веќе бебето е мн доле и затоа осеќаш таква тежина, болка ама дека и да е ќе биде вече ако е девојче можно ти е порано
честитки и од мене нека ти помине цела бременост лесно и ние бевме на контрола 10 недела плус несто повеке сум веќе бебчето се оформува веќе само мамито има мн мака со апетит и повраќања. се спремаме за приска а да ве прашам морално ли е. а кога ќе дојдат резултатите можеш ли и сам да ги разбереш или мора доктор да ти ги објасни
Zadolzitelna e,ama na rezultatite si pisuva jasno taka da i pred doktorot da gi vidi ke mozes da si gi razberes. A zosto dali se moralni? Ne e nisto strasno,duri i ti ke se cuvstvuvas poubavko koga detalno ke go pregleda doktorot bebceto..so se vika. Cestitki i so lesno..
абе ќе направам ама се мислам кога бев на контрола една жена пред мене некоја недела ми рече си земала само брисеви а тоа не го правела а незнам зошто не беше мн зборлеста и несакав повеќе да ја прашувам
Нема потреба од доктор да ти толкува,на листот се си пишува,ако има low risk,немаш гајле....Верувам дека и ти како и јас иако ќе видиш дека се добри резултатите ќе му однешеш на др.Јас по вибер му оратив само што ги земав,да не мислам
Da si napravis..I se sto te interesira prasaj si,tuka sme..A i dosta raboti ima niz temive koi veke mozat da ti bidat korisni.. Jas brisevite gi pravev koga vlegov vo 16ta..nesakav pred toa da dadam da me cackaat.Ne deka mozebi toa ima vrska ama ete taka mi se umota vo glava..
Јас брисеви сега ќе правам следна контрола,на почеток не ми зема само вагинален,потоа кога требаше да се зема прокрварев,пак не ме чепкаше и сега следен пат ќе земеме.
И еве сме 38ма недела и уште абер немаме...А само ми се случува нешто или ми се причинува...де ми протекува нешто де ништо....дал е водењак дал е чеп...од пуста желба
@Femina11 Добро е што си добро,така и кај мене,сега е добро,некој ден ќе ме заболи нешто,па пак добро...само нека е со помин за тежината на бебчето ,најверојатно штом др. не рекла ништо,значи е добро, некоја мамичка што е 29 недела ќе ти пише,па ќе си споредиш
Женски сме. Ама бебето некако се горе го осеќам, испод ребрата уште. тука е и кога мрда горе.. Утре сум на цтг па ќе видиме што ќе ни кажат
Мамички, дали е задолжително Рогам инекцијата да се прима во 28 недела? Докторката ништо не ми спомна, но јас не заборавам. Инаку имам крвна група А1 негатив. Порано знам дека инекцијата се примала после породувањето. Сега е поинаку, што е разликата ? Мајка ми и сите што ги знам после породување ја имаат примено, а не пред тоа. Имајте убав ден и многу насмевки.***
Јас ја примив и во 28 недела и после породувањето. Таа што се прима во 28 недела те штити ако дојде до крварење за време на породувањето, а таа после породувањето е за да се заштити бебето во секоја наредна бременост.
Доколку во текот на бременоста има примена на инванзивни методи како на пример амниоцитеза, тогаш мора да примиш во 28 недела Рогам.Во спротивно примаш после породување, но тоа е во зависност од крвната група на бебето што ке се роди...ако и тоа е негатив, тогаш нема да прими, ако е позитив тогаш ке примиш. Имам искуство со примање на Рогам тоа во неколку различни прилики и затоа детално се информирав кај матичниот доктор како оди сето тоа и зошто
Mesinja da se pozalam mnogu mi e tesko, mislam deka ke puknam, stomakot optegnat do maximum, veke nema mesto kade.....nemozam ni da jadam od sto nema mesto....uste kolku li ke cekam Znam deka e individualno, ama znaete li od prilika dali devojcinjata porano se radjaat ili pokasno?pozdrav
@Bufi , мила, се е индивидуално Наводно машките покасно се раѓале, ама од блиски примери не можам баш да кажам дека е така Точно знам како ти е, издржи, ќе биде Со лесно мила
Лелле душичка Јас мислам дека нема правило дали момчиња или девојчиња се носат подолго,така барем гледам од искуствава околу мене.Ајте ти издржи ,верувам тешко ти е,ама за кратко ќе бидеш најсреќна на цел свет .
Кај мене испадна точно тоа за машките и женските. Првиот син го родив 8 дена после крајниот термин, вториот го родив 5 дена после термин а ќерката ја родив 12 дена пред терминот.
Kaj mene na rabota godinava se rodija nekolku bebinja, site maski, I site pred termin - megju 4 nedeli I 10 dena... Inaku I jas sum cula deka devojcinja porano se ragjaat, ama praksata sega bese poinakva. Mojot sinko ako ne resi poinaku, ke se ragjame vo 39ta nedela so carski.