на ГАК.

6. Anculce

Anculce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    91
    Zdravo majki 35ta nedela sum i pravev posleden bris GBS go zedov rezultatot i pisi ne e izoluran GBS sho znaci toa dali imam bakterija ili nemam ?? Pozdrav do site srekni praznici

7. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.774
    Немаш бактерија.

На Anculce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.376
    Допаѓања:
    31.604
    Сакам да те прашам зашо не си го прашаш гинекологот за нешто шо не ти е јасно или сомнително или не знам што? Ако ти е страв не знам зашо плачеш дење и ноќе а се немаш јавено до сега да си побараш објаснување од докторот? Или оди кај друг доктор, побарај друго мислење ако нешто мислиш дека твојот доктор има пропуштено или не си задоволна :)

Едит: извини ако делувам погрубо ама не можам да разберам зашо за нешто шо ти делува озбилно и ти причинува загриженост не си бараш објаснување од доктор. Ние тука не сме доктори, не ти ја знаеме бременоста, не ти ја знаеме ситуацијата ...

На ray111, Nbnbnb, bybeDkid и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Може да ми пишеш у приватна порака кој ти е матичен у Куманово па те остава толку загрижена. @butterflu

10. Anculce

Anculce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    91
    Fala duso

На Ani93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cherry89

cherry89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    390
    За тие што се пораѓале во Ремедика - дали би можеле да споделите искуство?
    Имам приватно осигурување што покрива и природно и царски, ама страв ми е дека ќе има и други дополнителни (да не речам скриени) трошоци, пример за престојот во болницата, некој дополнителен преглед ако треба, или нешто друго… Има ли нешто што треба однапред да знам? За да си ги планирам парите, и да не ми биде шок кога ќе сум таму.

Од друга страна па имам “врски” за на ГАК, за се да пројде ко што треба (иако се имам изначитано свашта за таму), и сега стварно не знам што да правам и што е најпаметно.

* Инаку фала ви многу на сите што досега ми одговаравте на прашањата, постојано ве читам и многу ми е мило што постоите и вие и темава на форумов :inlove:

На marijamarkoska, Калатеа и tina2018 им се допаѓа ова.
  12. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    2.074
    Денес, точно 7 недели го слушнав најубавиот звук. Почнало да чука срценцето :l: и се е во најдобар ред.
    Многу ми олесна, како бев стегната овие 2 недели, конечно се опуштив и се израдував

На Razvigorec, Verce28, Bebulleee и 28 други им се допаѓа ова.
  13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.728
    Допаѓања:
    17.689
    Со лесно до крај :l:

На Honny, mal.ecka, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Нема нема ќе излезе нешто што ќе те извади од памет.

Во рана бременост сум и се е во ред. Прегледи правам тука во странство кај што набрзина ме отсвирува докторката, пола минута со 2D и толку.

Последен преглед правев пред некој ден во Македонија и докторот вика се е во ред со бебето, но во матката се гледа на едно место концентрација од крвни садови.

Јас порано ни операција ни ништо сум немала и тоа никој не го забележал. Сте имале ли такво искуство? Можно ли е да е од оплодувањето, иако природно оплодување?

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    3.967
    Дали го провери осигурањето? Мислам покриваат само ако си на патолошка, така нешто прочитав во договорот за едно осигурање. Праша тачно што они покриваат? Прашај во осигурањето, после прашај во болница, мора да има ценовник.

На cherry89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    487
    Jas ne sum se poragala no planiram, isto taka imam privatno osiguruvanje koe pokruva del od trosokot. Koga milam na del, konkretno moeto pokruva 1200 evra za priroden i 1800 za carski.
    Sto se odnesuva do trosocite, ona sto sigurno ke go imas kako plus na samata cena za poragaj e: 6000 den kako kapar koj go vikaat podgotovka za poragaj. Ova se plaka pri prvoto ctg. Plus go ima i PCR testot pred poragaj (ne znam tocno kolku e).
    Dali ke ima dopolnitelni trosoci ne znam, mislam se zavisi od sostojbata posle kaj bebe i majka. Ako sum greska, neka me popravi/dopolni nekoja koja skoro se porodila vo Remedika.

На Ivana33 и cherry89 им се допаѓа ова.
  17. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Честитки да сте живи и здрави :*

18. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Зошто зошто??? Многу пати пишав и пак ќе пишам со синко од 30 нед отворена 4 прста со контракции со строго мирување го родив во 37+4 зошто паничиш во 35 нед мајка не се плаши лежи барем до 36+ и со лесно те молам не стресувај бебе :*

На Bebulleee, stsmua05 и eli25 им се допаѓа ова.
  19. Asher

Asher Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    295
    Провери си во полисата до кој износ ти покриваат. И јас сум со приватно осигурување но последнава година, како и на се друго, така и цените за пораѓај се кренати и според моменталниот ценовник во болницата ќе си направиш математика колку ќе треба да доплатиш ти.
    Провери со осигурителната компанија но обично не ги покриваат трошоците за пцр тестот (2500) и основните за бебето (околу 2500-3000). Ако треба плус денови да се седи или дополнитрлни прегледи исто не се покриени но тоа зависи од состојбата на мајката и бебето по раѓање.
    Уште не сум породена но веќе сум при крај и одам на цтг во ремедика и баш ради овие промени во цените и покрај осигурувањето ќе имам за доплаќање.

На cherry89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    936
    Женски здраво нова сум на ова тема многу ми е мило што стигнав и тука :inlove::$:$
    Сакав да ве прашам пошто сум со тероидна и имам време до другата недела за преглед има место за плашење за тероидната ?
    Ако некој има искуство да ми каже кога почнавте со терапија за тероидна во бременост ?