Jas sum od kumanovo, no me praka na gak i toa me plasi zosto me praka vo skopje a ne tuka vo kumanovo
Нормално е дека секој е со својата мака, ама многу од нас се молат да поминат 30ка или 35ка. Смири се, полежи, ќе биде во ред. 9ти влезена супер. Јас 32+5 сум сега, се молев барем 30ка да стигнам.
Јованти честитки за бременоста Мене баш околу 17-18 ми престанаа мачнините така одеднаш,преку ноќ. До тогаш речиси секое утро повраќав и наместо да се дебелеам ослабнав 3-4кг. Со лесно, сега уживај,па во трето тримесечје пак ќе се жалиш
Zdravo majki 35ta nedela sum i pravev posleden bris GBS go zedov rezultatot i pisi ne e izoluran GBS sho znaci toa dali imam bakterija ili nemam ?? Pozdrav do site srekni praznici
Сакам да те прашам зашо не си го прашаш гинекологот за нешто шо не ти е јасно или сомнително или не знам што? Ако ти е страв не знам зашо плачеш дење и ноќе а се немаш јавено до сега да си побараш објаснување од докторот? Или оди кај друг доктор, побарај друго мислење ако нешто мислиш дека твојот доктор има пропуштено или не си задоволна Едит: извини ако делувам погрубо ама не можам да разберам зашо за нешто шо ти делува озбилно и ти причинува загриженост не си бараш објаснување од доктор. Ние тука не сме доктори, не ти ја знаеме бременоста, не ти ја знаеме ситуацијата ...
Може да ми пишеш у приватна порака кој ти е матичен у Куманово па те остава толку загрижена. @butterflu
За тие што се пораѓале во Ремедика - дали би можеле да споделите искуство? Имам приватно осигурување што покрива и природно и царски, ама страв ми е дека ќе има и други дополнителни (да не речам скриени) трошоци, пример за престојот во болницата, некој дополнителен преглед ако треба, или нешто друго… Има ли нешто што треба однапред да знам? За да си ги планирам парите, и да не ми биде шок кога ќе сум таму. Од друга страна па имам “врски” за на ГАК, за се да пројде ко што треба (иако се имам изначитано свашта за таму), и сега стварно не знам што да правам и што е најпаметно. * Инаку фала ви многу на сите што досега ми одговаравте на прашањата, постојано ве читам и многу ми е мило што постоите и вие и темава на форумов
Денес, точно 7 недели го слушнав најубавиот звук. Почнало да чука срценцето и се е во најдобар ред. Многу ми олесна, како бев стегната овие 2 недели, конечно се опуштив и се израдував
Нема нема ќе излезе нешто што ќе те извади од памет. Во рана бременост сум и се е во ред. Прегледи правам тука во странство кај што набрзина ме отсвирува докторката, пола минута со 2D и толку. Последен преглед правев пред некој ден во Македонија и докторот вика се е во ред со бебето, но во матката се гледа на едно место концентрација од крвни садови. Јас порано ни операција ни ништо сум немала и тоа никој не го забележал. Сте имале ли такво искуство? Можно ли е да е од оплодувањето, иако природно оплодување?
Дали го провери осигурањето? Мислам покриваат само ако си на патолошка, така нешто прочитав во договорот за едно осигурање. Праша тачно што они покриваат? Прашај во осигурањето, после прашај во болница, мора да има ценовник.
Jas ne sum se poragala no planiram, isto taka imam privatno osiguruvanje koe pokruva del od trosokot. Koga milam na del, konkretno moeto pokruva 1200 evra za priroden i 1800 za carski. Sto se odnesuva do trosocite, ona sto sigurno ke go imas kako plus na samata cena za poragaj e: 6000 den kako kapar koj go vikaat podgotovka za poragaj. Ova se plaka pri prvoto ctg. Plus go ima i PCR testot pred poragaj (ne znam tocno kolku e). Dali ke ima dopolnitelni trosoci ne znam, mislam se zavisi od sostojbata posle kaj bebe i majka. Ako sum greska, neka me popravi/dopolni nekoja koja skoro se porodila vo Remedika.
Зошто зошто??? Многу пати пишав и пак ќе пишам со синко од 30 нед отворена 4 прста со контракции со строго мирување го родив во 37+4 зошто паничиш во 35 нед мајка не се плаши лежи барем до 36+ и со лесно те молам не стресувај бебе
Провери си во полисата до кој износ ти покриваат. И јас сум со приватно осигурување но последнава година, како и на се друго, така и цените за пораѓај се кренати и според моменталниот ценовник во болницата ќе си направиш математика колку ќе треба да доплатиш ти. Провери со осигурителната компанија но обично не ги покриваат трошоците за пцр тестот (2500) и основните за бебето (околу 2500-3000). Ако треба плус денови да се седи или дополнитрлни прегледи исто не се покриени но тоа зависи од состојбата на мајката и бебето по раѓање. Уште не сум породена но веќе сум при крај и одам на цтг во ремедика и баш ради овие промени во цените и покрај осигурувањето ќе имам за доплаќање.
Женски здраво нова сум на ова тема многу ми е мило што стигнав и тука Сакав да ве прашам пошто сум со тероидна и имам време до другата недела за преглед има место за плашење за тероидната ? Ако некој има искуство да ми каже кога почнавте со терапија за тероидна во бременост ?